Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41941
Назва: Проєкт цеху з виробництва масла методом збивання з організацією перероблення вторинної сировини потужністю 56 т молока незбираного за добу
Інші назви: The project of a workshop for butter production by method with the organization of secondary raw material processing of 56 t of whole milk processing capacity per 24 hours
Автори: Гриненко, Артем Олексійович
Hrynenko, Artem
Бібліографічний опис: Гриненко А. О. Проєкт цеху з виробництва масла методом збивання з організацією перероблення вторинної сировини потужністю 56 т молока незбираного за добу : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. О. Гриненко. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 53 с.
Bibliographic description: Hrynenko A.O. The project of a workshop for butter production by method with the organization of secondary raw material processing of 56 t of whole milk processing capacity per 24 hours : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.O. Hrynenko. — Ternopil : TNTU, 2023. — 53 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 28-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Зварич, Наталя Миколаївна
Zvarych, Natalia
УДК: 637.23
Теми: молоко
масло
йогурт
сквашування
пастеризація
сепарування
технологічний контроль
milk
butter
yogurt
acidification
pasterization
separation
technological control
Кількість сторінок: 53
Короткий огляд (реферат): Розроблено проєкт цеху з виробництва масла «екстра» солодковершкового та продуктів з цінної вторинної сировини таких як: молоко пастеризоване знежирене, йогурт з додаванням лактулози та напій з маслянки «Дніпровський». У вступі висвітлено особливості молочної галузі України, розглянуто перспективні шляхи її розвитку, зокрема і маслоробних підприємств. У технологічні частині виконано розрахунок продукції, здійснено обґрунтування технологічних процесів на виробництві, описано порядок здійснення контролю за виготовленням молочних продуктів, забезпечення санітарно-гігієнічних умов, вибрано обладнання та розраховано площі виробничих приміщень задля вдалого розміщення обладнання і робочих місць працівників. У другому розділі надано техніко-економічне обґрунтування, де обирається місце розташування заводу і прораховується економічна вигідність даної пропозиції. У третьому розділі приділено увагу факторам небезпеки на підприємстві, шляхам їх запобігання та знешкодження, якщо травмування таки трапилось. Графічна частина включає в себе чотири листи креслення формату А1. Усі вони зроблені відповідно до розрахунків.
Developed a project of the workshop for the production of sweet cream butter «extra» and products from valuable secondary raw materials such as: skimmed pasteurized milk, yogurt with added lactulose, and buttermilk beverage «Dniprovskyi». The introduction highlights the peculiarities of the dairy industry in Ukraine and explores promising paths for its development, including butter production enterprises. In the technological section performed product calculations, justified technological processes in production, described the procedure for monitoring the production of dairy products, ensuring sanitary and hygienic conditions, selected equipment and calculated the area of ​​production premises for the successful placement of equipment and workplaces of employees. The second section provides technical and economic justification, including the selection of the plant's location and an assessment of the economic viability of the proposal. The third section focuses on workplace hazards, ways of their prevention and neutralization, if an injury does occur. The graphical part includes four A1-sized drawing sheets, all prepared according to the calculations.
Зміст: Вступ 5 1 Teхнoлoгiчнa чacтинa 8 1.1 Розрахунки виготовлення продукції згідно проєкту 8 1.1.1 Вихідні дані для розрахунків 8 1.1.2 Схематичне відображення напрямків сировини 9 1.1.3 Розрахунок сировини та продукції 10 1.1.4 Розрахункові дані у таблиці 13 1.2 Обгрунтування технологічних процесів та вибір режимів виробництва запроєктованої продукції 14 1.2.1 Вимоги до сировини яка застосовується на виробництві молочних продуктів 14 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту 16 1.2.3 Опис технології виготовлення запроєктованої молочної продукції 19 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту 23 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виготовлення передбачених проєктом молочних продуктів 24 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 28 1.5 Підбір технологічного обладнання 29 1.6 Розрахунок площі цеху та допоміжних прибудов 36 2 Техніко-економічне обґрунтування 5 2.1 Характеристика місця розташування підприємства 41 2.2 Характеристика сировинної зони 43 2.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції 43 2.4 Характеристика каналів реалізації продукції 44 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 46 3.1 Психологічні чинники небезпеки 46 3.2 Долікарська допомога при опіках 48 Висновок 51 Список використаних джерел 52
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41941
Власник авторського права: © Гриненко А.О., 2023
Перелік літератури: 1. Гапоненко Т. М. Якість та безпечність молочної продукції як важливі чинники її конкурентоспроможності / Т. М. Гапоненко // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. – 2009.
2. Коваль Н.В. Нормативно-правове регулювання якості та безпечності продукції молокопереробних підприємств України // Інноваційна економіка 11’2012 (37). – С.75 – 82.
3. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продук- тів. Довідник / О.М. Скарбовійчук, О.В. Кочубей-Литвиненко, О.А. Чернюшок, В.Г. Федоров. - К.: НУХТ, 2012. — 311 с.
4. Федорук Р. С. Тенденції розвитку і виробництво продукції молочного скотарства // Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 29 вересня – 1 жовтня 2010 р. – Львів: Інститут біології тварин НААН України.
5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Полі- щук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. - К.: НУХТ, 2013. - 343 c.
6. Новожилова Є. В. Порівняльний аналіз нормативно-правового регулювання виробництва якісних та безпечних молока та молокопродуктів в Україні та ЄС/СОТ / Є. В. Новожилова. – 2011. – С. 20
7. Технологія молочних продуктів: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. - К.: НУХТ, 2013. - 502 с.
8. Балановська Т.І., Драгнєва Н.І. Державне регулювання якості молока і молочної продукції // Вісник ЖДТУ № 4 – 2017р
9. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.
10. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек, Н. М. Ющенко, Т. Г. Осьмак та ін. ; Мво освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2015. – 431 с.
11. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
12. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с.
13. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19.
14. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гриненко Авторська довідка.docx25,18 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
КР_Гриненко А..pdf2,76 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора