Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43600
Назва: Модернізація деканторної центрифуги марки C4E для зневоднення казеїну
Інші назви: Modernization of the screw unit of the decanter centrifuge, model C4E, for dewatering casein
Автори: Стасишин, Андрій Романович
Stasyshyn, A.R.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Стасишин А. Р. Модернізація деканторної центрифуги марки C4E для зневоднення казеїну : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / А. Р. Стасишин — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 80 с.
Дата публікації: гру-2023
Дата подання: гру-2023
Дата внесення: 16-січ-2024
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Кравець, Олег
УДК: 637
Теми: 133
галузеве машинобудування
вологість
центрифуга
moisture
centrifuge
dehydration
casein
Діапазон сторінок: 80
Короткий огляд (реферат): Стасишин А. Р. Модернізація деканторної центрифуги марки C4E для зневоднення казеїну. Робота присвячена підвищенню ефективності зневоднення казеїну на деканторній центрифузі. Виконано дослідження, яке охоплює вплив відцентрового зневоднення на властивості казеїну. Це включало вивчення його компресійно-фільтраційних властивостей, а також аналіз гранулометричного складу зерен до та після зневоднення. Крім того, проведено оцінку впливу режимів відцентрового зневоднення на енергоефективність процесу сушіння казеїну. Запропоновано заходи з модернізації деканторної центрифуги марки C4E.
The work is devoted to increasing the efficiency of casein dehydration in a decanter centrifuge. The influence of centrifugal dewatering modes on the properties of casein has been investigated, in particular, the compression-filtration of casein have been studied, the size of casein particles before and after dehydration has been determined, and the influence of centrifugal dewatering modes on the energy intensity of the casein drying has been investigated in the process of graduate work. A mathematical model of the process of sedimentation of solid particles in the suspension during decantation was developed. Measures to modernize the C4E decanter centrifuge are proposed.
Опис: Виконано дослідження, яке охоплює вплив відцентрового зневоднення на властивості казеїну. Це включало вивчення його компресійно-фільтраційних властивостей, а також аналіз гранулометричного складу зерен до та після зневоднення. Крім того, проведено оцінку впливу режимів відцентрового зневоднення на енергоефективність процесу сушіння казеїну.
Зміст: Робота присвячена підвищенню ефективності зневоднення казеїну на деканторній центрифузі. Виконано дослідження, яке охоплює вплив відцентрового зневоднення на властивості казеїну. Це включало вивчення його компресійно-фільтраційних властивостей, а також аналіз гранулометричного складу зерен до та після зневоднення. Крім того, проведено оцінку впливу режимів відцентрового зневоднення на енергоефективність процесу сушіння казеїну. Запропоновано заходи з модернізації деканторної центрифуги марки C4E.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43600
Власник авторського права: © Стасишин А.Р., 2023
Перелік літератури: 1. Shynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. – 2016. № 1. – P. 135-143.
2. Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я.-Ц.:ЦНЛ "Інкос", 2007. – 344с.
3. Шинкарик М.М. Аналіз гранулометричного складу білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2011. – Т. 2,№ 40. – С. 266-269.
6. Кармелюк Г. І. Теорія ймовірностей та математична статистика: посібник з розв’язування задач. / Г. І. Кармелюк – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 576с.
7. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С.Стручок. — Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. — 156 с.
8. Мостенська Т. Г. Екологічні загрози при виробництві харчових продуктів // Екологічні проблеми. – 2015. № 3. – С.93-99.
References: 5. Heat exchange in a chamber apparatus with a circulation circuit during cheese masses production / Mariia Shynkaryk, Viktor Voroshchuk, Oleh Kravets, Olha Krupa, Natalia Zvarych // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2022. — Vol 108. — No 4. — P. 43–53.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стасишин А.Р._МОм-61.pdf1,83 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора