Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44019
Заглавие: Модернізація вузла замішування машини неперервної дії марки Х-26
Други Заглавия: Modernization of the continuous-action machine mixing unit, model X-26
Автори: Ворончак, Дмитро Володимирович
Voronchak, Dmytro
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Ворончак Д. В. Модернізація вузла замішування машини неперервної дії марки Х-26 : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / Д. В. Ворончак. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 75 с.
Дата на Публикуване: Дек-2023
Submitted date: Дек-2023
Date of entry: 24-Яну-2024
Издател: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Стадник, Ігор Ярославович
Ключови Думи: 133
галузеве машинобудування
машина
місильний орган
лопатка
тісто
Page range: 75
Резюме: Автор кваліфікаційної роботи освітнього рівня «магістр» – Ворончак Дмитро Володимирович. Тема кваліфікаційної роботи магістра: Модернізація вузла замішування неперервної дії машини марки Х-26. Кваліфікаційну роботу виконано в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя в 2023 році. Кваліфікаційна робота освітнього рівня «магістр» складається із розрахунково-пояснювальної записки обсягом 68 сторінок (28 рисунків, 3 таблиці) та графічної частини: 8 креслень формату А1. У кваліфікаційній роботі пропонуються заходи з модернізації вузла замішування неперервної дії тістомісильної машини марки Х-26. В ході виконання даної роботи виконуються наступні задачі: аналіз особливостей конструкцій технологічного обладнання для замішування тіста; розрахунок потужності, необхідний для привода; розрахунок сальникового вузла; кінематичний розрахунок привода; розрахунок зубчастої циліндричної передачі; створення 3Д моделі вузла замішування та проведення досліджень з використанням комплексу SolidWorks; систематизація та аналіз отриманих при числових дослідженнях робочого органу результатів. Запропоновано заходи з монтажу і експлуатації тістомісильної машини марки Х-26, заходи з охорони праці та техніки безпеки.
Описание: Кваліфікаційна робота освітнього рівня «магістр» складається із розрахунково-пояснювальної записки обсягом 68 сторінок (28 рисунків, 3 таблиці) та графічної частини: 8 креслень формату А1. У кваліфікаційній роботі пропонуються заходи з модернізації вузла замішування неперервної дії тістомісильної машини марки Х-26.
Content: Анотація 4 Abstract 5 Вступ 8 1. Аналіз сучасного стану об’єкту дослідження, вибір і обґрунтування основних напрямків дослідження 10 1.1. Огляд технологічного обладнання для замішування харчових компонентів 10 1.2. Аналіз та короткий опис об’єкту дослідження 15 1.3. Мета та задачі кваліфікаційної роботи 16 2. Методи та методики досліджень 18 2.1. Обґрунтування теоретичних і експериментальних методів і засобів досліджень 18 2.2. Алгоритм і методики проведення математичного моделювання (чисельного експерименту) 20 2.3. Методи аналізу похибок теоретичних й експериментальних досліджень 22 3. Розроблення нових проектно-технологічних і технічних вирішень вдосконалення об’єкта дослідження 24 3.1. Опис технологічної лінії та апаратурної схеми обладнання для виробництва хліба 24 3.1.1. Основні технологічні етапи у виробництві хлібобулкових виробів, різновиди використовуваної сировини та її характеристики 24 3.1.2. Технологія приготування дрібноштучної хлібопекарської продукції 27 3.2. Опис будови і роботи тістомісильної машини 30 3.3. Кінематичний аналіз тістомісильної машини Х-26 32 3.4. Конструктивні розрахунки тістомісильної машини 34 3.4.1. Розрахунок сальникового вузла [19] 34 3.4.2. Розрахунок зубчастої циліндричної передачі 36 3.5. Технологічний розрахунок тістомісильної машини 41 3.5.1. Розрахунок продуктивності місильної машини 41 3.5.2. Розрахунок потужності, необхідної для привода 41 3.6. Відомості про монтаж, експлуатацію та ремонт обладнання 46 3.6.1. Порядок та терміни проведення ППР та налагодження обладнання 46 3.6.2. Монтаж, ремонт і експлуатація тістомісильної машини 47 4. Комп’ютерне моделювання робочого органу замішування тістомісильної машини неперервної дії 49 4.1. Моделювання робочого органу з використанням комп’ютерної програми 49 4.2. Моделювання та вплив навантажень компонентів робочого органу 50 4.3. Аналіз і обґрунтування результатів 57 5. Заходи з охорони праці та техніки безпеки 59 Висновки 65 Перелік посилань 66 Додатки
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44019
Copyright owner: © Ворончак Д.В. 2023
References (Ukraine): 1. Закалов О.В. Курсове проектування з технологічного обладнання харчових виробництв : навчальний посібник / Закалов О.В. Ворощук В.Я.– Видавництво ТНТУ ім.І. Пулюя, 2011.– 121с.
2. Г.С. Писаренко, А.П. Яковлев, В.В. Матвеев. Справочник по сопротивлению материалов. – К.: Наукова думка, 1975. – 704.
3. Методичні вказівки до проведення практичних занять з дисципліни “Деталі машин” (для студентів напрямку “Інженерна механіка”) / Сост.: В.Г. Нечепаєв, В.П. Оніщенко, В.П. Блескун, О.В. Деркач, В.С. Ісадченко, П.М. Матеко, В.О. Голдобін. – Донецьк: ДонНТУ, 2006. - 45 стор.
4. Pawel, D., Derkach, A., Stadnyk, I., Vitenko, T. 2016. Simulation of components mixing in order to determine rational parameters of working bodies. Advances in Science and Technology Research Journal, vol. 9, p. 130-138. https://doi.org/10.12913/22998624/64068
5. Пат. на кор. мод. № 113270 UA, МПК А21С 3/10 (2006.01). Вузол подачі тіста формувальної машини / І.Я Стадник, А.В. Деркач, О.І. Стадник; заявник Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя - № u 2016 06529; заявл. 15.06.2016 ; опубл. 25.01.2017, Бюл. №2, 2017 р.
6. Пат. на кор. мод. № 111503 UA, МПК А21С 3/10 (2006.01). Вузол подачі тіста формувальної машини / І.Я Стадник, А.В. Деркач; заявник Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя - № u 2016 05302 ; заявл. 16.05.2016 ; опублік. 10.11.2016, Бюл. №21, 2016.
7. Igor Yaroslavovych Stadnyk, Juilia Pankiv, Рetro Havrylko, Halina Karpyk RESEARCHING OF THE CONCENTRATION DISTRIBUTION OF SOLUBLE LAYERS WHEN MIXED IN THE WEIGHT CONDITION // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 13, 2019, no. 1, p. 581-592 (скопус) https://doi.org/10.5219/1129
Content type: Master Thesis
Показва се в Колекции:133 — галузеве машинобудування

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
Ворончак_МОм-61.pdf2,26 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти