Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43271
Назва: Дослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції в організації, на прикладі ТОВ «Контінентал Фармерз Груп»
Інші назви: Researching organizational and economic methods of product quality management within the organization (LLC KONTINENTAL FARMERS GROUP as a case study
Автори: Холодняк, Ігор Анатолійович
Kholodniak, Ihor
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Україна
Бібліографічний опис: Холодняк І. А. Дослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції в організації, на прикладі ТОВ «Контінентал Фармерз Груп» : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю "073 менеджмент" / І. А. Холодняк. - Тернопіль: ТНТУ, - 2023. - 93 с.
Bibliographic description: Kholodniak I. Researching organizational and economic methods of product quality management within the organization (LLC KONTINENTAL FARMERS GROUP as a case study) : master's thesis on the speciality 073 Management / I. Kholodniak. - Ternopil: TNTU. - 2023. - 93 p.
Дата публікації: 2-січ-2024
Дата подання: 28-гру-2023
Дата внесення: 2-січ-2024
Країна (код): UA
Науковий керівник: Шведа, Наталія Михайлівна
Члени комітету: Владимир, Ольга Михайлівна
УДК: 338.1
Теми: 073
менеджмент
якість
управління якістю
організаційно-економічні методи управління якістю
ефективність
організація
сільське господарство
quality
quality management
organizational and economic methods of quality management
efficiency
organization
agriculture
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження – організаційно-економічні методи управління якістю. Предмет дослідження – напрямки вдосконалення організаційно-економічних методів управління якістю продукції в ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». Мета дослідження – проведення глибокого дослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції, розгляд їх слабких і сильних сторін та розроблення найбільш оптимальних підходів щодо їх вдосконалення для ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». Методи дослідження − теоретико-методичний метод; фінансовий і економічний аналіз; статистичний метод; метод прогнозування. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення використання організаційно-економічних методів підвищення якості продукції підприємства. Основні положення, що отримані під час виконання роботи, можуть бути впроваджені в діяльність досліджуваної компанії.
The Object of Investigation is organizational and economic methods of product quality management in the organization. The Subject of Investigation is directions for improving organizational and economic methods of product quality management at LLC CONTINENTAL FARMERS GROUP. The Aim of the Work is to conduct a deep investigation of organizational and economic methods of quality management, examine their strengths and weaknesses, and adapt the most optimal approaches for a specific enterprise - LLC CONTINENTAL FARMERS GROUP. The Methods of Investigation include theoretical and methodological analysis, financial and economic analysis, and statistical methods. Recommendations have been developed to improve the use of organizational and economic methods to enhance the quality of the enterprise's products. The main findings obtained during the research can be implemented in the activities of the investigated company.
Опис: Україна славиться своїми безмежними полями, на яких вирощують пшеницю, ячмінь і кукурудзу. Згідно з матеріалами видання Фенікс Агро, наша країна до війни займала друге місце в світі за обсягами експорту зернових культур і сьоме по експорту олійних культур. Ця інформація свідчить про значний потенціал України у сфері агробізнесу, який вимагає витрати всіх можливих зусиль для підвищення ефективності даного сектору національної економіки та досягнення конкурентної переваги в цьому напрямку. Однак для збільшення якості і кількості готової продукції можна не лише використовувати матеріально-технічні засоби, а й економічні і організаційні методи покращення якості продукції. У цьому контексті, дослідження організаційно-економічних методів управління якістю продукції набуває особливої актуальності, оскільки воно спрямоване на визначення ефективних стратегій та практик для досягнення високого стандарту якості.
Зміст: ВСТУП. РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗРОБЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ. 1.1 Суть поняття «якість» та особливості управління нею. 1.2 Сутність економічних та організаційних методів управління якістю продукції. 1.3 Особливості організаційно-економічних методів управління якістю продукції в сільському господарстві. РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ В ТОВ «КОНТІНЕНТАЛ ФАРМЕРЗ ГРУП». 2.1 Загальна характеристика ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». 2.2 Характеристика процесу вирощування озимої пшениці в досліджуваній організації з точки зору досягнення високого рівня її якості. 2.3 Аналіз наявних організаційно-економічних методів управління якістю продукції та ефекту від їх застосування для товариства. РОЗДІЛ 3 ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ В ТОВ «КОНТІНЕНТАЛ ФАРМЕРЗ ГРУП». 3.1 Обґрунтування пропозицій по вдосконаленню організаційно-економічних методів управління якістю продукції для ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». 3.2 Прогнозування й оцінка матеріальних і часових витрат на впровадження вдосконалень організаційно-економічних методів управління якістю продукції досліджуваного товариства. 3.3 Розрахунок економічного ефекту від впровадження запропонованих змін для ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ. 4.1 Охорона праці в сільському господарстві. 4.2 Аналіз ризиків в ТОВ «Контінентал Фармерз Груп». ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ. БІБЛІОГРАФІЯ. ДОДАТКИ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43271
Власник авторського права: © Холодняк Ігор Анатолійович, 2023
Перелік літератури: 1. ДСТУ ISO 9000:2015 "Система управління якістю. Основні положення та словник
2. Холодняк І.А., Шведа Н.М. Переваги використання серії стандартів ISO 9000 для управління якістю підприємства. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали ХІ-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г. Чумаченка (Тернопіль, 26 травня 2023 року). Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2023. 137 с. С. 124-125.
3. Вільям Едвардс Демінг URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BC_%D0%95%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%81_%D0%94%D0%B5%D0%BC%D1%96%D0%BD%D0%B3
4. Загальне управління якістю. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B5_%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%96%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%D1%8F%D0%BA%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8E
5. ISO 9000. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/ISO_9000
6. Шість сигма. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8C_%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BC%D0%B0
7. Четверта промислова революція. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D1%96%D1%8F
8. Ковальчук С. Я. Європейські орієнтири аграрної сфери України: перспективи та можливості. Економіка та суспільство. 2016. №6. С. 54-60. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/2_ukr/11.pdf
9. Quality by design. URL: https://en.wikipedia.org/wiki/Quality_by_design
10. What is economic value added? URL: https://universidadeuropea.com/en/blog/what-is-economic-value-added/
11. Globalgap. URL: https://www.globalgap.org/
12. Органік стандарт. URL: https://organicstandard.ua/
13. Вороненко В. І. Науково-методичні підходи до оптимізації та ефективного використання земельних ресурсів. Ефективна економіка. 2012. № 7. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1286
14. Розрахування врожайності. URL: https://blog.agrokebety.com/yak-rozrakhuvaty-vrozhaynist
15. Лиса О. В., Андрушко Р. П. Оцінка якості сільськогосподарської продукції. URL: https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2017/12/122.pdf
16. Костякова А. А. Класифікація витрат виробництва в рослинництві за цільовим підходом. URL: http://elar.tsatu.edu.ua/bitstream/123456789/3580/1/3.pdf
17. Інструкція з ведення кількісно-якісного обліку зерна та продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності/ URL: https://minagro.gov.ua/npa/pro-zatverdzhennya-instrukciyi-z-vedennya-kilkisno-yakisnogo-obliku-zerna-ta-produktiv-jogo-pererobki-na-zernovih-ta-zernopererobnih-pidpriyemstvah-usih-form-vlasnosti
18. ISO 22000:2018. Системи менеджменту харчової безпеки
19. Стандартизація і сертифікація як нормативні засади якісності й безпечності сільськогосподарської продукції/ URL: http://mego.info/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BB/3-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D1%96-%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D1%8F%D0%BA-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D1%96-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%8F%D0%BA%D1%96%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96-%D0%B9-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96-%D1%81%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4
20. Дворник І. В. Продуктивність праці в сільському господарстві. 2021. URL: http://ujae.org.ua/wp-content/uploads/2021/11/ujae_2021_r02_a30.pdf
21. Ваша бізнес-стратегія залежить від залучення співробітників. URL: https://www.gallup.com/workplace/229424/employee-engagement.aspx
22. Форма розподілу. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0_%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%96%D0%BB%D1%83
23. Формування врожаю та якості зерна пшениці озимої залежно від строків сівби, попередників та сорту в умовах лісостепу правобережного. URL: https://www.pdatu.edu.ua/images/naukova-miznarodna-diyalnist/svr/dus201606.pdf
24. Боженко Л. І. Управління якістю, основи стандартизації та сертифікації продукції: навчальний посібник. Львів: Афіша, 2001. 123 с.
25. Клименко Л. П., Пізінцалі Л. В., Александровська Н. І., В. Д. Метрологія, стандартизація та управління якістю: навчальний посібник. Миколаїв: Вид-во ЧДУ ім. Петра Могили, 2011. 345 с.
26. Управління якістю. 2011. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/161834033.pdf
27. Гандзюк М. П., Желебо Є. П., Халімовський М. О. Основи охорони праці. Київ: Каравелла. 2004. 408 с.
28. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Львів: Афіша 2005. 318 с.
29. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.
30. Валінкевич О.Г. Мотивація праці як основа управління персоналом в сучасних компаніях. Наука й економіка: Науково-теор. журнал ХЕУ. 2009. Вип. 3(15). Т. 1. С. 173-181.
31. Оскольський В. В. Екологічно чисте виробництво: економічні та організаційні аспекти управління якістю продукції. Економіка України. 2013. №11 (624).
32. Безус Р. М. Організаційно-економічні засади ефективного розвитку органічного агровиробництва: монографія. Дніпро: "Лізунов Пресс". 380 с.
33. Менеджмент якості : конспект лекцій для студентів спеціальності 073 «Менеджмент» спеціалізації «Менеджмент підприємств та організацій» першого (бакалаврського) рівня. Уклад. В. В. Сисоєв. Харків : НТУ «ХПІ», 2018. 102 с
34. Кирилюк І. М. Управління стандартизацією та сертифікацією. Черкаси: ЧНУ, 2017. 438 с.
35. Девід П. Деякі нові стандарти економіки стандартизації в епоху інформації. Економічна політика та технологічна продуктивність. Кембрідж: Кембриджська університетська преса, 1987. P. 206-234.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — менеджмент



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора