Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41926
Назва: Проєкт цеху з виробництва кисломолочних продуктів термостатним способом потужністю 14 т за зміну
Інші назви: The project of a workshop for fermented milk products made by thermostat of 14 t cahacity per shift
Автори: Чайковський, Ярослав Ярославович
Chaikovskyi, Yaroslav
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Чайковський Я. Я. Проєкт цеху з виробництва кисломолочних продуктів термостатним способом потужністю 14 т за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Я. Я. Чайковський. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 55 с.
Bibliographic description: Chaikovskyi Ya.Ya. The project of a workshop for fermented milk products made by thermostat of 14 t cahacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / Ya.Ya. Chaikovskyi. — Ternopil : TNTU, 2023. — 55 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 27-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.1
Теми: молоко
кефір
ацидофілін
йогурт
сквашування
нормалізація
сепарування
технологічний контроль
milk
kefir
acidophilin
yogurt
acidification
standardization
milk separation
technological control
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі розглянули детально технологію молочних ферментованих продуктів, яка передбачає використання такого способу, як термостатний. При виконанні першого розділу проведено необхідні технологічні розрахунки, за результатами яких встановлено масу молока незбираного, що повинна постачатися на переробку для забезпечення виготовлення 14 т таких продуктів, як йогурт з наповнювачем персик-маракуйя, кефір «Український», ацидофілін особливий (містить підсолоджувач аспартам), сметана. Результати розрахунку продуктів використано для визначення потужності обладнання, що забезпечить ведення технологічного процесу. Також розраховано значення площ виробничих приміщень. Описано важливість ведення контролю за ходом виробництва кисломолочних продуктів, а також здійснення ретельного санітарного оброблення обладнання і робочих поверхонь в цеху. У другому розділі здійснені техніко-економічні обґрунтування доцільності запропонованих рішень. В третьому розділі розкриті питання організації охорони праці в цеху та захисту людини від дії шкідливих іонізуючих випромінювань. Завершується робота списком використаної при її виконанні літератури.
The qualification work extensively examines the technology of fermented dairy products made by thermostat. In the first section conducted necessary technological calculations to determine the amount of whole milk that should be supplied for processing in order to produce 14 tons of products such as yogurt with a peach-passion fruit filling, kefir «Ukrainskyi», special acidophilin (containing the sweetener aspartame), and sour cream. The results of the calculations were used to determine the capacity of the equipment required to carry out the technological process. The calculation results also determined the required area of production premises. Described the importance of monitoring the production of fermented dairy products, ensuring thorough sanitization of equipment and work surfaces in the production facility. The second section presents the techno-economic justifications for the proposed solutions. The third section addresses issues related to occupational safety in the facility and protection of individuals from harmful ionizing radiation. The work ends with a list of references used in its execution.
Зміст: Вступ ..5 1 Технологічна частина …6 Розрахунок виробництва кисломолочних продуктів запроєктованого асортименту ...6 Інформація для виконання продуктового розрахунку ...6 Схема напрямів перероблення сировини ....7 Розрахунок кисломолочних продуктів …8 Зведена таблиця розрахунку продуктів …16 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів …17 Вимоги, що висуваються до сировини при виробництві молочних продуктів ....17 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..19 Опис технології виробництва кисломолочних молочних продуктів ...20 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту …24 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ...26 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання ...31 Підбір технологічного обладнання ...32 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень ….39 2 Техніко-економічне обґрунтування ...44 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці …48 Список використаних літературних джерел ....53
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41926
Власник авторського права: © Чайковський Я.Я., 2023
Перелік літератури: 1. Берник І. М., Новгородська Н. В., Соломон А. М., Овсієнко С. М., Бондар М. М. Інноваційні технології харчових виробництв: монографія / І. М. Берник, Н. В. Новгородська, А.М. Соломон, С.М. Овсієнко, М.М. Бондар. – Вінниця: Видавець ФОП Кушнір Ю. В., 2022. – 300 с.
2. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці: навч. посібник. [для студ. вищ. навч. закл.] / В. Г. Грибан, О. В. Негодченко – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 280 с.
3. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».
4. ДСТУ 2661:2010 «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови».
5. ДСТУ 4417:2005 «Кефір. Технічні умови».
8. ДСТУ 4343: 2004 «Йогурти. Загальні технічні умови».
7. ДСТУ 4540: 2006 «Ацидофільні напої. Технічні умови».
8. ДСТУ 4418:2005 «Сметана. Технічні умови».
9. Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств. ДСП 4.4.4011-98 /
10. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. – Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.
11. Желібо Є.П., Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: Навчальний посібник для студентів вищих закладів освіти України І-ІV рівнів акредитації / За ред. Є.П. Желібо і В.М. Пічі. – Львів : Піча Ю.В. К. : «Каравела», Львів : «Новий Світ-2000, – 328 с.
12. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Підручник / В.Ц. Жидецький. Львів: Афіша, 2004. – 319 с.
13.Закон України «Про молоко і молочні продукти»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 2004. – № 47. – С. 513.
14. Закон України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 1998. – № 22. – С. 115.
15. Інноваційне обладнання молокопереробних підприємств : підручник / І. Г. Бабанов, О. М. Гавва, О. І. Бабанова [та ін.] ; Нац. ун–т харч. технол. – Київ : Інкос, 2019. – 718 с.
16. Мардар М.Р. Основні тенденції розвитку ринку молочної продукції і методи її просування / М.Р. Мардар, Г.М. Лозовська, С.А. Памбук, К.Г. Гожелова // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2019. – Вип. 4. – С. 12-19.
17. Методичні вказівки до виконання курсового проєкту здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 57 с.
18. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» / Уклад.: Крупа О.М., Сторож Л.А., Дацишин К.Є. – Т.: ТНТУ, 2021. – 60 с.
19. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.: іл.
20. Пирог Т.П. Харчова біотехнологія / Т.П. Пирог, М.М. Антонюк, О.І. Скроцька, Н.Ф. Кігель. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2016. – 408 с.
21. Савченко О.А., Грек О.В., Красуля О.О. Сучасні технології молочних продуктів: Підручник. – К.; ЦП «Компринт», 2018. – 218 с.
22. Соломон А. М. Кисломолочні десерти з подовженим терміном зберігання : Монографія / А. М. Соломон, Н. В. Новгородська, М. М. Бондар М. М. – Вінниця: РВВ ВНАУ, 2019. – 155 с.
23. Технологія молочних продукті: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. – К.: НУХТ, 2013. – 502 с.
24. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред.. Т.А. Скорченко. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 264 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чайковський_авторська_довідка.doc46,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Чайковський.pdf3,49 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора