Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43595
Titre: Модернізація вузла завантаження сушарки для казеїну марки ВС-300
Autre(s) titre(s): Modernization of the loading unit of the dryer for casein, model VS-300
Auteur(s): Погайдак, Роман Григорович
Pohaidak, Roman
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Погайдак Р. Г. Модернізація вузла завантаження сушарки для казеїну марки ВС-300 : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / Р. Г. Погайдак. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 76 с.
Date de publication: déc-2023
Submitted date: déc-2023
Date of entry: 16-jan-2024
Editeur: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Вітенько, Тетяна Миколаївна
UDC: 637
Mots-clés: 133
галузеве машинобудування
сушіння
фторопласт
drying
moisture
fluoroplastic
adhesion
Page range: 76
Résumé: Здійснено огляд обладнання для сушіння казеїну. Виконано дослідження адгезійних властивостей казеїну-сирцю, результати яких показали, що казеїн характеризується достатньо сильними адгезій ними властивостями, що призводить до зниження ефективності роботи сушарки. Запропоновано конструктивні заходи для зниження негативної дії адгезії в процесі роботи сушарки. Виконано конструювання та розрахунок модернізованої сушарки для казеїну. Розроблено відповідні заходи з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
This work is aimed at increasing the efficiency and reliability of the drying equipment. Casein drying equipment was analyzed. The adhesive properties of casein were studied. The results showed that casein is characterized by strong adhesive properties. This leads to a decrease in the efficiency of the dryer. Constructive measures are proposed to reduce the negative effect of adhesion. The design and calculation of the modernized dryer has been completed. Measures for labor protection and safety in emergency situations have been developed.
Description: Погайдак Р.Г. Модернізація вузла завантаження сушарки для казеїну марки ВС-300 Робота присвячена підвищенню ефективності та надійності роботи обладнання для сушіння.
Content: Робота присвячена підвищенню ефективності та надійності роботи обладнання для сушіння. Здійснено огляд обладнання для сушіння казеїну. Виконано дослідження адгезійних властивостей казеїну-сирцю, результати яких показали, що казеїн характеризується достатньо сильними адгезій ними властивостями, що призводить до зниження ефективності роботи сушарки. Запропоновано конструктивні заходи для зниження негативної дії адгезії в процесі роботи сушарки. Виконано конструювання та розрахунок модернізованої сушарки для казеїну. Розроблено відповідні заходи з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
URI/URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43595
Copyright owner: © Погайдак Р. Г., 2022
References (Ukraine): 1. Shynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. – 2016. № 1. – P. 135-143.
2. Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв. | Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я.-Ц.:ЦНЛ "Інкос", 2007. – 344с.
3. Шинкарик М.М. Аналіз гранулометричного складу білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2011. – Т. 2,№ 40. – С. 266-269.
4. Шинкарик М.М. Дослідження адгезійних властивостей білкової дисперсної фази при виробництві сиру кисломолочного / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Вісник Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. – 2012. – №1(53) – С.226-230.
5. Heat exchange in a chamber apparatus with a circulation circuit during cheese masses production / Mariia Shynkaryk, Viktor Voroshchuk, Oleh Kravets, Olha Krupa, Natalia Zvarych // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2022. — Vol 108. — No 4. — P. 43–53.
6. Кармелюк Г. І. Теорія ймовірностей та математична статистика: посібник з розв‘язування задач. / Г. І. Кармелюк – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 576с.
7. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх пеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С.Стручок. — Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. — 156 с.
8. Мостенська Т. Г. Екологічні загрози при виробництві харчових продуктів // Екологічні проблеми. – 2015. № 3. – С.93-99.
Content type: Master Thesis
Collection(s) :133 — галузеве машинобудування

Fichier(s) constituant ce document :
Fichier Description TailleFormat 
Погайдак Р.Г._МОм-61.pdf1,39 MBAdobe PDFVoir/Ouvrir


Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.

Outils d'administration