Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41932
Назва: Проєкт цеху з виробництва масла вершкового потужністю 37 т незбираного молока за зміну з організацією перероблення знежиреного молока
Інші назви: The project of a creamery for butter production of 37 t of whole milk processing capacity per shift with the organization of skimmed milk processing
Автори: Заставна, Аліна Богданівна
Zastavna, Alina
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Заставна А. Б. Проєкт цеху з виробництва масла вершкового потужністю 37 т незбираного молока за зміну з організацією перероблення знежиреного молока : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. Б. Заставна. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 77 с.
Bibliographic description: Zastavna A.В. The project of a creamery for butter production of 37 t of whole milk processing capacity per shift with the organization of skimmed milk processing : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.В. Zastavna. — Ternopil : TNTU, 2023. — 77 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 27-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.23
Теми: масло селянське солодковершкове
масло шоколадне
сир кисломолочний нежирний
кефір фруктовий нежирний
сквашування
нормалізація
сепарування,
технологічний контроль
Sweet cream butter «Selianske»
сhocolate butter
skimmed curd
skimmed fruit kefir
fermentation
normalization
separation
technological control
Кількість сторінок: 77
Короткий огляд (реферат): Метою кваліфікаційної роботи було розробити проєкт цеху із переробки 37 тонн молока в зміну на вершкове масло двох видів: «Селянського» та шоколадного. Отримане знежирене молоко буде використане для виготовлення знежиреного сиру кисломолочного, а також кефіру фруктового, що підвищить рентабельність виробництва. Робота містить пояснювальну записку та чотири аркуші графічної частини. Перший розділ складається із розрахунку продуктів, при виконані якого визначено масу готових продуктів, отриманих впродовж зміни; містить опис технологічних процесів, режимів одержання масла методом сколочування, сиру традиційним способом, кефіру – резервуарним. Зазначено порядок ведення контролю у цеху за виробництвом продукції запланованого асортименту. Виконано розрахунок технологічного обладнання, площі основних відділень та допоміжних приміщень. Другий розділ присвячений обґрунтуванню прийнятих рішень. У третьому розділі зазначена актуальність безпеки життєдіяльності; проаналізовано психологічні чинники небезпеки, шляхи їх усунення. Список використаної літератури подано у кінці роботи.
The purpose of the qualification work was to develop a workshop project for processing 37 tons of milk into butter of two types: «Selianske» and chocolate. The resulting skimmed milk will be used to make skimmed curd, as well as fruit kefir, which will increase the profitability of production. The work contains an explanatory note and four sheets of the graphic part. The first section consists of the calculation of products, during which determined the mass of finished products obtained during the shift; contains a description of technological processes, modes of production of butter by the churning method, cheese by the traditional method, and kefir by the tank method. Indicated the procedure for conducting control in the shop over the production of products of the planned assortment. Carried out the calculation of the technological equipment, the area of the main departments and auxiliary premises. The second section is devoted to the justification of the made decisions. In the third section indicated the relevance of life safety; analyzed psychological factors of danger and ways of their elimination. The list of used literature is given at the end of the work.
Зміст: Вступ ….5 1. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ ....6 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту ..7 1.1.1 Початкові відомості для розрахунку …7 1.1.2 Напрями використання сировини …7 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок ..8 1.1.4 Таблиця отриманих результатів …15 1.2 Вибір та обґрунтування процесів і технологічних режимів виробництва молочних продуктів .... 16 1.2.1 Вимоги до сировини для виробництва молочних продуктів …16 1.2.2 Опис загальних операцій виготовлення молочних продуктів ….22 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …29 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту …31 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту …32 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ...45 1.5 Підбір технологічного обладнання ...46 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень …55 2.ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ...59 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ..64 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ …..70 Додатки ….72
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41932
Власник авторського права: © Заставна А.Б., 2023
Перелік літератури: 1. Актуальні проблеми технології галузі: Методичні вказівки до виконання курсових і дипломних проектів для студентів спеціальності 6.091700 «Технологія зберігання, консервування і переробки молока» напряму підготовки 0917 «Харчова технологія та інженерія» для усіх форм навчання / Уклад: Н.В. Білоус. – К.: НУХТ, 2006. – 83 с.
2. Горбатова Г.Г. Біохімія молока і молочних продуктів. 3-е вид.,перераб. і доп. – СПб.: ГИОРД, 2003. – 320с.
3. ДСТУ 4417:2005. Кефір
4. ДСТУ 4554:2006 Сир кисломолочний. Технічні умови
5. ДСТУ 4399:2005 Масло вершкове. Технічні умови
6. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови
7. Технологія молока і молочних продуктів : дайджест. Вип. 41 [Електронний ресурс] / Нац. ун-т харч. технол., Наук.-техн. б-ка ; підгот. О. В. Олабоді. – Київ, 2017. – 28 с.
8. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В., Головко Т. М. – Харківський державний університет харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с.
9. Машкін М. І., Париш Н. М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. — К.: Вища освіта, 2006. — 351 с.: іл.
10. Dalievska, D., & Pokotylo, O. (2021). Changes in physicochemical and microbiological parameters of yogurt with the addition of biologically active iodine during storage. Innovative Solution in Modern Science, 3(47), 216-227.
11. Арутюнян Д. Жирнокислотний склад коров’ячого, козячого та овечого сиру/Арутюнян Д., Покотило ОС//Матеріали Ⅴ Міжнародної студентської науково-технічної конференції" Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання", 28-29 квітня 2022 р.—Т.: ТНТУ, 2022.—С. 5.
12. Н. М. Шульга, Л. А. Млечко. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с
13. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с
14. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. 416 с
15. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. – К.: Основа, 2006. 448 с.
16. ДСТУ 5004:2017 Какао-масло. Загальні технічні умови.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Заставна_авторська_довідка.doc137 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Заставна А..pdf5,9 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора