Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43284
Назва: Інноваційні напрями удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка»)
Інші назви: Innovative directions of production-business activity efficiency improvement for the restaurant industry enterprise (café-bar “Rosynka” as a case study)
Автори: Яремко, Діана Богданівна
Yaremko, Diana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Яремко Д. Б. Інноваційні напрями удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка») : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Д. Б. Яремко. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 106 с.
Дата публікації: гру-2023
Дата подання: гру-2023
Дата внесення: 2-січ-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Андрушків, Богдан Миколайович
Andrushkiv, Bohdan
УДК: 658.64
Теми: підприємства ресторанного господарства
інноваційний розвиток
інновації
інноваційний процес
імітаційна системно-динамічна модель
економічна ефективність
автоматизація замовлень
електронне меню
restaurant enterprises
innovative development
innovations
innovative process
simulation system-dynamic model
economic efficiency
automation of orders
electronic menu
Діапазон сторінок: 1-106
Короткий огляд (реферат): Яремко Д. Б. Інноваційні напрями удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка») Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2023. У роботі розглядаються актуальні сьогоднішнім реаліям питання інноваційних напрямів удосконалення ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства ресторанної індустрії (на прикладі кафе-бару «Росинка»). У цьому контексті сформовано категоріально-понятійну визначеність інноваційного розвитку підприємства; досліджено методи та технології управління інноваційним розвитком підприємства ресторанного господарства. Сформовано вимоги щодо вибору системи автоматизації для підприємства ресторанного бізнесу. Дано загальну характеристику організації обслуговування та управлінської діяльності кафе-бару «Росинка». Проведено аналіз виробничо-господарської діяльності кафе-бару та здійснено оцінювання ефективності стратегії його розвитку в умовах економічної нестабільності. Побудовано імітаційну системно-динамічну модель прогнозування динаміки обслуговування гостей у кафе-барі «Росинка». Розроблено техніко-економічне завдання на проектування електронного меню. Оцінено економічну ефективність впровадження електронного меню.
Yaremko D. B. Innovative directions of production-business activity efficiency improvement for the restaurant industry enterprise (café-bar “Rosynka” as a case study) Research on the receipt of educational level of Master’s Degree on speciality 241 "Hotel and restaurant business". Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Ternopil, 2023. The work examines the issues of production and economic activity efficiency improving innovative ways of the restaurant industry that are relevant to today's realities (on the example of the "Rosynka" cafe-bar). In this context, a categorical and conceptual determination of the enterprise innovative development was formed; the methods and technologies of managing the innovative development of the restaurant industry enterprise were investigated. The requirements for choosing an automation system for a restaurant business enterprise have been formed. A general description of the service organization and management activities of the "Rosynka" cafe-bar is given. An analysis of the production and economic activity of the cafe-bar was carried out and an evaluation of its development strategy effectiveness in conditions of economic instability was carried out. A simulated system-dynamic model for predicting the dynamics of guest service in the "Rosynka" cafe-bar was built. A technical and economic task for designing an electronic menu has been developed. The economic efficiency of the introduction of the electronic menu was evaluated.
Зміст: ВСТУП 6 РОЗДІЛ 1 КОНЦЕПТУАЛЬНІ ТА ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА 1.1. Категоріально-понятійна визначеність інноваційного розвитку підприємства 1.2. Методи та технології управління інноваційним розвитком підприємства ресторанного бізнесу 1.3. Формування вимог щодо вибору системи автоматизації для підприємства ресторанного бізнесу Висновки до розділу 1 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ ПРАКТИКИ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ КАФЕ-БАРУ «РОСИНКА» 2.1. Загальна характеристика організації обслуговування та управлінської діяльності кафе-бару «Росинка» 2.2. Аналіз виробничо-господарської діяльності кафе-бару «Росинка» 2.3. Оцінка ефективності стратегії інноваційного розвитку кафе-бару «Росинка» Висновки до розділу 2 РОЗДІЛ 3 ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В КОНТЕКСТІ АВТОМАТИЗАЦІЇ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ 69 3.1. Системно-динамічна імітаційна модель прогнозування ефективності обслуговування в кафе-барі «Росинка» 69 3.2. Розроблення технічно-економічного завдання 3.3. Оцінка ефективності обслуговування клієнтів кафе-бару «Росинка» після впровадження електронного меню ...3.3.1. Опис моделі оцінювання економічної ефективності 3.3.2. Структура та грошова оцінка 3.3.3. Інвестиції в проєкт 3.3.4. Поточні витрати 3.3.5. Розрахунок фінансових показників ефективності та їх оцінка Висновки до розділу 3 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 99 4.1. Стан охорони праці на досліджуваному підприємстві кафе-барі «Росинка» 99 4.2. Забезпечення гігієни та санітарії праці у кафе-барі «Росинка» 100 4.3. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Локалізація певного виду небезпек для досліджуваного підприємства 102 ВИСНОВКИ 106 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43284
Власник авторського права: © Яремко Д.Б., 2023
Перелік літератури: 1. Федулова І. В. Синергетична еволюційна модель інноваційного розвитку підприємства. Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2010. № 36. С. 114–118.
2. Адаменко О. А. Концептуальні засади інноваційного розвитку підприємств. Наукові праці Національного у-ту харчових технологій. 2010. № 35. С. 5–10.
3. Пілявоз Т. М. Інноваційний розвиток підприємства як важливий аспект розвитку економіки. Інноваційна економіка: Всеукр. наук.-вироб. журнал. 2012. № 4. С. 185–190
4. Найдюк В. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2019. №3. С. 351–263.
5. Ілляшенко С. М. Управління інноваційним розвитком: проблеми, концепції, методи : навч. посібник для студ. Вузів. Суми : ВТД «Університетська книга», 2003. 278 с.
6. Підкамінний І. М., Ціпуринда В. С. Системні фактори впливу на інноваційний розвиток підприємства. Ефективна економіка. 2011. № 3. Режим доступу : http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=480
7. Лавріненко Ю. М. Теоретичні аспекти визначення сутності інновацій. Вісник Запорізького національного університету. №2(6), 2019. С. 191–195.
8. Федулова Л. І. Управління інноваційним розвитком підприємства. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2014. № 2. С. 122–135.
9. Пілявоз Т. М. Методологічні підходи щодо оцінювання інноваційного розвитку підприємства. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1085&p=1
10. Сидорчук І. Сутність та зміст основних понять, що складають термінологічний апарат управління інноваційним розвитком підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. 2023. № 1. С. 139–143.
11. Кучечук Л. В., Подлепіна П. О. Аналіз сучасного стану ресторанного господарства України та перспективи його розвитку в умовах пандемії Сovid-19. Бізнес-інформ, 2021. URL: http://www.business-inform.net/export_pdf/businessinform-2021-9_0-pages-139_144.pdf
12. Малюта Л. Я., Мельник Л. М., Нагорняк Г. С., Островська Г. Й Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С. 174–184.
13. Суспільство в умовах емерджентного розвитку: монографія /Л. Я Малюта, Н. Є. Кульчицька. 2023. 320 с.
14. Островська Г., Малюта Л., Кузь Т. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 2 (21). С. 178–191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mlypkp.pdf
15. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу. (2 (72), С. 93–102.
16. Tidd J. Managing innovation: Integrating technological, market and organizational change, 3rd ed. / J. Tidd, J. Bessant and K. Pavitt // John Wiley & Sons. 2005. 602 р.
17. Шумпетер Й. Теорія економічного розвитку. Дослідження прибутків, капіталу, кредиту, відсотка та економічного циклу / пер. з англ. В. Старка. Київ, Києво–Могилянська академія, 2012. 242 с.
18. Drucker P. F. Innovation and entreprenership: Practice and principles. Pan Books. 1986. 548 р.
19. Christensen C.M. The Innovator's Dilemma: When New Technologies Cause Great Firms to Fail. Boston, MA: Harvard Business School Press. 1997. 288 p.
20. Pyka A., Andersen, E.S. Introduction: long term economic development – demand, finance, organization, policy and innovation in a Schumpeterianperspective. Journal of Evolutionary Econom ics, Springer. 2017. vol. 22(4). Рp. 621–625. https://doi.org/10.1007/s00191-012-0279-z
21. Організація науково-інноваційної діяльності: навч. посіб. /уклад. О. О. Подолян, В. С. Антонюк, М. В. Філіппова. Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. 105 с.
22. Лавріненко Ю. М. Теоретичні аспекти визначення сутності інновацій. Вісник Запорізького національного університету. №2(6), 2019. С. 191–195.
23. Морохова В. О. Товарна інноваційна політика: навч. посіб. Луцьк: Вежа-Друк, 2017. 248 с.
24. Про інноваційну діяльність: Закон України вiд 04.07.2002 № 40-IV з наступними змінами і доповненнями // Офіційний сайт Верховної Ради України. URL: http://zakon.rada.gov.ua/cgi– bin/laws/main.cgi?nreg=40–15.
25. Коваленко О. М., Станіславик О. В., Моргунова Т. І. Особливості управління інноваційним процесом на підприємстві. Економіка. Фінанси. Право. 2018. № 8. С. 4–8.
26. Замкова Н. Л., Боковець В. В. Управління інноваціями: навч. посіб. Вінниця: ВТЕІ КНТЕУ. 2017. 241 с.
27. Керівництво Осло. Рекомендації щодо збору та аналізу даних стосовно інновацій. URL: https://www.wikidata.uk-ua.nina.az/
28. Керівництво (рекомендації) Осло 2018. Керівні принципи збору, звітності та використання даних про інновації, 4 видання /OECD та Євростат. 4-те вид. 300 с.
29. ДСТУ ГОСТ 31279:2005. Інноваційна діяльність. Терміни та визначення понять. https://dnaop.com/html/61918/doc- %D0%94%D0%A1%D0%A2%D0%A3_%D0%93%D0%9E%D0%A1%D0%A2
30. Модельний закон «Про інноваційну діяльність»: Постанова 27-го пленарного засідання Міжпарламентської Асамблеї держав-учасників СНД від 16.11.06 р. № 27-16. URL: http://zakon1.rada.gov.ua/cgibin/laws/main.cgi?nreg=99
31. Файчук О. М., Файчук О. В. Інноваційний процес як рушійна сила економічного зростання. Бізнес Інформ. 2013. № 10. C. 66–70.
32. Гордієнко С. Г. Інноваційна діяльність: проблеми, сутність, змістовні складові та напрями удосконалення. Часопис Академії адвокатури України. 2014. Т. 7. № 2. С. 15–32.
33. Чумак О. В. Соціально-філософський аналіз поняття «інновація» та «інноваційна діяльність» URL: https://oldzdia.znu.edu.ua/gazeta/VISNIK_36_14
34. Близнюк Т. П. Вплив циклічності розвитку економіки на інноваційну діяльність підприємства. ФОП Александрова К.М., 2018. 352 с.
35. Коюда В. О. Лисенко Л. А. Інноваційна діяльність підприємства та оцінка її ефективності: моногр. Х.: ФОП Павленко О.Г.; ІНЖЕК, 2016. 224 с.
36. Ілляшенко С. М. Маркетинг і менеджмент інноваційного розвитку: моногр. Суми: Унів. кн., 2006. 728 с.
37. Коваленко О. В. Проблемні аспекти становлення інноваційної системи України в контексті теорії технологічного розвитку. Ефективна економіка. 2015. № 3. С. 31–39.
38. Проблеми управління інноваційним розвитком підприємств у транзитивній економіці: моногр. / [за заг. ред. д-р екон. наук, проф. С. М. lлляшенка. Суми: ВТД «Університетська книга». 2015. 582 с.
39. Заклади ресторанного господарства. Класифікація: ДСТУ 4281:2004. К. : Держспоживстандарт України, 2004. 12 с.
40. Найдюк В. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2019. №3. С. 351–263.
41. Voloshchuk K., Voloshchuk Y., Voloshchuk V. Innovative development of Ukraine. Economic Sciences for Agribusiness and Rural Economy : proceedings of the 2018 International Scientific Conference, Warsaw, 7-8 June 2018. Warsaw : Warsaw University of Life Sciences, 2018. No 1. Р. 62-68.
42. Управління інноваціями : навч. посіб. / Н.І. Чухрай, Л.С. Лісовська; Нац. ун-т «Львів. політехніка». Львів : Львів. політехніка, 2015. 277 с.
43. Кащена Н.Б. Формування інноваційної стратегії управління економічною активністю підприємства торгівлі. Підприємництво та інновації, 2020 №11-2. С. 37–43.
44. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства навч. посіб. Б. М. Андрушків, Л. М. Мельник, Л. Я. Малюта. Тернопіль: ТНТУ. 2010. 271 с.
45. Андрушків Б. М., Островська Г. Й., Павликівська О. І. Інтелектуальний потенціал підприємства як інструментарій підвищення конкурентоспроможності підприємства та засіб входження його у європейський економічний простір. Держава та регіони: науково-виробничий журнал Серія: економіка та підприємництво. Класичний приватний університет. № 6 (99). Запоріжжя, 2017. С. 38–43.
46. Гончар О. І. Управління витратами операційної діяльності підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. 2017. № 4. С. 154–157.
47. Мохонько Г., Клименко К. Стан розвитку інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості в Україні. Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи : зб. тез доп. І Міжнародної наук.- практ. конф., 23 квіт. 2020 р. Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, Вид-во «Політехніка», 2020. С. 184–185.
48. Ілляшенко С. М. Маркетинг знань в управлінні стратегіями інноваційного розвитку промислового підприємства / С. М. Ілляшенко, Н. С. Ілляшенко, Ю. С. Шипуліна // Сучасний маркетинг: тренди, інновації, інструменти : кол. монографія / заг. ред. Є. В. Ромат, С. Ф. Смерічевський. Київ: Студцентр, 2021. Розд. 2. С. 120–137.
49. Закон України «Про правовий режим воєнного стану» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 28, ст.250) Із змінами, внесеними згідно із Законами № 2124-IX від 15.03.2022 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text
50. Honchar Y., Diachuk L. The labour market in the restaurant sector: 2022. Товари і ринки. 2022. № 4. С. 61–77.
51. Архіпов В. В. Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані: навч. посіб. 3-тє вид. Київ: ЦУЛ, 2021. 382 с.
52. Якушев O. Інноваційні технології в управлінні бізнес-процесами підприємств сфери готельно-ресторанних та туристичних послуг. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Т.3. № 2. C. 195–208.
53. Балацька Н. Ю. Оцінка проблемного простору розвитку підприємств ресторанного бізнесу на основі сучасних технологій нейролінгвістичного програмування. Проблеми економіки. 2019. 3 4. С. 120–126.
54. Барна М. Ю., Гліненко Л. К., Дайновський Ю. А. Фактори конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 39. С. 415–421.
55. Бедрадіна Г., Мостова К. Удосконалення методів оцінювання якості послуг підприємств ресторанного бізнесу. Економіст. 2021. № 9. С. 17–18.
56. Бесараб А. С., Пахомська О. В. Аквачищення - технологія для професіоналів готельно-ресторанного бізнесу. Інноваційні напрями розвитку вітчизняного туристичного та готельно-ресторанного бізнесу: зб. матер. ІІ Міжвуз.наук.-практ. конф., м. Вінниця, 15 груд. 2020 р. Вінниця. 2020. С. 44-46.
57. Білоус С. В., Красько А. Б., Безручко Л. С. Підвищення конкурентних переваг готельно-ресторанних та туристичних підприємств за допомогою методів менеджменту. Економіка та суспільство. 2021. № 23. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/162/156.
58. Закон України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. Ст. 98.
59. Закон України «Про власність» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 20. Ст. 249.
60. Закон України «Про конкуренцію» // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.
61. Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003. № 31–32. Ст. 263.
62. Закон України «Про інвестиційну діяльність» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 47. Ст. 646 (поточна редакція від 18.12.2018).
63. Закон України «Про охорону навколишнього середовища» // Відомості Верховної Ради України, 1991. № 41. Ст. 546.
64. Закон України «Про підприємництво» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 14. Ст. 168 (втратив чинність, окрім ст. 4).
65. Закон України «Про підприємства» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 24. Ст. 272.
66. Закон України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004. № 9. Ст. 79.
67. Господарський кодекс України // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003. № 18, № 19-20, № 21-22. Ст. 144 (із змінами та доповненнями).
68. Цивільний кодекс України. Постатейний коментар у двох частинах. Частина 1. За заг.ред. А. С. Довгерта та Н. С. Кузнецової. К.: Юстиніан, 2005. 695 с.
69. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів, правових, нормативно-правових та інших актів для закладів ресторанного господарства / [авт.-розроб. і уклад. О. В. Шалимінов]. 4-те вид., пепероб. та допов. Київ: Арій, 2019. 992 с.
70. Постова В. В. Конкурентоспроможність в ресторанному бізнесі. Актуальні питання, напрями та завдання стабілізації економічного розвитку країни : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ, 27 лют. 2021 р. Київ, 2021. С. 55–58.
71. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220-230. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230
72. Русавська В., Неіленко С. Якість як визначальний фактор задоволення потреб споживачів продукції та послуг ресторанного бізнесу. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. Т. 5. № 1. С. 148–158.
73. Золотухін О. Меню як візитівка ресторану: як його скласти. Все про бухгалтерський облік. 2020. № 81. С. 9–10.
74. Фінансова звітність кафе-бару «Росинка».
75. Рябенька М. Впровадження інформаційних комп'ютерних технологій у ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. 2022. № 41. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1592/1532.
76. Постова В. В. Сучасні тренди функціонування кав’ярень на ринку ресторанного бізнесу України. Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ХII Всеукр. конф. студ., аспірант. і молод. учених, м. Одеса, 17–18 трав. 2023 р. Одеса, 2023. С. 5–7.
77. Рахман М. С., Заіка Н. С. Вплив структурних зрушень показників готельно-ресторанного бізнесу на іміджеву модель України. Ефективна економіка. 2018. № 6. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/6_2018/62.pdf.
78. Роїк О. Р., Маліш В. Особливості розвитку ресторанного бізнесу в Україні в умовах воєнного стану. Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 66. С. 77–82.
79. Сидоренко В.М. Системно-динамічне моделювання в середовищі POWERSIM: Довідник з інтерфейсу. Економіка та суспільство. Випуск № 34, 2021. URL: file:///d:/WinUsers/Home/Downloads/962-%D0%A2%-D0%B5%-D0%BA-%D1%81%D1%82%20%D1%81%D1%82%96-919-1-10-2022-0119.-pdf
80. ДСТУ ISO/IEC 14598-4:2005. Інформаційні технології. Оцінювання програмного продукту. URL: https://dnaop.com/html/61431_4.html
81. ДСТУ 2226-93. Автоматизовані системи. Стадії створення. Терміни та визначення (62602). URL: https://dnaop.com/html/62602/doc-%D0%94%D0%A1%D0%A2%D0%A3_2226-93
82. ДСТУ ISO/IEC 14598-4:2005. Інформаційні технології. Оцінювання програмного продукту. URL: https://dnaop.com/html/61431_4.html
83. Сидорук А., Бортников Є., Кириченко Н. Шляхи впровадження інновацій у регіональний розвиток туризму і гостинності. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/-index.php/-journal/article/view/1500/1446.
84. Сильчук Т. А., Пушка О. С., Золотарева Е. Шляхи оптимізації роботи закладів готельного та ресторанного господарства. Інфраструктура ринку. 2023. Вип. 70. С. 114–118.
85. Петренко Н., Терещук Н., Новак Л. Проектування системи управління якістю послуг обслуговуючого персоналу ресторанного господарства: аспект стандартизації. Економіка та суспільство. 2022. № 35. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1084/1041.
86. Мєняйлова Г. Є. Організаційні засади інноваційно-інвестиційного розвитку громадського харчування України. Проблеми і перспективи економіки та управління. 2020. № 1. С. 91–99.
87. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.
88. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Yaremko D_B_2023.pdf1,64 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Яремко.doc43,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора