Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42233
Назва: Використання сучасних інструментів управління у галузі гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”)
Інші назви: Use of modern management tools in the field of hospitality (hotel-restaurant complex “Ternozavr” as a case study)
Автори: Голик, Іван Русланович
Golik, Ivan
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Голик І.Р. Використання сучасних інструментів управління у галузі гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”) : дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / І.Р. Голик. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 100 с.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 20-лип-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Науковий керівник: Паляниця, Віктор Анатолійович
Palyanytsya, Viktor
УДК: 35.078
Теми: управлінська діяльність
управлінський процес
інструмент управління
сфера сервісу
сфера гостинності
ресторан
заклад ресторанного господарства
ресторанна діяльність
готель
гостинність
готельно-ресторанна індустрія
готельно-ресторанне господарство
management business
management process
management tool
service sector
hospitality industry
restaurant
restaurant government
restaurant business
hotel
hospitality
hotel-restaurant industry
hotel-restaurant government
Діапазон сторінок: 1-100
Короткий огляд (реферат): Голик І. Р. “Використання сучасних інструментів управління у галузі гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”)”. Кваліфікаційна робота бакалавра (100 с., 16 рис., 11 табл., 29 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2023. Дана кваліфікаційна робота бакалавра присвячена обґрунтуванню теоретичних положень, розробленню науково-методичних і практичних рекомендацій з використання сучасних інструментів управління у діяльності підприємства галузі гостинності. У розрізі обраної теми було розкрито теоретичні засади дослідження сучасних інструментів управління у діяльності підприємства галузі гостинності; досліджено сучасні інструменти управління у діяльності готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр; рекомендовано покращення використання сучасних інструментів управління у діяльності готельно- ресторанного комплексу “Тернозавр”. Практичне значення отриманих результатів. У процесі дослідження запропоновано використовувати на підприємстві сучасні інформаційні системи, а також реалізувати концепцію позиціонування ресторану у складі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”, що приведе до покращення управлінських процесів, а також матиме позитивний вплив на рівень розвитку даного підприємства.
Golik I. R. “Use of modern management tools in the field of hospitality (hotelrestaurant complex “Ternozavr” as a case study)”. Bachelor’s thesis (100 pp., 16 fig., 11 table, 29 literary sources) in the specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2023. This bachelor’s qualification work is assigned to the introduction of theoretical provisions, the development of scientific and methodological and practical recommendations for the development of modern management tools for the operation of the reception of the living room. In the context of the selected topic there was a theoretical ambush of the current management tools for the operation of the hotel room; the modern management tools have been completed for the duty of the hotel and restaurant complex “Ternozavr”; it is recommended to improve the use of current management tools at the activity of the hotel-restaurant complex “Ternozavr”. Practical significance of taking away the results. At the process of completion, it was proposed to win on the management of modern information systems, as well as to implement the concept of positioning the restaurant at the warehouse of the hotel-restaurant complex “Ternozavr”, which will lead to the reduction of management processes, as well as matime positive impact on the development of this enterprise.
Зміст: ВСТУП...5 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНА ЧАСТИНА. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНСТРУМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ГАЛУЗІ ГОСТИННОСТІ...9 1.1. Послуги підприємств готельно-ресторанного господарства як об’єкт управління й економічних досліджень...9 1.2. Ресурсне забезпечення та загальні засади управлінських процесів на підприємствах готельно-ресторанної сфери...21 2. АНАЛІТИКО-ДОСЛІДНИЦЬКА ЧАСТИНА. ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНСТРУМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНО- РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ “ТЕРНОЗАВР”...33 2.1. Загальна характеристика управлінської діяльності закладу сфери гостинності...33 2.2. Аналізування показників господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”...48 3. РЕКОМЕНДАЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА. ПОКРАЩЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІНСТРУМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ “ТЕРНОЗАВР”..55 3.1. Рекомендації з просування послуг і продукції закладу гостинності за домогою сучасних інформаційних систем...55 3.2. Розроблення концепції позиціонування ресторану у складі готельно- ресторанного комплексу “Тернозавр”...73 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ...83 4.1. Вплив електричного обладнання готельно-ресторанного господарства на безпеку життєдіяльності працівників...83 4.2. Організація охорони праці у готельно-ресторанному комплексі “Тернозавр”...87 ВИСНОВКИ...93 БІБЛІОГРАФІЯ...98
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42233
Власник авторського права: © Голик І.Р., 2023
Перелік літератури: 1. Аветисова А. О., Палій Н. С. Економіка ресторанного господарства: навч.-метод. посіб. Донецьк: ДонНУЕТ, 2010. 174 с.
2. Азарян Е. М. Споживчий ринок: становлення й розвиток: монограф. НАН України, Ін-т економіки пром-сти. Донецьк, 2012. 304 с.
3. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с.
4. Банько В. Г. Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів: навч. посібн., 2-е вид. К.: Дакор, 2008. 328 с.
5. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.
6. Василенко А. В. Менеджмент сталого розвитку підприємств: монограф. Київ: Центр уч. літ., 2015. 648 с.
7. Герасимчук В. Г. У пошуках успішної моделі економічного розвитку. Стратегічне управління національним економічним розвитком: монограф.: в 2 т. За заг. ред. О. В. Кендюхова. Донецьк: ДВНЗ Доннту, 2013. Т. 1, С. 85-96.
8. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монограф. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.
9. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). C. 65–69.
10. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: для вищ. навч. закл. За ред. А. А. Мазаракі. 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. 340 с.
11. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.
12. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля, 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20
13. Поплавська А.В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах. URL: https://journalknukim. com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226
14. П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні. Вісник КНТЕУ. 2010. № 8. С. 24-32.
15. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.
16. Романенко О. О., Яворська О. Г. Соціальний капітал в умовах інтелектуалізації підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Економіка та держава. 2018. № 4. С. 26-31.
17. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка. 2012. № 2. С. 59-64.
18. Савчук В. І., Корж Д. А. Системи управління конкурентоспроможністю: підруч. Х.: Основа, 2013. 547 с.
19. Саух І. Оцінка наукових підходів до трактування сутності стратегії підприємства та її змістовні характеристики. Соціально-економічні проблеми і держава, 2016. Вип. 1 (14). С. 145-151.
20. Свистович М. Б. Сутність та основні поняття стратегічного планування. Державне управління: теорія та практика. 2013. №2. С. 37-43. URL:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Dutp_2013_2_6.
21. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.
22. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112-118.
23. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с.
24. Фролова В. Ю. Стратегічний підхід в управлінні конкурентоспроможністю підприємства. Вісник Донецького національного університету, 2012. №1. С. 177-182.
25. Чернега О. Б. Керування конкурентоспроможністю в умовах трансформації економічних відносин: монограф. Донецьк: ІЕП НАН України, 2009. 448 с.
26. Шепеленко О. В., Антонова В. А. Напрямки розвитку ресторанного бізнесу в сучасних соціально-політичних умовах. Менеджер. Вісник Донецького державного ун-ту управління. Донецьк: Дондуу, 2014. № 3 (69). С. 206-211.
27. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навчальний посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги– ХХІ, 2005. 596 с.
28. Яворська О., Кравченко В., Сільченко О. Регіональний ринок туристичної сфери України в сучасних умовах соціалізації економіки. Сучасні особливості формування і управління інноваційним потенціалом регіонального розвитку туризму та рекреації: зб. тез доповідей міжнар. наук.- практ. конф. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 2015. С. 244-247.
29. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико- правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. ІІ. С. 291-296.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Golik I_R_2023.pdf628,02 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Голик.docx20,12 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора