Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41929
Назва: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 тони за зміну
Інші назви: Workshop project of whole milk products production of 32 t capacity per shift
Автори: Томків, Роман Омелянович
Tomkiv, Roman
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Томків Р. О. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 тони за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Р. О. Томків. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 66 с.
Bibliographic description: Tomkiv R.O. Workshop project of whole milk products production of 32 t capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / R.O. Tomkiv. — Ternopil : TNTU, 2023. — 66 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 27-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.1
Теми: молоко
йогурт
простокваша
ацидофільне молоко,
біфідоряжанка
сквашування
milk,
yogurt
sour clotted milk
acidophilus milk
bifidorhazhenka
acidification
Кількість сторінок: 66
Короткий огляд (реферат): Дана кваліфікаційна робота ставить за мету вивчення технології наступного асортименту незбираномолочних продуктів: біфідоряжанка; молоко ацидофільне солодке з ваніліном; простокваша; йогурт «Яблуко-кориця». У першому розділі пояснювальної записки проведено продуктовий розрахунок; описано технології виробництва запроєктованого асортименту та виробничий контроль за процесом виготовлення; підібрано необхідне для ведення технологічного процесу обладнання; розраховано площу приміщень різного призначення. У другому розділі здійснено техніко-економічне обґрунтування. При цьому обрано місто Красилів Хмельницької області для розташування підприємства; проаналізовано сировинні зони та з’ясовано канали збуту виготовленої продукції. Третій розділ присвячений питанням класифікації і причинам надзвичайних ситуацій; заходам захисту від можливого ураження електричним струмом при роботі в цеху чи на дільниці.
This qualification work aims to study the technology of the following range of whole milk products: bifidorhazhenka, sweet acidophilic milk with vanillin, sour clotted milk, yogurt "Apple-cinnamon". In the first section of the explanatory note carried out a product calculation; described the production technologies of the designed assortment and the production control of the manufacturing process; selected the necessary equipment for conducting the technological process; calculated the area of premises for various purposes. In the second section carried out the technical and economic justification. At the same time, the city of Krasyliv, Khmelnytskyi region, was chosen for the location of the enterprise; analyzed the raw material zones and clarified the sales channels of the manufactured products. The third section is devoted to issues of classification and causes of emergency situations; measures to protect against possible electric shock when working in the workshop or on the site.
Зміст: Вступ ...5 1.Технологічна частина ...6 1.1. Продуктові розрахунки виробництва ферментованих напоїв ...6 1.1.1 Дані для розрахунку продуктів ...6 1.1.2 Схема напрямків використання сировини ...7 1.1.3 Продуктові розрахунки ...9 1.1.4 Зведені результати розрахунків ...17 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів ...18 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ...18 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва ферментованих молочних продуктів ...19 1.2.3 Опис технології виробництва ферментованих молочних продуктів ...23 1.2.4 Нормативні характеристики готових ферментованих напоїв ...27 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва ферментованих молочних продуктів обраного асортименту ...28 1.4 Санітарно-гігієнічне оброблення технологічного обладнання ...34 1.5 Підбір обладнання ...36 1.6 Розрахунок площ приміщень цеху ...42 2 Техніко-економічне обґрунтування ...46 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці ...54 Список використаних літературних джерел ...59 Додатки ...62
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41929
Власник авторського права: © Томків Р.О., 2023
Перелік літератури: 1.Бедрій І.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник / І.Я.Бедрій, В.Я. Нечай. – Львів : Магнолія, 2006, 2007. – 499 с.
2. Виробництво молока та молокопродуктів в Україні [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, М. П. Сичевський, В. В. Халеба, І. В. Кузнєцова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2010. – № 33. – С. 119–121.
3. Вiдомчі норми технологічного проектування ВНТП-АПК-24-06 «Підприємств по переробці молока». Мiнаргопрод України, 2006 – 105 с.
4. Власенко В.В. Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва ... продуктів / В.В. Власенко, М.І. Машкін, П.П. Бігун. Вінниця : «ППАНІС», 2000. – 306 с.
5. Грек О. В. Технологія комбінованих продуктів на молочній основі : підручник / О. В. Грек, Т. А. Скорченко ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2012. – 362 с.
6. Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств. ДСП 4.4.4011-98.
7. Державний нормативний акт з охорони праці ДНАОП 15.5-1.05-99 «Правила охорони праці для працівників підприємств молочної промисловості».
8. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».
9. ДСТУ4343:2004 «Йогурт. Загальні технічні умови».
10. ДСТУ 4540:2006 «Напої ацидофільні. Технічні умови».
11. ДСТУ 4539:2006 «Простокваша. Технічні умови»
12. ДСТУ 4565:2006 «Ряжанка. Технічні умови»
13. Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв / Г.О. Єресько, М.М. Шинкарик, В.Я. Ворощук. – Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.
14. Калетнік М.М. Управління економічними відносинами підприємств молокопродуктового підкомплексу аграрної галузі України : монографія / М.М. Калетнік, С.В. Козловський, Н.М. Тарасюк, В.В. Семененко; Вінницький національний аграрний університет. – Вінниця : Консоль, 2013. – 247 c.
15. Коваленко В.О. Мікробіологія молока і молочних продуктів : навч. посібник / В.О. Коваленко, В.В. Євлаш, Л.О. Чернова ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2011. – 136 с.
16. Кузьмін Є.С. Ефективність інвестицій підприємств молочної промисловості : монографія / Є.С. Кузьмін. – Київ : Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», 2015. – 252 с.
17. Машкін М.І. Технологія молока та молочних продуктів : навчальне видання М.І. Машкін, Н.М. Париш –К. : Вища освіта, 2006. – 351 ст.;іл.
18. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с.
19. Основи охорони праці / М.П. Купчик, М.П. Гандзюк, І.Ф. Степанець та ін. К. : Основа, 2000. – 416 с.
20. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навчальний посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.
21. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / В.В. Власенко, М. П. Головко, Т. В. Семко, Т.М. Головко. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с.
22. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; МОН України, Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с.
23. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; Міністерство освіти і науки України ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2012. – 311 с.
24. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини: навчальний посібник для студен тiв вищих навчальних закладів./ О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса: «Сімекс-прінт», 2013. – 268 с.
25. Шаблiй Л.М. Технологія переробки молока : навчальний посібник / Шаблiй Любов Матвіївна, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова. – Київ : Видавничий дім «Кондор», 2019. – 308 с.
26. Желібо Є.П, Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: Навч. посіб. / За ред. Є.П. Желібо. 6-е вид. – К. : «Каравела» 2009.
27.Основи охорони праці: Підручник. 2-ге видання, доповнене та перероблене. / К. Н. Ткачук, М. О. Халімовський, В. В. Зацарний, Д. В. Зеркалов, Р. В. Сабарно, О. І. Полукаров, В. С. Коз’яков, Л. О. Мітюк. За ред. К. Н. Ткачука і М. О. Халімовського. – К.: Основа, 2006 – 448 с.
28. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник/ Юкало В.Г.- Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018- 176 с.
29. https://naurok.com.ua/proekt-korisniy-yogurt-307233.html.
30. https://ikrtech.com.ua/ua/a383343-tehnologiya-prigotovleniya-jogurta.html.
31. https://www.zakvaski.com/stati/jogurt-vse-shcho-vi-khotili-znati-pro-jogurt.html
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Томків Р._авторська_довідка.doc48 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Томків Р..pdf4,3 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора