Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41983
Назва: Проєкт реконструкції цеху з метою розширення асортименту виробництва пшеничного хліба
Інші назви: The project of a workshop reconstruction aimed at wheat bread production diversification
Автори: Гацура, Ірина Володимирівна
Gatsura, Iryna
Бібліографічний опис: Гацура І. В. Проєкт реконструкції цеху з метою розширення асортименту виробництва пшеничного хліба : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / І. В. Гацура. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 49 с.
Bibliographic description: Gatsura I.V. The project of a workshop reconstruction aimed at wheat bread production diversification : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / I.V. Gatsura. — Ternopil : TNTU, 2023. — 49 p.
Дата публікації: 2023
Дата подання: 2023
Дата внесення: 2-лип-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Лялик, Анастасія Тарасівна
Lialyk, Anastasiia
Члени комітету: Пилипець, Оксана Михайлівна
Pylypets, Oksana
УДК: 664.644
Теми: проєкт
цех
обладнання
хліб Бердичівський
хліб Гірчичний з кунжутом
піч
тістомісильне устаткування
project
shop
equipment
Berdichevsky bread
Mustard bread with sesame seeds
oven
kneading equipment
Кількість сторінок: 49
Короткий огляд (реферат): Темою кваліфікаційної роботи є хліб «Бердичівський» та хліб «Гірчичний з кунжутом» Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, списку використаної літератури з 21 джерела. Обсяг роботи складає 49 сторінок, на яких знаходяться 19 таблиць, використано 60 формул. В першому розділі кваліфікаційної роботи бакалавра наведено технологічну частину роботи, а саме: вибір обґрунтування та опис технологічних схем, характеристика сировини, основних і допоміжних матеріалів, розрахункова частина, що описує потужність печі, розрахунок пофазних та виробничих рецептур, вихід виробів, технологічних параметрів, витрат сировини та площ для її зберігання, розрахунок та вибір технологічно обладнання. У другому розділі наведено техніко-економічні розрахунки проєкту. Третій розділ складається з безпеки життєдіяльності та основи охорони праці. Кваліфікаційна робота окрім записки містить 5 листів креслення на яких представлено: План цеху, поперечний та повздовжний розрізи, апаратурно-технологічні схеми виробництва.
The topic of the qualification work is "Berdychivsky" bread and "Mustard with sesame seeds" bread. The qualification work consists of an introduction, three chapters, a list of references from 21 sources. The volume of the work is 49 pages, which contains 19 tables, 60 formulas are used. The first chapter of the bachelor's thesis presents the technological part of the work, namely: the choice of justification and description of technological schemes, characteristics of raw materials, basic and auxiliary materials, the calculation part describing the furnace capacity, calculation of phase and production recipes, product yield, technological parameters, raw material consumption and storage space, calculation and selection of technological equipment. The second section presents the technical and economic calculations of the project. The third section consists of life safety and the basics of labor protection. The qualification work, in addition to the note, contains 5 sheets of drawings on which are presented: Shop floor plan, cross and longitudinal sections, equipment and process flow diagrams.
Зміст: Вступ …6 1. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ..8 1.1 Обґрунтування з будівництва цеху .…8 1.2 Вибір, обґрунтування та опис технологічних схем ..12 1.3 Характеристика сировини, основних і допоміжних матеріалів …14 1.4 Технологічні розрахунки ..15 1.4.1 Вихідні дані ..15 1.4.2 Вибір та розрахунок продуктивності печей ..16 1.4.3 Розрахунок пофазних рецептур …18 1.4.4 Розрахунок виходу виробів .…23 1.4.5 Розрахунок виробних рецептур і вибір технологічних параметрів …26 1.4.6 Розрахунок площ складських приміщень для сировини ,. 30 тари, допоміжних та пакувальних матеріалів, площ холодильних камер та складів готової продукції ….30 1.4.7 Розрахунок і вибір технологічного обладнання …31 1.5 Технохімічний контроль виробництва ….37 2.ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРЄКТУ ..40 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .44 Список літератури ..48
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41983
Власник авторського права: © Гацура І.В., 2023
Перелік літератури: 1. ДСТУ 2120-93. Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначення.
2. ДСТУ 2209-93. Борошно, побічні продукти і відходи. Терміни та визначення.
3. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови
4. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Загальні технічні умови
5. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови.
6. ДСТУ 4623-2006. Цукор білий. Технічні умови.
7. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови.
8. ДСТУ 4492:2005. Олія соняшникова. Загальні технічні умови.
9. ДСТУ 4598:2006. Олія гірчична. Технічні умови.
10. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. 364 с.
11. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот– Київ. Кондор, 2010. 440 с.
12. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 1990. 278 с
13. Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. / В. І. Дробот.- Київ. Руслана, 1998. 416 с.
14. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. /.В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
15. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с.
16. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
17. Харчова промисловість як основна продовольчої безпеки та розвитку держави /М.П. Сичевський; Нац. академія аграр.наук. України Ін-т прод. ресурсів, - Київ: Аграр. наука, 2019. 388 с.
18. https://yur-gazeta.com/publications/practice/inshe/ekologichno-vidpovidalne-pidpriemnictvo-v-ukrayini-pravovi-aspekti.html
19. https://dnaop.com/html/32396/doc-%D0%9D%D0%9F%D0%90%D0%9E%D0%9F_15.8-1.27-02
20. https://te.dsp.gov.ua/ohorona-pratsi-na-pidpryyemstvi-shho-potribno-znaty/
21. https://studfile.net/preview/9268616/page:2/
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гацура_Авторська довідка.doc44,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Гацура І.В. _КР.pdf1,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора