Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41946
Назва: Проєкт цеху з виробництва твердих сичужних сирів потужністю переробки незбираного молока 25 т за добу
Інші назви: The project of a workshop for hard rennet cheese production of 25 t of whole milk processing capacity per 24 hours
Автори: Парфанович, Богдан Ярославович
Parfanovych, Bohdan
Бібліографічний опис: Парфанович Б. Я. Проєкт цеху з виробництва твердих сичужних сирів потужністю переробки незбираного молока 25 т за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Б. Я. Парфанович. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 56 с.
Bibliographic description: Parfanovych В.Ya. The project of a workshop for hard rennet cheese production of 25 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / В.Ya. Parfanovych. — Ternopil : TNTU, 2023. — 56 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 28-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.33
Теми: молоко
сиропридатна сировина
зсідання
сирний згусток
сирне зерно
свіжий сир
визрілий сир
milk
cheese raw material
curdling
cheese curd
cheese grain
fresh cheese
aged cheese
Кількість сторінок: 56
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційну роботу присвячено розробці проєкту цеху, в якому вироблятиметься асортимент із трьох видів твердого сиру, що готують згідно ДСТУ 6003:2008. Проєктоване підприємство включає такі найменування сирів: «Карпатський», «Степний», «Голандський». Вторинна сировина – сироватка переробляється на напій із коріандром. Таким чином, вирішується проблема утилізації побічного продукту. Робота містить пояснювальну записку та графічні креслення формату А1. У розрахунково-пояснювальній записці містяться усі потрібні обчислення, що стосуються сировини, обладнання, площ, допоміжних матеріалів. Також тут проведено опис виробництва твердих сирів, вимог до готових виробів згідно нормативних документів. Розділ, що присвячений техніко-економічному обґрунтуванню проєкту включає перелік і особливості сировинних зон, вибір потенційного міста для будівництва цеху, характеристики можливих способів реалізації товару. Ще один розділ пояснювальної записки включає розгляд питань охорони праці на виробництві.
The qualification work is devoted to the development of the workshop project, which will produce an assortment of three types of hard cheese, prepared according to DSTU 6003:2008. The planned enterprise includes the following names of cheeses: "Karpatskyi ", "Stepnyi ", "Holandskyi ". Secondary raw material - whey is processed into a drink with coriander. This solves the problem of disposal of the by-product. The work contains an explanatory note and graphic drawings in A1 format. The calculation and explanatory note contains all necessary calculations related to raw materials, equipment, areas and auxiliary materials. Also, a description of the production of hard cheeses, requirements for finished products according to regulatory documents is provided here. The section dedicated to the technical and economic justification of the project includes the list and features of raw material zones, the choice of a potential city for the construction of the workshop, characteristics of possible ways of selling the product. Another section of the explanatory note includes consideration of occupational health and safety issues.
Зміст: Вступ ..5 1 Технологічна частина ...7 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту …7 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ….7 Схема напрямків технологічної переробки сировини …..8 Сировинно-продуктовий розрахунок ..9 Зведена таблиця розрахунку продуктів ..15 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...15 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...15 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ….18 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..23 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту ..26 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …27 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ...31 Підбір технологічного обладнання ..32 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ...41 2 Техніко-економічне обґрунтування .....44 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ….48 Список використаних літературних джерел …52
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41946
Власник авторського права: © Парфанович Б.Я., 2023
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с
2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.
3. Власенко В.В., Машкін М.І., Бігун П.П.. Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів. 2000.– 306с.
4. Кузнєцов В.В. Довідник технолога молочного виробництва. Технології та рецептури Т.3.Сири / В.В. Кузнєцов, Г.Г. Шілер; За заг. ред. Г. Г. Шілера. – СПб.: ГІОРД, 2003. – 512 с.
5. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311с.
6. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с.
7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.
8. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
9. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми : Унів. кн., 2010. – 320 с.
10. Технологія сиру : підручник / Ю. Г. Сухенко, Г. Є. Поліщук, Р. Й. Раманаускас, Т. І. Шингарева ; під заг. ред. Ю. Г. Сухенка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. – Київ : Компринт, 2015. – 412 с.
11. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді (український асортимент). [чинний з 01.03.2009]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2008.
12. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді. [чинний з 01.07.2006]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України. 2006.
13. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015.
14. Ветеринарно-санітарна та технологічна експертиза молока: навчальний посібник / Н. А. Ткаченко, О. П. Чагаровський, Н. О. Дец, Л. О. Ланженко, О. А. Кручек. – Рівне: «Овід», 2018. – 235 с
15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с. 
16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.
17. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.
18. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.
19. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с
20. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.
21. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. – К.: Каравела, 2009.
22. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. – К.: Каравела, 2007. 408 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Парфанович_авторська_довідка.doc45,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Парфанович Б..pdf1,6 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора