Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41947
Назва: Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного традиційним способом з організацією переробки вторинної сировини потужністю переробки незбираного молока 26 т за зміну
Інші назви: The project of a workshop for curd production by the traditional method with the organization of secondary raw material processing of 26 t of whole milk processing capacity per shift
Автори: Чайківський, Адам Адамович
Chaikivskyi, Adam
Бібліографічний опис: Чайківський А.А.Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного традиційним способом з організацією переробки вторинної сировини потужністю переробки незбираного молока 26 т за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А.А. Чайківський. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 54 с.
Bibliographic description: Chaikivskyi A.A. The project of a workshop for curd production by the traditional method with the organization of secondary raw material processing of 26 t of whole milk processing capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.A. Chaikivskyi. — Ternopil : TNTU, 2023. — 54 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 28-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Пилипець, Оксана Михайлівна
Pylypets, Oksana
УДК: 637.1
Теми: молоко
сир кисломолочний
сиркові вироби
пастеризація
традиційний спосіб
milk
curd
curd articles
pasteurization
the traditional method
Кількість сторінок: 54
Короткий огляд (реферат): Роботу присвячено створенню проєкту підприємства, що виготовлятиме сир кисломолочний і сирки «Цитрон», а також здійснюватиме перероблення сироватки на сир «Рикотта» і квас «Новий». Потужність цеху складатиме 26 т молока-сировини за зміну. Робота складається з 2-ох частин: пояснювальної записки та графічного матеріалу у вигляді креслень формату А1. Пояснювальна записка вміщує 3 основні розділи, в яких проведено потрібні розрахунки стосовно сировини, обладнання та виробничих площ. Також описано детальну технологію кожного продукту, порядок технохімічного контролю, план санітарної обробки виробничого устаткування, вимоги до сировини. Крім технологічної частини у записці подано техніко-економічне обґрунтування, метою якого є аналіз доцільності створення проєкту та вибір міста для будівництва. Останній розділ записки висвітлює окремі теми з охорони праці. На основі розрахунків було розроблено креслення апаратурно-технологічної схеми та графіку виробничих процесів, а після здійснення розрахунку площ створено план підприємства. Останнім кресленням є розріз цеху.
The work is devoted to the creation of a project for an enterprise that will produce curd and curd articles"Citron", as well as processing whey into "Ricotta" cheese and "Novyi" kvass. The capacity of the workshop will be 26 tons of whole milk per shift. The work consists of 2 parts: an explanatory note and graphic material in the form of A1 format drawings. The explanatory note contains 3 main sections, in which the necessary calculations regarding raw materials, equipment and production areas are made. It also describes the detailed technology of each product, the procedure for technochemical control, the sanitary treatment plan for production equipment, and the requirements for raw materials. In addition to the technological part, the note provides a technical and economic justification, the purpose of which is to analyze the feasibility of creating a project and choosing a city for construction. The last section of the note covers individual topics on occupational health and safety. On the basis of the calculations, a drawing of the hardware-technological scheme and a production processes organization graph were developed, and after the calculation of the areas, a plan of the production enterprise was created. The last drawing is a cross-section of the workshop.
Зміст: Вступ ….5 1 Технологічна частина ...7 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту .…7 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ….7 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини …..8 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок ….9 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів ..15 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...16 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...16 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..18 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..21 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту …..24 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …25 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ….30 1.5 Підбір технологічного обладнання ..32 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ….41 2 Техніко-економічне обґрунтування ....44 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ….48 Список використаних літературних джерел …53
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41947
Власник авторського права: © Чайківський А.А., 2023
Перелік літератури: 1. Грек О. В. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів : навч. посібник / О. В. Грек, Т. А. Скорченко ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2009. – 235 с.
2. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с
3. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.
4.Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с.
5. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с
6. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.
7. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311 с.
8. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с.
9. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми : Унів. кн., 2010. – 320 с.
10. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне 54 підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
11. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. [чинний від 2007-01- 01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.
12. ДСТУ 4503:2005. Вироби сиркові. Загальні технічні умови. [чинний від 2006- 10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
13. ДСТУ 4395:2005. Сири м’які. Загальні технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
14. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015.
15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.
17. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с
18. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.
19. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.
20. Охорона праці: навч. посіб. для самостійної підготовки студентів фармац. ф-ту спец. «Фармація» та «ТПКЗ» заочної форми навчання / уклад. О. І. Панасенко [та ін.]. –Запоріжжя : ЗДМУ, 2015. – 117 с.
21. Безпека життєдіяльності людини: Навч. посібник. - Львів: Видавництво "Бескид Біт", 2005. - 304 с
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Чайківський Адам.doc49,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Чайківський Адам.pdf831,38 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора