Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41948
Назва: Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв термостатним способом потужністю 50 т готової продукції за добу
Інші назви: The project of a workshop for fermented drinks production by thermostat method of 50 t of finished products capacity per 24 hours
Автори: Скотніцька, Юлія Володимирівна
Skotnitska, Yuliia
Бібліографічний опис: Скотніцька Ю.В. Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв термостатним способом потужністю 50 т готової продукції за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Ю.В. Скотніцька. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 53 с.
Bibliographic description: Skotnitska Yu.V. The project of a workshop for fermented drinks production by thermostat method of 50 t of finished products capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / Yu.V. Skotnitska. — Ternopil : TNTU, 2023. — 53 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 28-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Шинкарук, Оксана Юріївна
Shynkaruk, Oksana
УДК: 637.1
Теми: молоко
ферментовані напої
термостатний спосіб
milk
fermented drinks
thermostat method
Кількість сторінок: 53
Короткий огляд (реферат): Темою даної роботи є розроблення проєкту цеху, що спеціалізується на виробництві заданого асортименту кисломолочної продукції. Встановлено, що за одну зміну підприємство повинне випускати 25 т готових виробів. Проєкт передбачає виробництво двох різновидів йогурту, кефіру та кисломолочного напою «Аерін». Перша частина записки присвячена: сировинно-продуктовим розрахункам вище наведеного асортименту, а також підбору потрібного устаткування з подальшими розрахунками площ; опису технологій, що впроваджені на сучасному молокопереробному підприємстві; переліку нормативних вимог до сировини, тари, устаткування, харчових продуктів. У наступній частині записки обране потенційне місто реалізації проєкту. Проведено обґрунтування доцільності виробництва обраного асортименту, охарактеризовано сировинну зону, з якої постачатиметься молоко незбиране, а також складено перелік каналів збуту виробленої продукції. У кінці пояснювальної записки висвітлено кілька питань охорони праці на підприємстві.
The topic of this work is the development of a workshop project which is specialized in the production of a given range of fermented milk products. It was established that the enterprise should produce 25 tons of finished products in one shift. The project envisages the production of two types of yogurt, kefir and fermented milk drink "Aerin". The first part of the note is devoted to: raw materials and product calculations of the above range products, as well as the selection of the necessary equipment with further area calculations; a description of the technologies implemented at a modern milk processing enterprise; list of regulatory requirements for raw materials, containers, equipment, food products. In the next part of the note, a potential city for the implementation of the project is selected. The justification of the feasibility of the selected assortment production was carried out, the raw materials area from which whole milk will be supplied was characterized, and a list of sales channels of the produced products was compiled. At the end of the explanatory note, several issues of labor protection at the enterprise are highlighted.
Зміст: Вступ ..5 1 Технологічна частина ...8 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту …8 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ….8 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини ..9 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок ..9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів ...17 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...18 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...18 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..20 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..24 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту ..26 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …28 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ..32 1.5 Підбір технологічного обладнання ..34 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ..39 2 Техніко-економічне обґрунтування ....42 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ….46 Список використаних літературних джерел …51
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41948
Власник авторського права: © Скотніцька Ю.В., 2023
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів: підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с
2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.
3. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с.
4. Кочубей-Литвиненко, О. В. Технологія отримання та первинного оброблення молока: підручник / О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. М. Ющенко; Нац. ун-т харч. технол. – Київ: НУХТ, 2013. – 211 с
5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; Нац. ун-т харч. технол. – Київ: НУХТ, 2013. – 343 с.
6. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с
7. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва: підручник / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, С. Д. Мельничук, В. М. Ковбасенко; за ред. О. М. Якубчак, В. І. Хоменка. – 2-е вид., випр., доп. – Київ: Біопром, 2005. – 800 с.
8. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
9. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми: Унів. кн., 2010. – 320 с.
10. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник: навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров; МОН України; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311 с.
11. Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. – Харків: ХДУХТ, 2018. – 202 с.
12. ДСТУ 4343:2004. Йогурти. Загальні технічні умови. [чинний від 2005-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005.
13. . ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
14. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
15. Молоко та молочні продукти (GMP. HACCP) : довідник / ред. О. М. Якубчак. – Київ : Біопром, 2010. – 168 с.
16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19
17. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19
18. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с.
19. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с
20. Безпека життєдіяльності людини: Навч. посібник. - Львів: Видавництво "Бескид Біт", 2005. - 304 с
21. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці: навч. посібник, [для студ. вищ. навч. закл.] / В. Г. Грибан, О. В. Негодченко — К.: Центр учбової літератури, 2009. - 280 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Скотніцька Юлія.doc48 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Скотніцька Юлія.pdf1,62 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора