Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41969
Назва: Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного роздільним способом та сиркових виробів потужністю переробки 25 т за зміну молока м. ч. ж. 3.7 %
Інші назви: The project of a workshop for сurd production by the a separation method and curd articles of 25 t of 3.7 % milk processing capacity per shift
Автори: Шишка, Тетяна Русланівна
Shyshka, Tatiana
Бібліографічний опис: Шишка Т.Р. Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного роздільним способом та сиркових виробів потужністю переробки 25 т за зміну молока м. ч. ж. 3.7 % : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Т.Р. Шишка. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 57 с.
Bibliographic description: Shyshka T.R.. The project of a workshop for сurd production by the a separation method and curd articles of 25 t of 3.7 % milk processing capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / T.R. Shyshka. — Ternopil : TNTU, 2023. — 57 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 29-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Зварич, Наталія Миколаївна
Zvarych, Natalia
УДК: 637.1
Теми: молоко
сир кисломолочний
сиркові вироби
пастеризація
роздільний спосіб
milk
curd
curd articles
pasteurization
separate method
Кількість сторінок: 57
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі є описана технологія виробництва сирків та сиру кисломолочного способом роздільним й відповідно до їхньої рецептури, використана якісна та безпечна сировина для того, щоб вироби були без різноманітніх дефектів і будучи на вітрині були конкурентно спроможними із іншими харчовими продутами. Дотримуючись калькуляції сирки «Здоров’я», сирки з какао, сир плодово-ягідний, сир нежирний мають вагу по 100-200 грам, фасування яких здійснюється у брикети і пакується у яскраву упаковку. У вступі подано актуальність теми представленої роботи. У першому розділі наведено розрахунок продуктів асортиментного ряду, подано таблиці по органолептиці та показниках якості сировини та готових виробів, дотримання, яких позитивно впливає на терміни зберігання і відповідно реалізації. Важливою складовою є підбір устаткування, відповідно до кількості сиру кисломолочного і рецептурних компонентів таких як: какао, аспартам, харчовий ароматизатор й барвник, а також площ необхідних для виробництва приміщень. Ця інформація також представлена у технологічній частині роботи. У наступних двох розділах показані техніко-економічне обгрунтування та питання охорони праці і безпеки життєдіяльності.
The qualification work describes the technology of curd and curd articles production with the usage of separation method and in accordance with their recipe, high-quality and safe raw materials are used to make finished products free of various defects and on the showcase competitive with other food. Following the calculation of "Health" and cocoa curd articles, fruit and berry curd and low-fat curd has the weight of 100-200 grams each, which are packaged in briquettes and packed in bright packaging. The introduction presents the relevance of the presented work topic. In the first section, the calculation of the products range is given, the tables of organoleptic and quality indicators of raw materials and finished products are presented, compliance of which has a positive effect on storage terms and, accordingly, realization. An important component is the selection of equipment, according to the amount of curd and recipe components such as: cocoa, aspartame, food flavoring and dye, as well as the areas required for the production premises. This information is also presented in the technological part of the work. The next two sections show the technical and economic justification and issues of occupational health and safety.
Зміст: ВСТУП .. 5 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА .. 7 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту … 7 1.1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 7 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини .. 8 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок .. 9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів … 13 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів .. 14 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ... 14 1.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту … 16 1.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту … 19 1.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту ... 22 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту . 23 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання … 28 1.5 Підбір технологічного обладнання ... 30 1.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень .. 36 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ .. 39 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .. 45 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ … 53 ДОДАТКИ .. 55
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41969
Власник авторського права: © Шишка Т.Р., 2023
Перелік літератури: 1. Машкін М.І. Париш М.І. Технологія молока і молочних продуктів Навчальне видання-К.: Вища освіта, 2006.- 351 с.
2. Рибак О.М. Технологія молока і молочних продуктів. Курс лекцій, Тернопіль, 2016.
3. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с
4. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с
5. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови [ чинний від 27.06.2018] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2018.
6. Грек, Скорченко Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів Навч.посібн.-К.:НУХТ, 2009-235 с.
7. ДСТУ4623:2006 Цукор білий Технічні умови Технічні умови [ чинний від 29.06.2006] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
8. Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. Посібник- Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с
9. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови [чинний від 27.04.2006] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.
10. ДСТУ 4503:2005. Вироби сиркові. Загальні технічні умови. [чинний від 10.01.2006 ] Вид. оф. Держспоживстандарт України,2006.
11. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
12. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.
13. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.
14. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.
15. М.Ф. Галісаренко., О.П. Смірнов. Відомчі норми технологічного проектування. Підприємства по переробці молока [чинний від 01.02.2006] Вид. оф. Київ: Міністерство аграрної політики України, 2006.
16. Бергілевич О.М., Касянчук В.В.,Салата В.З та ін. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно-санітарної експертизи: підруч. - Харків-320 с.
17. Пістун І.П. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Суми: вид. ,,Університет кн.”, 2000. 301 с.
18. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с.
19. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.
20. В.І. Кошель, Г.П. Сав’юк, Б.С. Дзундза Основи охорони праці. Практичні заняття: Навчально-методичний посібник-– Івано-Франківськ: НАІР, 2014. – 151 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Шишка Таня.doc50,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Шишка Таня.pdf2,99 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора