Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41671
Назва: Інноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»)
Інші назви: Innovative directions of a hospitality industry establishment development assurance (PJSC “Tourist-hotel complex “Dnister” as a case study)
Автори: Савчук, Катерина Сергіївна
Savchuk, Catherine
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Савчук К.С. Інноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / К.С. Савчук. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 86 с.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 21-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Андрушків, Богдан Миколайович
Andrushkiv, Bohdan
Теми: індустрія гостинності
інновації
інвестиції
маркетинг
hospitality industry
innovation
investment
marketing
Діапазон сторінок: 1-86
Короткий огляд (реферат): Савчук К.С. Інноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 85 сторінок, 8 рисунків, 27 таблиць, 59 літературних джерел. Предмет дослідження − інноваційні процеси для забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності. Об'єкт дослідження − підприємство у сфері готельного бізнесу ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер». Метою роботи є пошук і обґрунтування інноваційних напрямів забезпечення розвитку досліджуваного підприємства. Методи дослідження − спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, табличний. У роботі досліджено теоретичні основи розвитку та впровадження інновацій підприємствами індустрії гостинності, інноваційні технології купівлі й продажу продукції та послуг в індустрії гостинності; проведено дослідження динаміки туристичного потоку Львівського регіону та міста Львова й визначено місце туристично-готельного комплексу «Дністер» на ринку надання готельних послуг, проаналізовано його доходи і витрати, конкурентне середовище та фактори впливу на ведення бізнесу; запропоновано інноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства, проведено процедуру планування його доходів і витрат за рахунок оптимізації організаційної структури та ефективного використання конференц-залів; обґрунтовано впровадження інтернет-технологій для забезпечення зростання он-лайн продажів послуг ПрАТ ТРК «Дністер». Результати дослідження рекомендовано до впровадження в діяльність досліджуваного підприємства – ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер».
Savchuk K.S. Innovative directions of a hospitality industry establishment development assurance (PJSC “Tourist-hotel complex “Dnister” as a case study) Bachelor's thesis: 85 pages, 8 figures, 27 tables, 8 appendices, 59 references. Subject of research − innovative processes to ensure the development of the hospitality industry enterprise. Object of research − enterprise in the field of hotel business, PJSC "Tourist and Hotel Complex "Dniester". The purpose of the work is to find and justify innovative ways of ensuring the development of the enterprise under study. Research methods − observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, tabular. The theoretical foundations of the development and implementation of innovations by enterprises of the hospitality industry, innovative technologies of buying and selling products and services in the hospitality industry are explored in the work; the study of the dynamics of the tourist flow of the Lviv region and the city of Lviv was carried out and the place of the tourist and hotel complex "Dniester" in the hotel services market was determined, its income and expenses, competitive environment and factors influencing business were analyzed; innovative directions for ensuring the development of the enterprise were proposed, the procedure for planning its income and expenses was carried out due to the optimization of the organizational structure and effective use of conference halls; the implementation of Internet technologies to ensure the growth of online sales of hotel services PJSC TRK "Dniester" is substantiated. The results of the study are recommended for implementation in the activities of the company – PJSC "Tourist and Hotel Complex "Dniester".
Зміст: ВСТУП...8 РОЗДІЛ 1 ІННОВАЦІЇ, ІННОВАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ 1.1.Теоретичні основи розвитку та впровадження інновацій підприємствами індустрії гостинності...11 1.2. Інноваційні технології купівлі й продажу продукції та послуг в індустрії гостинності...18 1.3. Дослідження динаміки туристичного потоку та тенденцій розвитку галузі індустрії гостинності Львівського регіону та м. Львова...23 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗУВАННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПрАТ ТГК «ДНІСТЕР» У КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЙОГО РОЗВИТКУ 2.1. Загальна характеристика туристично-готельного комплексу «Дністер» на ринку надання послуг індустрії гостинності у Львівському регіоні...29 2.2. Аналізування доходів та витрат досліджуваного підприємства...34 2.3. Аналізування конкурентного середовища та факторів впливу на ведення бізнесу ПрАТ «ТГК «Дністер»....41 РОЗДІЛ 3 ІННОВАЦІЙНІ НАПРЯМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ПрАТ «ТГК «ДНІСТЕР» 3.1. Планування доходів підприємства від оптимізації організаційної структури та ефективного використання конференц-залів ПрАТ «ТГК «Дністер»….53 3.2. Інтернет-технології як інноваційний напрям розвитку підприємств індустрії гостинності….59 3.3. Забезпечення зростання он-лайн продажів готельних послуг ПрАТ ТРК «Дністер» на основі упровадження інноваційного додатку….62 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ… 4.1. Організація та управління охороною праці досліджуваного підприємства....69 4.2. Удосконалення системи охорони праці ПрАТ «ТГК «Дністер»...71 ВИСНОВКИ…78 БІБЛІОГРАФІЯ…81
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41671
Власник авторського права: © Савчук К.С., 2023
Перелік літератури: 1. Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів” від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. Ст. 98.
2. Закон України “Про власність” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 20. Ст. 249.
3. Закон України “Про конкуренцію” // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.
4. Закон України «Про інвестиційну діяльність в Україні» // Відомості Верховної Ради. 1991. № 47.
5. Закон України “Про інноваційну діяльність” // Відомості Верховної Ради України, 2002. № 36. Ст. 266 (поточна редакція від 05.12.2012).
6. Закон України “Про охорону навколишнього середовища” // Відомості Верховної Ради України, 1991. № 41. Ст. 546.
7. Закон України “Про підприємництво” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 14. Ст. 168 (втратив чинність, окрім ст. 4).
8. Закон України “Про підприємства” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 24. Ст. 272.
9. Закон України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004. № 9. Ст. 79.
10. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Ратинський В., Шерстюк Р. Діджитал-інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об’єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економіку України до європейських стандартів // МММТЕС, 22-23 листопада 2022 року. Т.: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151–156.
11. Кузь Т.І., Малюта Л.Я., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Вип. 4 (71). С. 85-91.
12. Малюта Л.Я., Островська Г.Й., Шерстюк Р.П. Event-менеджмент в індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2021. Вип. 6(39). С. 114-127.
13. Малюта Л., Федишин І. Вплив криз на розвиток туристичного бізнесу. Електронне наукове фахове видання" Соціально-економічні проблеми і держава". 2020. Вип.1 (22). С. 36-47.
14. Малюта Л.Я., Ратинський В., Шерстюк Р. Застосування комплексу маркетингу в сфері туризму. Інструментально-методичний апарат дослідження Електронне наукове фахове видання «Соціально-економічні проблеми і держава». 2020. Вип.2 (23). С. 57-65.
15. Малюта Л., Сорокопуд Г. Онлайн продажі продукції та послуг у готельно-ресторанному бізнесі // Збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації» (м.Тернопіль, 23–24 листопада 2022 р.). Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. 217с. С. 56-58.
16. Малюта Л. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навч. посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с.
17. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Погайдак О.Б. Концептуальна модель управління інноваціями: орієнтація на ринок // «Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування. 2015. Випуск 2 (72). С.139-145.
18. Мельник Л.М., Паляниця В.А. До програми розвитку туризму в післякризовий період // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах». Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. С.30-32.
19. Стойко І.І. Індустрія туризму: проблеми і перспективи відновлення та оновлення готельного бізнесу після пандемії коронавірусу // Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 221-233. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21siippk.pdf
20. Стойко І.І. Управління інноваціями: навч.-метод. посіб. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 220с.
21. Готельно-ресторанний бізнес: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Лідія Нечаюк, Наталія Нечаюк. – 3-тє вид. К. : Центр учбової літератури, 2009. 343с.
22. Готельний бізнес: теорія та практика: підручник / Марта Мальська, Ігор Пандяк ; М-во освіти і науки України, Львівський нац. ун-т ім. І. Франка. К. : Центр учбової літератури, 2012. 470 с.
23. Лібанова Е.М. Людський розвиток в Україні: інноваційний вимір : колективна монографія. К. : Ін-т демографії та соціальних досліджень НАН України, 2018. 316 с.
24. Лапко О. Інноваційна діяльність в системі державного регулювання : монографія. К. : Ін-т економ, прогнозування НАН України, 1999. 254 с.
25. Микитюк П. Інноваційний розвиток промислового підприємства // Економічний аналіз. 2013. Вип. 12, ч. 3. С. 339-343.
26. Корнух О. В. Необхідність розмежування категорій "інновація" та "інновація підприємства" // Інвестиції : практика та досвід. 2013. №24. С. 31-37.
27. Корнух О. В., Турило А.М. Інтелектуальний капітал – основа інноватизації, еффективності і корпоративної стратегії підприємства : монографія. Кривий Ріг: Видавничий дім, 2012. 228 с.
28. Довбенко В.І., Мельник В.М. Потенціал і розвиток підприємства: навчальний посібник . 2-е вид., випр. і доп. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2010. 232 с.
29. Статистичний щорічник України за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. URL: https://ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u
30. Статистичний Львівської області за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. // Головне управління статистики у Львівській області, 2021. URL: https://www.lv.ukrstat.gov.ua/ukr/publ/2022/2021.pdf
31. Львівська міська рада інформує: URL: https://city-adm.lviv.ua/news/tourism/290625-yak-zminyvsia-turystychnyi-lviv-v-2021-rotsi-u-tsyfrakh
32. Офіційний сайт підприємства ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер» (Premier Hotel Dnister) URL: https://dnister-hotel.phnr.com/
33. Фінансова звітність приватного акціонерного товариства туристично-готельний комплекс "Дністер". URL: https://clarity-project.info/edr/13828634/finances?current_year=2021
34. Скочиляс С.М. Економічні механізми планування інноваційної діяльності підприємств. Економіка і суспільство. 2018. №15. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/15_ukr/70.pdf
35. Владимир О. Об’єктивна необхідність фінансування інновацій у готельно-ресторанному бізнесі. Проблеми та перспективи розвитку підприємництва: Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції. Харків: ХНАДУ, 2016. Том 1. С. 179-180. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/39074
36. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну, 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58. URL: http://demiurge.knukim.edu.ua/article/view/236119/234764
37. Писаренко Т. В., Кваша Т. К., Карлюк Г. В., Лях Л. В. Інноваційна діяльність та її вплив на економічний̆ розвиток в Україні : монографія. Київ : УкрІНТЕІ, 2015. 116 с.
38. Кравець О. Інноваційні впровадження та їх вплив на підприємства готельного господарства. Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства: збірник виступів учасників XIII науково-практичної конференції студентів вищих навчальних закладів Укоопспілки. Київ: НМЦ «Укоопосвіта», 2016. Частина 1. 184 с. С.140-143. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/kravec.htm
39. Саненко Л.І. Принципи впровадження інноваційних технологій в готелях та їх переваги. Науковий простір Європи – 2010: матеріали конференції. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/sanenko.htm
40. Борисова О.В. Тенденції інноваційного розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). С. 331–338.
41. Бородіна В.В. Ресторанно-готельний бізнес: Облік, податки, маркетинг, менеджмент : навч. посібник. М. : Книжковий світ, 2003. 165 с.
42. Ведмідь Н.І., Мельниченко С.В. Вдосконалення управління маркетинговими комунікаціями туристичних підприємств. Вісник ДІТБ. 2021.№ 5. С. 107-112.
43. Головко О.М., Камнов Н.С., Махлинець С.С. Організація готельного господарства : навч. посіб. К. : Кондор, 2011. 410 с.
44. Декалюк О. В. Методичні підходи до стратегічного управління готельно-ресторанним бізнесом. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2019. № 2(2). С. 261-264.
45. Завідна Л.Д. Стратегічне управління розвитком підприємства готельного господарства. Науковий вісник Херсонського державного університету. Випуск 23. Частина 2. 2019. С.8-12.
46. Захарченко Ю.І., Занора В.О. Стратегічне управління: узагальнення різновидів стратегій підприємств готельно-ресторанного господарства. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2018. №5. URL: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/5-2018-ukr
47. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2019. 344 с.
48. Смирнов Є.М. Методичний підхід до кількісного обґрунтування стратегії управління конкурентоспроможністю торгівельного підприємства. Торгівля і ринок України: зб. наук. пр. 2020. Вип.30. Т.2. С.181-190.
49. Савченко О.В. CRM-системи готельно-ресторанних підприємств та погляди на оцінку їх ефективності. URL: http://elar.khmnu.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/5557/1/31.pdf
50. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посіб. для студ. вищих навч. закл., які навчаються за спеціальністю “Технологія харчування”. К.: КНТЕУ, 2005. 256 с.
51. Черевко О.І., Малюк Л.П., Дейниченко Г.В. Збірник нормативних документів державного регулювання у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Харків: ПКФ “Фавор ЛТД”, 2013. 402 с.
52. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.
53. CRM – это стратегия вашего бизнеса. URL: https://www.education.ua/blog/5775/
54. CRM системи: рейтинг найпопулярніших рішень в Україні. URL: https://lightspider.net/top-5-crm-dlya-biznesa-v-ukraine/
55. CRM–стратегія та її місце в управлінні компанією. URL: https://forinsurer.com/public/03/02/17/290
56. Drucker P. Management Challenges for the 21st Century. KM-Books", 2020. 240 p.
57. Yang M. Innovation and research in education. London: Routledge and Kegan Paul, 1965.184 p.
58. Schumpeter Y. Theorie de Involution Economique, Recherches sur le Profil, le Credit, I'lnteret et le Cycle de la Conjoncture. Librairie Dailoz. Paris, 1985. 82 p.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Savchuk K_S_2023.pdf1 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Савчук.docx21,76 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора