Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41982
Назва: Проєкт цеху з виробництва пшеничних виробів
Інші назви: The project of a workshop for wheat products making
Автори: Стасюк, Софія Олександрівна
Stasiuk, Sofia
Бібліографічний опис: Стасюк С.О. Проєкт цеху з виробництва пшеничних виробів : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / С.О. Стасюк . — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 67 с.
Bibliographic description: Stasiuk S.O. The project of a workshop for wheat products making : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / S.O.Stasiuk. — Ternopil : TNTU, 2023. — 67 p.
Дата публікації: 2023
Дата подання: 2023
Дата внесення: 2-лип-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Лялик, Анастасія Тарасівна
Lialyk, Anastasiia
Члени комітету: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andriy
УДК: 664.644
Теми: проєкт
цех
обладнання
хліб Урожайний пшеничний
хліб Пшенично-рисовий
піч
тістомісильне устаткування
project
shop
equipment
urozhaynyi wheat bread
wheat-rice bread
oven
kneading equipment
Кількість сторінок: 67
Короткий огляд (реферат): Розробка проєкту цеху з виробництва пшеничних виробів З метою виробництва якісної продукції, конкурентоспроможної а також зменшення технологічних затрат та втрат необхідно проводити у цехах заходи для використання ресурсозберігаючих, сучасних технологій та морально незастарілого, сучасного устаткування. Одним із шляхів покращення реалізованої продукції є виробництво нових сортів хліба з пшеничного борошна, а саме – хліб Урожайний пшеничний та хліб Пшенично-рисовий. Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, списку використаної літератури із 20 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 67 сторінок, де представлено 21 таблиця та використано 67 формул. У першому розділі кваліфікаційної роботи викладено технологічну частину, а саме: обґрунтування заходів з проєктування цеху, вибір, обґрунтування та опис технологічних схем. Виконані необхідні технологічні розрахунки вибору та визначення продуктивності печі, яка характеризує потужність ліній в цілому, пофазних та виробничих рецептур, виходу виробів, технологічних параметрів, витрат сировини і площ для її зберігання, підбір технологічного обладнання для облаштування лінії цеху. У другому розділі наведено технічно-економічне обґрунтування проєкту. Третій розділ містить інформацію з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. Також кваліфікаційна робота бакалавра окрім записки містить 5 листів креслення, на яких представлені апаратурно-технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечний переріз цеху в осях.
Development of the project of wheat products making, PE. In order to produce quality products, competitive and reduce technological costs and losses, it is necessary to carry out activities in the shops for the use of resource-saving, modern technologies and obsolete, modern equipment. One of the ways to improve the sold products is the production of new varieties of bread from wheat flour, namely – wheat bread, wheat-rice bread. The qualification work consists of an introduction, three chapters, and a list of 20 references. The total volume of the work is 67 pages, with 21 tables and 67 formulas. The first section of the qualification work describes the technological part, namely: justification of measures for the design of the workshop, selection, justification, and description of technological schemes. The necessary technological calculations were made to select and determine the furnace capacity, which characterizes the capacity of the lines as a whole, phase and production recipes, product yield, process parameters, raw material consumption and storage space, selection of technological equipment for the arrangement of the workshop line. The second section provides a feasibility study of the project. The third section contains information on life safety and the basics of labor protection. The bachelor's thesis also contains 5 drawing sheets, which show the hardware and technological schemes for the production of products, a workshop plan, a longitudinal section, and a cross section of the workshop in the axes.
Зміст: Вступ 6 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 8 1.1 Обґрунтування заходів з проєктування цеху 8 1.2 Вибір обґрунтування та опис технологічних схем 9 1.2.1 Вибір та обґрунтування технології виробництва 9 1.2.2 Опис технологічних схем виробництва 13 1.3 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 16 1.4 Технологічні розрахунки 18 1.4.1 Вихідні дані 18 1.4.2 Розрахунок продуктивності печі 20 1.4.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 1.4.4 Розрахунок виходу виробів 27 1.4.5 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 34 1.4.6 Розрахунок площ складських приміщень для сировини, тари, допоміжних та пакувальних матеріалів, площ холодильних камер та складів готової продукції 38 1.4.7 Розрахунок і вибір технологічного обладнання 43 1.5 Технохімічний контроль 51 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТУ 56 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 62 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 66
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41982
Власник авторського права: © Стасюк С.О., 2023
Перелік літератури: 1. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне
2. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. З поправкою
3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови
4. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови
5. ДСТУ 7525:2014 Вода питна.
6. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. Зміна № 2
7. ДСТУ 4492:2017 Олія соняшникова. Технічні умови
8. Ажнюк М.О., Передрій О.С. Основи економічної теорії : Навч.посіб. — Київ : Знання, 2008. 368 с. ( Вища освіта XXI століття).
9. Гвоздєв О.В., Ялпачик Ф.Ю., Олексієнко В.О. Машини та обладнання хлібопекарського виробництва: Підручник / О.В. Гвоздев, Ф.Ю. Ялпачик, В.О. Олексієнко. – Київ : Вища освіта, 2010. 307 с
10. Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. Довідник: навч. посіб. / 2-е вид., перероб. і допов. Київ, 2019. 580 с/
11. Дробот В.І Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві (задачник): Навчально-методичний посібник / За ред. чл.- кор. В.І. Дробот. — Київ : Кондор, 2010 440 с.
12. Дробот В.І. Технологія хлібопекарського виробництва. - Київ: Логос, -. 2002. 364 с.
13. Лишиленко О.В. Бухгалтерський облік: Підручник. – 3-тє вид., перероб. і доп. – Київ: “Центр учбової літератури”, 2009. 670 с
14. Петько В.Ф. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв: Підручник / В.Ф.Петько, 67 О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; /За ред. О.І.Гапонюка — Київ : ЦУЛ, 2007. 432 с.
15. Стадник І.Я. Технологічне обладнання хлібопекарського, макаронного, кондитерського та харчоконцентратного виробництв [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. напряму підготовки та спеціальнсоті «Харчові технології» ден. та заоч. форм. навч. / https://dl.tntu.edu.ua/content.php?cid=366172
16 Теличкун Ю.С. Технологічне обладнання галузі (хлібопекарське виробництво) [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. Напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» та спеціальності «Обладнання переробних та харчових виробництв» ден. та заоч. форм навч. / Ю.С. Теличкун, І.М. Литовченко, О.В. Ковальов -Київ : НУХТ, 2014. 110 с. https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16867
17. Про правовий режим надзвичайного стану: Закон України від 31.03.2023[Електронний ресурс] //Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2000, № 23, ст.176/ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text
18. Про охорону праці: Закон України від 14.10.92 [Електронний ресурс]// Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 49, ст.668/ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text
19. https://studfile.net/preview/5585327/page:3/
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стасюк_Авторська довідка.doc47 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Стасюк_КР.pdf1,02 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора