Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41966
Назва: Проєкт цеху з виробництва масла вершкового та продуктів із вторинної сировини потужністю переробки незбираного молока 20 т за зміну.
Інші назви: The project of a creamery for butter and products made from secondary raw material production with 20 t of whole milk processing capacity per shift
Автори: Дуда, Микола Ігорович
Duda, Mykola
Бібліографічний опис: Дуда М. І. Проєкт цеху з виробництва масла вершкового та продуктів із вторинної сировини потужністю переробки незбираного молока 20 т за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / М. І. Дуда. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 59 с.
Bibliographic description: Duda M.I. The project of a creamery for butter and products made from secondary raw material production with 20 t of whole milk processing capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / M.I. Duda. — Ternopil : TNTU, 2023. — 59 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 29-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Шинкарук, Оксана Юріївна
Shynkaruk, Oksana
УДК: 637.2/637.1
Теми: молоко
масло функціонального призначення
сир кисломолочний
знежирене молоко
виробництво масла
пастеризація
сквашування
milk
functional butter
curd
skimmed milk
butter production
pasteurization
fermentation
Кількість сторінок: 59
Короткий огляд (реферат): українською: Робота представляє собою проєкт з виготовлення масла вершкового функціонального призначення та продуктів з побічної сировини, а саме: сир кисломолочний “Столовий” та пастеризоване знежирене молоко. Робота містить пояснювальну записку, яка має три головні розділи і графічну частину, котра складається з чотирьох аркушів. Перший розділ подає вихідні дані для розрахунку продуктів, загальний опис технології продуктів та їх операції, проводиться розрахунок сировини та обладнання. Наступний розділ представляє доцільність проєктування підприємства, місця його розташування, обґрунтування обраного асортименту та характеристику каналів реалізації продукції. Питання покращення умов праці та долікарської допомоги наведені у третій частині роботи.
The work is a project of functional butter production and products made from secondary raw materials, namely curd “Stolovyi” and pasteurized skimmed milk. The work contains from explanatory note, which has three main sections and a graphic part, which consists of four sheets. The first section presents the initial data for the products calculation, a general description of products technology and their operations, the calculation of raw materials and equipment. The next section presents the feasibility of the enterprise designing, its location, justification of the selected assortment, and characteristics of the product sales channels. Issues related to working conditions improving and pre-hospital care are given in the third part of the work.
Зміст: ВСТУП .. 5 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА .. 6 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту ..6 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів .. 6 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини .. 7 1.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок .. 8 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів .. 11 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів .. 12 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів .. 12 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів .. 17 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 23 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 25 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту .. 28 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання .. 32 1.5 Підбір технологічного обладнання .. 33 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень .. 41 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ .. 44 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .. 49 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ .. 54 ДОДАТКИ ..56
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41966
Власник авторського права: © Дуда М.І., 2023
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013.
2. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров; МОН України; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012.
3. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013.
4. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
5. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017.
6. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с.
7. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації: підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ: НУХТ, 2017.
8. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006.
9. Рашевська Т.О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ : Технологія вершкового масла : Підручник. – К.:НУХТ, 2011. – 86 с.
10. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. вид. Вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91); чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2006.
11. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. [чинний від 2007- 01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.
12. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. [чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011.
13. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
14. Н. М. Шульга, Л. А. Млечко. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011.
15. Крупа О.М., Сторож Л.А., Дацишин К.Є. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня “бакалавр” зі спеціальності 181 “Харчові технології” спеціалізації “Технології зберігання, консервування та переробки молока” денної та заочної форм навчання. Тернопіль: ТНТУ, 2021. 61с.
16. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007.
17. Закарпатська область [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу https://uk.wikipedia.org/wiki/Закарпатська_область.
18. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009.
19. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. – Львів: Афіша, 2000.
20. Геврик Є.О. Охорона праці. – К.: Ельга, Ніка-Центр, 2003.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Дуда Микола.doc45 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Дуда Микола.pdf1,91 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора