Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41825
Назва: «Шляхи підвищення інноваційної активності в індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля»)
Інші назви: Some ways of innovative activity increase in the hospitality industry (PJSC “Hotel “Podillya” as a case study)
Автори: Мартинова, Діана Юріївна
Martynova, Diana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Мартинова Д.Ю. «Шляхи підвищення інноваційної активності в індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Д.Ю. Мартинова. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 78 с.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 23-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Стойко, Ігор Іванович
Stoyko, Igor
Теми: інновації
активність
діяльність
управління
послуга
заклад розміщення
процес
ефективність
innovation
activity
management
service
facility
process
efficiency
Діапазон сторінок: 1-78
Короткий огляд (реферат): Мартинова Д.Ю. Шляхи підвищення інноваційної активності в індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 78 сторінок, 24 рисунки, 12 таблиць, 30 літературних джерел. Предмет дослідження - процес підвищення інноваційної активності підприємства. Об’єкт дослідження - ПрАТ «Готель «Поділля», видами діяльності якого є надання послуг тимчасового розміщення та організація харчування. Метою роботи є розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня інноваційної активності підприємства індустрії гостинності. Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису. Практичне значення одержаних результатів. Рекомендації щодо покращення діяльності, запропоновані у роботі, можуть бути реалізованими у практичній діяльності ПрАТ «Готель «Поділля» з метою підвищення його інноваційної активності.
Martynova D. Some ways of innovative activity increase in the hospitality industry (PJSC “Hotel “Podillya” as a case study). Bachelor degree thesis contains of 78 pages, 24 pictures, 12 tables, 30 references. The subject of investigation is the process of increasing the innovative activity of the enterprise. The object of investigation is PJSC “Hotel “Podillya”, the activities of which are the provision of temporary accommodation services and catering. The aim of the work is the development of recommendations for increasing the level of innovation activity of the hospitality industry enterprise. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. The recommendations for improving the activity proposed in the work can be implemented in the practical activities of PJSC “Hotel “Podillya” in order to increase its innovative activity.
Зміст: ВСТУП ...7 РОЗДІЛ 1. ІННОВАЦІЙНА АКТИВНІСТЬ В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ЯК ОБ’ЄКТ УПРАВЛІННЯ ... 10 1.1. Місце і роль індустрії гостинності в системі туристичної спеціалізації розвитку регіону ... 10 1.2. Зміст і значення інновацій в сучасних умовах управління підприємством ... 17 1.3. Сучасні методичні підходи до оцінювання рівня інноваційної активності підприємств індустрії гостинності ………………………….... 24 Висновок до розділу 1 ...30 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ СТАНУ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПОТЕНЦІАЛУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «ПОДІЛЛЯ» ............. 31 2.1. Загальна характеристика діяльності ПрАТ «Готель «Поділля» . 31 2.2. Аналіз матеріально-технічного стану підприємства як умови забезпечення його інноваційного розвитку ... 39 2.3. Аналіз показників фінансово-економічної діяльності підприємства з метою виявлення потенціалу його інноваційного розвитку ... 44 Висновок до розділу 2 ...47 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ АКТИВНОСТІ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «ПОДІЛЛЯ» ... 48 3.1. Використання бенчмаркінгу на підприємствах індустрії гостинності як напряму підвищення інноваційної активності ... 48 3.2. Розроблення проектної пропозиції інноваційного розвитку ПрАТ «Готель «Поділля» ... 56 Висновок до розділу 3 ...65 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 67 4.1. Отруєння препаратами побутової хімії ...67 4.2. Робоча зона та повітря робочої зони. Мікроклімат робочої зони 68 ВИСНОВКИ ...73 БІБЛІОГРАФІЯ ...76
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41825
Власник авторського права: © Мартинова Д.Ю., 2023
Перелік літератури: 1. Адаменко О.А. Концептуальні засади інноваційного розвитку підприємств // Наукові праці Національного унівесритету харчових технологій. 2010. № 35. С. 5-10.
2. Андрушків Б.М., Мельник Л.М. Прикладні аспекти рину інновацій: навч.посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 108 с.
3. Андрушків Б.М. Інноваційна політика / Б.М. Андрушків, Ф.В. Бортняк, Ю.Я. Вовк та ін.; за заг. ред. Б.М. Андрушківа. Тернопіль: ТзОВ «Терно-Граф», 2012. 484 с.
4. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Погайдак О.Б., Мельник Л.М., Шерстюк Р.П., Співак С.М. Стратегія розвитку консалтингу в системі управління інноваційним розвитком підприємства // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія: Економічні науки: 36. наук, праць. Маріуполь: ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», Вип. 32. Т.1, 2016. С. 141-149.
5. Бажал Ю.М. Інноваційна теорія економічного розвитку: М. Туган- Барановський, Й. Шумпетер і проблеми перехідної економіки України // Наукові записки. 2000. Т.18. Економічні науки. С. 3-7.
6. Бойко О.Б. Комбіновано-інноваційні підходи до формування організаційного механізму управління чинниками ефективної діяльності підприємства в умовах економічних ризиків: колективна монографія / О.Б. Бойко, Л.М. Мельник, В.А. Паляниця, О.Б. Погайдак, Р.П. Шерстюк; за заг. ред. Б.М. Андрушківа. Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2015. 408 с.
7. Ватченко О.Б., Ватченко Б.С., Черевко О.Л. Інноваційний розвиток підприємства: навч. посібник. Дніпро: Акцент ПП, 2017. 404 с.
8. Волосковець Н.Ю. Корпоративна соціальна відповідальність підприємств як основа інноваційного розвитку сучасної економіки // Наукові праці КНТУ. Серія: Економічні науки. 2010. Вип. 17. С. 125-131.
9. Гаркавенко С.С. Маркетинг: підручник. 5-е вид., доп. Київ: Лібра, 2007. 717 с.
10. Геєць В.М., Семиноженко В.П. Інноваційні перспективи України. Харків: Константа, 2006. 272 с.
11. Гринько Т.В. Формування системи управління інноваційним розвитком підприємств // Вісник Хмельницького національного університету. 2010. №4. Т.2. С. 39-43.
12. Гриньов А.В. Інноваційний розвиток промислових підприємств: концепція, методологія, стратегічне управління. Х.: ІНЖЕК, 2003. 308 с.
13. Іжевський В.В. Економічна суть інновації та інноваційної діяльності підприємств // Науковий вісник Національного лісотехнічного університету України. 2010. Вип. 20.3. С. 121-127.
14. Ілляшенко С.М., Біловодська О.А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монографія. Суми: Університетська книга, 2010. 281 c.
15. Інноваційний розвиток підприємства: навчальний посібник / За ред. П.П. Микитюка. Тернопіль: ПП «Принтер Інформ», 2015. 224 с.
16. Ємельянов О.Ю. Інноваційний розвиток підприємств: сутність, послідовність оцінювання та перешкоди на його шляху. Ефективна економіка. 2020. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8329 (дата звернення: 08.12.2022).
17. Захарченков О.С. Проблеми інноваційного розвитку промислових підприємств в Україні та формування стратегій інноваційних перетворень // Бізнес Інформ. № 2. 2012. С. 57-61.
18. Космидайло І. Інноваційна спрямованість як засіб економічного росту // Актуальні проблеми економіки. 2006. №6(60). С. 112-118.
19. Крикуненко Д.О. Проблеми впровадження інновацій на підприємствах // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. І. С. 45-49.
20. Мазаракі А.А. Інноваційний потенціал України: монографія / за заг. ред. А.А. Мазаракі // А.А. Мазаракі, Т.М. Мельник, В.В. Юхименко, В.М. Костюченко, Л.П. Кудирко та ін. К.: Київ, нац. торг.-екон. ун-т, 2012. 592 с.
21. Марченко О.В. Визначення необхідних і достатніх умов для інноваційного розвитку підприємства // Актуальні проблеми економіки. 2008. №6. С. 158-164.
22. Мосій О., Кужда Т. Сталий розвиток економіки та пріоритетні напрями інноваційної діяльності [Електронний ресурс] // Соціально-екномічні проблеми і держава. Вип. 1(4). 2011. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2011/11mobnid.pdf.
23. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно- економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
24. Найдюк В.С. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2013. № 4. С. 251-263.
25. Стойко І.І. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с.
26. Трифилова А.О. Роль інновацій в процесі формування стратегії підприємства // Менеджмент в Україні і за кордоном. 2000. № 3. C. 34-38.
27. Федишин І.Б. Етимологічне походження та теоретичні засади категорії «інновація» та її класифікаційні ознаки // Вісник Вінницького політехнічного інституту. Вінниця, 2012. №3. С. 42-47.
28. Федулова І.В. Теоретичні положення з визначення категорій інноваційний процес і інноваційна діяльність // Проблеми науки: міжгалузевий науково-практичний журнал. 2007. №8. С. 2-7.
29. Харів П.С. Інноваційна діяльність підприємства та економічна оцінка інноваційних процесів: монографія. Тернопіль: «Економічна думка», 2003. 326 с.
30. Чорна М.В., Глухова С.В. Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств: монографія. Харків: ХДУХТ, 2012. 210 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Martynova D_YU_2023.pdf1,14 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка _Мартинова.doc40,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора