Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41967
Назва: Проєкт цеху з виробництва м'яких сирів потужністю переробки15т незбираного молока за добу
Інші назви: The project of a workshop for soft cheese production of 15 t of whole milk processing capacity per 24 hours
Автори: Салівонов, Тамара Василівна
Salivonov, Tamara
Бібліографічний опис: Салівонов Т. В. Проєкт цеху з виробництва м'яких сирів потужністю переробки15т незбираного молока за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Т.В. Салівонов. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 56 с.
Bibliographic description: Salivonov T.V.. The project of a workshop for soft cheese production of 15 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / T.V. Salivonov. — Ternopil : TNTU, 2023. — 56 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 29-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Шинкарук, Оксана Юріївна
Shynkaruk, Oksana
УДК: 637.3
Теми: молоко
м’які сири
сироватка
сепарування
сквашування
технологічний контроль
milk,
soft cheeses
whey
separation
fermentation
technological control
Кількість сторінок: 56
Короткий огляд (реферат): У даній кваліфікаційній роботі приділяється увага проєктуванню цеху з виробництва групи м'яких сирів, та виготовленню із отриманої вторинної сировини - напоїв із сироватки. Вона складається із записки, яка містить основні три розділи та чотири графічні креслення. У першому розділі подано технологічні розрахунки продуктів, здійснено розрахунок устаткування для забезпечення виробництва продуктів асортиментного ряду, наведено заходи необхідні для проведення санітарної та гігієнічної обробки виробничих апаратів, здійснено обрахунок потрібних для виробництва площ приміщень. Крім того, подано детальний опис технології кожного із продуктів асортименту та основні етапи контролю виробництва. В розділі другому обґрунтована доцільність проєктування даного цеху та обрано місце його розташування на основі розрахунків проведених у попередній частині роботи. Окремі питання охорони праці та безпеки життєдіяльності є описаними в останньому розділі роботи.
In this qualification work, the attention is paid to the design of a production workshop for a group of soft cheeses, as well as to the production from the obtained secondary raw materials - whey drinks. It consists of a note containing three main sections and four graphic drawings. The first section presents the technological calculations of the manufactured products, equipment calculation to provide the production of assortment line products, necessary measures for carrying out sanitary and hygienic processing of production devices are also given, the areas of premises required for production were calculated. In addition, a detailed description of the technology of each product of the range and main stages of production control are submitted. In the second section, the expediency of this workshop design is substantiated and its location is chosen based on the calculations made in the previous part of the work. Separate issues of labor protection and life safety are described in the last section of the work.
Зміст: ВСТУП .. 5 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА . 7 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту ..7 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів .. 7 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини .. 8 1.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок .. 9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів .. 14 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів .. 15 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів .. 15 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів .. 17 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 19 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 22 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 24 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання .. 27 1.5 Підбір технологічного обладнання .. 30 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень .. 36 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ .. 41 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .. 46 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ .. 51 ДОДАТОК А ..53 ДОДАТОК Б ..55
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41967
Власник авторського права: © Салівонов Т.В., 2023
Перелік літератури: 1. Скорченко Т. А., Поліщук Г. Є., Грек О. В., Кочубей О. В. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с
2. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2010. – 258 с.
3. Сухенко Ю. Г., Поліщук Г. Є., Раманаускас Р. Й., Шингарева Т. І. Технологія сиру : [Підручник] / фірма ‘Інкос’, 2018. – 412 с.
4. Поліщук Г.Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник /; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.
5. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство 'Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості', 2018.
6. Поліщук Г. Є., Скорченко Т. А., Грек О. В., Кочубей О. В. Технологія молочних продуктів : навч. посібник / Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 289 с.
7. Кочубей-Литвиненко О. В., Ющенко Н. М. Технологія отримання та первинного оброблення молока : підручник /; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 211 с.
8. Перцевий Ф.В., Гурський П.В. Технологія переробки молока: Навч. посібник. – Харків: ХДУХТ, 2006. – 378 с.
9. ДСТУ 7515:2014 Сироватка молочна. Технічні умови.
10. Поліщук Г. Є., Бовкун А. О., Колесникова С. С. Технологія сиру: Навч. посібник. – К.: НУХТ, 2009 – 151 с.
11. ДСТУ 8549:2015 Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [Чинний від 2015-01-01]. Вид. офіц. Київ, 2015. 13 с.
12. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід./ За ред. В. Л. Іванова.-Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с.
13. ДСТУ 4395:2005 Сири м’які Загальні технічні умови. [Чинний від 2006- 07-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2006. – 14 с.
14. Соломон А.М., Казмірук Н.М., Тузова С.Д. Мікробіологія харчових виробництв: навчальний посібник для студентів напряму підготовки ‘Харчові технології’. – Вінниця: РВВ ВНАУ, 2020. – 312 с.
15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник.– К. : ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.
17. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.
18. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.
19. Управління агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації: https://www.apr.adm-km.gov.ua/PIdsumki-roboti-galuzItvarinnitstva (дата звернення 13.06.2023)
20. Міністерство аграрної політики та продовольства України: https://minagro.gov.ua/napryamki/tvarinnictvo/analiz-ta-monitoring-stanu-galuzejtvarinnictva(дата звернення 13.06.2023)
21. Бедрій І. Я., Нечай В. Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.
22. Пістун І. П. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Суми: вид. ‘Університет кн.’, 2000. 301 с.
23. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці. – К.: Центр учбової літератури, 2009. 209 c.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Салівонов Тамара.docx20,65 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
КР_Салівонов Тамара.pdf1,85 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора