Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41945
Назва: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочної продукції потужністю перероблення 35 т незбираного молока за зміну
Інші назви: The project of a workshop for whole milk products making of 35 t of whole milk processing capacity per shift
Автори: Криса, Павло Віталійович
Krysa, Pavlo
Бібліографічний опис: Криса П.В. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочної продукції потужністю перероблення 35 т незбираного молока за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / П.В. Криса. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 55 с.
Bibliographic description: Krysa P.V. The project of a workshop for whole milk products making of 35 t of whole milk processing capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / P.V. Krysa. — Ternopil : TNTU, 2023. — 55 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 28-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Пилипець, Оксана Михайлівна
Pylypets, Oksana
УДК: 637.1
Теми: молоко
молоко пряжене
кефір
сметана
технологія
milk
baked milk
kefir
cultured cream
technology
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): У цій роботі проведено розробку проєкту підприємства, що випускає незбираномолочну продукцію із потужністю 35 т/зм. У пояснювальній записці містяться 3 розділи, перший з яких включає: розрахунки сировини, устаткування і площ; нормативні вимоги до сировини; технологічні схеми виготовлення кожного продукту; контролювання технохімічних і мікробіологічних показників; опис проведення миття та дезінфекції обладнання. Другий розділ присвячено техніко-економічному обґрунтуванню, в якому пояснено доцільність створення даного проєкту, обране місто для будівництва, охарактеризовано сировинні бази, канали збуту та доцільність асортименту. Питання охорони праці висвітлюються в останньому розділі. У кінці подано перелік літературних джерел. На основі розрахунків та обраних технологій виробництва було проведено викреслювання графічної частини цієї роботи.
In this work developed the project of an enterprise producing whole milk products with a capacity of 35 t per shift. The explanatory note contains 3 sections, the first of which includes: calculations of raw materials, equipment and areas; regulatory requirements for raw materials; technological schemes for manufacturing each product; control of techno-chemical and microbiological indicators; description of washing and disinfection of equipment. The second section is devoted to the technical and economic justification, which explains the feasibility of creating this project, the chosen city for construction, characterizes the raw material bases, sales channels and the feasibility of the assortment. Occupational health and safety issues are covered in the last chapter. At the end presented a list of literary sources. On the basis of calculations and selected production technologies drawn the graphic part of this work.
Зміст: Встуg ….5 1 Технологічна частина ...8 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту .…8 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів ….8 Схема напрямків технологічної переробки сировини /..9 Сировинно-продуктовий розрахунок ..10 Зведена таблиця розрахунку продуктів ....16 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...16 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...16 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ….18 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..24 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту ..27 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …29 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ….32 Підбір технологічного обладнання ...34 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ….41 2 Техніко-економічне обґрунтування .....45 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ….49 Список використаних літературних джерел …53
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41945
Власник авторського права: © Криса П.В., 2023
Перелік літератури: 1. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.
2. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с
3. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с
4. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с.
5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.
6. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Text
7. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
8. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311с.
9. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. [чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011.
10. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
11. ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови. [Чинний від 2005-05-30]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
12. Ветеринарно-санітарна та технологічна експертиза молока: навчальний посібник / Н. А. Ткаченко, О. П. Чагаровський, Н. О. Дец, Л. О. Ланженко, О. А. Кручек. – Рівне: «Овід», 2018. – 235 с
13. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с. 
14. Молоко та молочні продукти (GMP. HACCP) : довідник / ред. О. М. Якубчак. – Київ : Біопром, 2010. – 168 с.
15. Методичні положення та норми продуктивності у виробництві молочних продуктів / В. В. Вітвіцький, Г. Т. Шкурін, В. І. Ковальчук, А. Є. Величко. – Київ : Украгропромпродуктивність, 2005. – 468 с.
16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.
17. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.
18. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.
19. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с
20. Іванов С. В. Молокопереробка. Промисловий інжиніринг : підручник / С. В. Іванов, О. В. Грек, Т. Г. Осьмак ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 275 с.
21. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. – К.: Каравела, 2007. 408 с.
22. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.
23. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. – К.: Каравела, 2009.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Криса_авторська_довідка.doc47 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Криса П..pdf1,27 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора