Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41949
Назва: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 60 т за добу незбираного молока м.ч.ж. 3,4%
Інші назви: The project of a workshop for whole milk products making of 60 t of 3,4% whole milk processing capacity per 24 hours
Автори: Павлів, Остап Володимирович
Pavliv, Ostap
Бібліографічний опис: Павлів О.В. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 60 т за добу незбираного молока м.ч.ж. 3,4% : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / О.В. Павлів. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 51 с.
Bibliographic description: Pavliv O.V.. The project of a workshop for whole milk products making of 60 t of 3,4% whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / O.V. Pavliv. — Ternopil : TNTU, 2023. — 51 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 28-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.1
Теми: незбиране молоко
кефір
вершки
пастеризація
whole milk
kefir
cream
pasteurization
Кількість сторінок: 51
Короткий огляд (реферат): У роботі проведено розробку проєкту цеху по виробництву молокопродуктів. У запланованому асортименті міститься 2 види питного пастеризованого молока із різною жирністю, пастеризовані вершки та нежирний кефір. У завданні зазначено, що виробництво проводиться із 60 т молока-сировини жирністю 3,4 %. Перший розділ пояснювальної записки містить розрахунки виробництва продукції, підбору обладнання та площ. Також тут проведено опис операцій виробництва та детальний процес виробництва кожного продукту відповідно апаратурно-технологічної схеми. У розділі подано вимоги до сировини, з котрої виробляється асортимент, контроль технохімічних і мікробіологічних процесів та опис проведення санітарного оброблення обладнання. На основі розрахунків здійснено викреслювання графічної частини роботи. Техніко-економічну доцільність проєкту проведено у другому розділі. Тут здійснено вибір міста для підприємства, розроблено SWOT-аналіз, що пояснює сильні і слабкі аргументи проєкту, охарактеризовано асортимент продукції і канали, по яких буде здійснюватись проведення реалізації. Деякі теми з охорони праці висвітлено в третьому розділі. У кінці зібрано перелік літературних джерел.
In the work, the project of the production workshop for dairy products was developed. The planned assortment includes 2 types of drinking pasteurized milk with different fat content, pasteurized cream and low-fat kefir. The task states that production is carried out from 60 tons of raw milk with a fat content of 3.4%. The first section of the explanatory note contains calculations of production, selection of equipment and areas. Also here is a description of production operations and a detailed production process of each product according to the hardware and technological scheme. The section presents the requirements for the raw materials from which the assortment is produced, the control of technochemical and microbiological processes, and a description of the equipment sanitary treatment. Based on the calculations, the graphic part of the work was drawn out. The technical and economic feasibility of the project is carried out in the second section. Here the choice of the city for the enterprise was made, a SWOT analysis was developed, which explains the strong and weak arguments of the project, the range of products and the channels through which the implementation will be carried out were characterized. Some occupational health and safety topics are covered in the third chapter. At the end, a list of literary sources is collected.
Зміст: Вступ ..5 1 Технологічна частина ...8 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту …8 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ..8 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини ..9 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок /.9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів ..14 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...15 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...15 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортимент /.17 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..22 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту /..24 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …25 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ….29 1.5 Підбір технологічного обладнання …..31 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ….36 2 Техніко-економічне обґрунтування .....41 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ….45 Список використаних літературних джерел …49
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41949
Власник авторського права: © Павлів О.В., 2023
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів: підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с
2. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с.
3. Кочубей-Литвиненко, О. В. Технологія отримання та первинного оброблення молока: підручник / О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. М. Ющенко; Нац. ун-т харч. технол. – Київ: НУХТ, 2013. – 211 с.
4. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с
5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.
6. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Text
7. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
8. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017.
9. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.
10. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311с.
11. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. [чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011.
12. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
13. . ДСТУ 7519:2014. Вершки питні. Технічні умови. [чинний від 2015-02-01]. Вид. офіц. Київ: Мінекономрозвитку України, 2015.
14. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
15. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми: Унів. кн., 2010. – 320 с.
16. Молоко та молочні продукти (GMP. HACCP) : довідник / ред. О. М. Якубчак. – Київ : Біопром, 2010. – 168 с.
17. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.
18. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.
19. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с
20. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с.
21. Джигирей В. С. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. / В. С. Джигирей, В. Ц. Жидецький. – Вид. 3-тє, доповнене. – Львів: Афіша, 2000. – 256 с.
22. Бедрій Я. І. Безпека життєдіяльності / Я. І. Бедрій, В. С. Джигирей, А. І. Кидисюк. – Львів: Афіша, 1997. – 275 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Павлів Остап.doc49,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Павлів Остап.pdf717,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора