Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41666
Назва: «Удосконалення стратегічного управління підприємствами ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Містер Чарлі»)»
Інші назви: «Improvement of strategic management of restaurant enterprises (the restaurant “Mr. Charlie” as a case study)»
Автори: Кернаджук, Петро Михайлович
Kernadzhuk, Petro
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Кернаджук П.М. «Удосконалення стратегічного управління підприємствами ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Містер Чарлі»)»: дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / П.М.Кернаджук. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 71 с.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 21-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Шерстюк, Роман Петрович
Sherstiuk, Roman
УДК: 338.4
Теми: управління
послуга
стратегія
удосконалення
обслуговування
ресторан
ефективність
management
strategy
improvement
service
service
restaurant
efficiency
Діапазон сторінок: 1-71
Короткий огляд (реферат): Кернаджук П.М. Удосконалення стратегічного управління підприємствами ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Містер Чарлі»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 71 сторінка, 12 рисунків, 14 таблиць, 33 літературних джерела. Предмет дослідження - процеси стратегічного управління, пов’язані із розвитком діяльності ресторану. Об’єкт дослідження - господарська діяльність ресторану «Містер Чарлі». Метою роботи є визначення теоретичних принципів та розроблення дієвих порад щодо стратегічного управління бізнесом, орієнтованим на надання послуг, на прикладі ресторану «Містер Чарлі». Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису. Практичне значення одержаних результатів. У роботі розроблено пропозиції, які можуть бути впровадженими у практичній діяльності досліджуваного закладу з метою покращення системи його стратегічного управління.
Kernadzhuk P. Improvement of strategic management of restaurant enterprises (the restaurant “Mr. Charlie” as a case study). Bachelor degree thesis contains of 71 pages, 12 pictures, 14 tables, 33 references. The subject of investigation is the strategic management processes related to the development of the restaurant. The object of investigation is business activity of the Mr. Charlie restaurant. The aim of the work is the definition of theoretical principles and development of effective advice on the strategic management of a service-oriented business, using the example of the restaurant “Mr. Charlie”. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. In the paper have been developed proposals that can be implemented in the practical activities of the institution under study in order to improve the system of its strategic management.
Зміст: ВСТУП ... 7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ В ГАЛУЗІ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ ... 9 1.1. Основні терміни та сутність стратегічного управління в ресторанному бізнесі ... 9 1.2. Поняття стратегії управління ресторанним господарством ... 17 1.3. Моделі стратегічного управління у ресторанному бізнесі ... 20 Висновок до розділу 1 ... 26 РОЗДІЛ 2. АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ У РЕСТОРАННІЙ ГАЛУЗІ НА ПРИКЛАДІ РЕСТОРАНУ «МІСТЕР ЧАРЛІ» ... 28 2.1. Загальна характеристика діяльності ресторану «Містер Чарлі» 28 2.2. Дослідження факторів впливу на ринок послуг ресторану «Містер Чарлі» ... 34 2.3. SWOT-аналіз діяльності ресторану «Містер Чарлі» ... 40 Висновок до розділу 2 ... 43 РОЗДІЛ 3. ПРОПОЗИЦІЇ УДОСКОНАЛЕННЯ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ РЕСТОРАНУ «МІСТЕР ЧАРЛІ» ... 45 3.1. Визначення алгоритму розробки стратегії комерційної діяльності підприємства ... 45 3.2. Розроблення пропозицій з удосконалення маркетингової діяльності ресторану «Містер Чарлі» ... 49 3.3. Пропозиції щодо впровадження проектного рішення розвитку діяльності ресторану «Містер Чарлі» 52 Висновок до розділу 3 .... 60 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ... 61 4.1. Організація цивільного захисту об’єктів господарської діяльності, ліквідація наслідків можливих надзвичайних ситуацій ... 61 4.2. Особливості заходів електробезпеки на підприємствах ... 63 ВИСНОВКИ ... 65 БІБЛІОГРАФІЯ ... 68
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41666
Власник авторського права: © Кернаджук П.М., 2023
Перелік літератури: 1. Андрушків Б.М., Мельник Л.М. Прикладні аспекти рину інновацій: навч.посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 108 с.
2. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Погайдак О.Б., Мельник Л.М., Шерстюк Р.П., Співак С.М. Стратегія розвитку консалтингу в системі управління інноваційним розвитком підприємства // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія: Економічні науки: 36. наук, праць. Маріуполь: ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», Вип. 32. Т.1, 2016. С. 141-149.
3. Бойко О.Б. Комбіновано-інноваційні підходи до формування організаційного механізму управління чинниками ефективної діяльності підприємства в умовах економічних ризиків: колективна монографія / О.Б. Бойко, Л.М. Мельник, В.А. Паляниця, О.Б. Погайдак, Р.П. Шерстюк; за заг. ред. Б.М. Андрушківа. Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2015. 408 с.
4. Бойко О.В. та Іваницька М.Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства як ключовий фактор його успішного функціонування. Економічні науки. Серія «Економіка та менеджмент»: Збірник наукових праць Луцький національний технічний університет. 2011. Випуск 8(30), С. 25-31.
5. Гевко О.Б., Шведа Н.М. Стратегічне управління: навч. посіб. Тернопіль, ФОП Паляниця В. А., 2016. 152 с.
6. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. / [Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Г.Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.
7. Грабарчук О. Вибір альтернативних стратегій на засадах урахування інноваційного потенціалу підприємств [Електронний ресурс]. Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016. Вип. 41, Ч. 1, с. 10-16. Режим доступу: http://zbirecon.com/uk/category/%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B8/2016/%D0%B2%D0%B8%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA-41/.
8. Гринько Т., Вишневецька М. Обґрунтування стратегії підвищення прибутковості діяльності підприємства у VUCA-світі. Бізнес-навігатор. 2021. Вип. 3 (64). С. 21–28.
9. Гринько Т., Кащіна К. Формування та впровадження системи стратегічного управління інноваційним розвитком підприємства в сучасних умовах господарювання. Економіка та підприємництво. 2019. № 43. С. 104–114.
10. Денисенко М.П., Бродюк І.В. та Сташенюк Д.Г. Основні положення формування інвестиційно-інноваційної стратегії підприємства [Електронний ресурс] // Інвестиції: практика та досвід. 2016. № 22. С. 17-20. Режим доступу: http://www.investplan.com.ua/?n=22&y=2016.
11. Дикань В.Л. Стратегічне управління: навч. посіб. / В.Л. Дикань, В.О. Зубенко, О.В. Маковоз, І.В. Токмакова, О. В. Шраменко. К.: «Центр учбової літератури», 2013. 272 с.
12. Довгань Л.Є., Каракай Ю.В., Артеменко Л.П. Стратегічне управління: Навч. посібник. К: «Центр учбової літератури», 2011. 440 с.
13. Зарічна О. Стратегія і планування інноваційної діяльності підприємств сфери туризму. Галицький економічний вісник. Тернопіль: ТНТУ, 2014. Т. 46, № 3. С. 68-76.
14. Ілляшенко Н.С., Шипуліна Ю.С., Мельник Ю.М. Формування «системної карти» стратегічного управління розвитком підприємства [Електронний ресурс] // Актуальні проблеми економіки. 2017. № 1. С. 119-128. Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2017_1_14.
15. Касич А.О. Втілення концепції стратегічного управління в практику вітчизняних підприємств [Електронний ресурс] // Бізнес Інформ. 2014. № 11. С. 290-294. Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2014_11_51.
16. Компанець К., Литвишко Л., Артемчук В. Особливості інноваційного стратегічного управління підприємствами під час пандемії COVID-19. Інтелект – XXI. 2021. № 1. С. 82–86.
17. Корнух О.В., 2013. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства [Електронний ресурс] // Ефективна економіка. 2013. № 12. Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2607>.
18. Краснокутська Н.С., Кабанець І.А. Стратегічне управління: навчальний посібник для студентів економічних спеціальностей. Харків: НТУ «ХПІ», 2017. 460 с.
19. Малюта Л.Я., Андрушків Б.М. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 271 с.
20. Міщенко А.П. Стратегічне управління. Навчальний посібник. Київ, 2004. 336 с.
21. Москаленко В.В., Годлевський М.Д. Моделі та методи стратегічного управління розвитком підприємства: монографія. Харків: Видавництво «Точка», 2018. 208 с.
22. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
23. Піпко Е. Система стратегічного управління підприємством. Економіка і управління. 2003. № 2. С. 54–58.
24. Попов С.А. Державно-управлінські нововведення: особливості упровадження стратегічного планування // Теорія та практика державного управління. 2015. Вип. 2. С. 57-63. Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tpdu_2015_2_11.
25. Порохня В.М., Безземельна Т.О., Кравченко Т.А. Стратегічне управління: навч. посіб. Київ, ЦУЛ, 2012. 224 с.
26. Оберемчук В.Ф. Стратегія підприємства: курс лекцій. Київ, МАУП, 2015. 128 с.
27. Стойко І.І. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с.
28. Стратегічний менеджмент: навч. посіб. / За заг. ред. Бутка М. П. [М.П. Бутко, М.Ю. Дітковська, С.М. Задорожна та ін.]. К. : «Центр учбової літератури», 2016. 376 с.
29. Стратегічне управління: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / [О.М. Тищенко; Міністерство освіти і науки України, Нац. фармацевтичний університет, Харківський нац. автомобільно-дорожній університет. Харків: ХНАДУ, 2016. 252 с.
30. Сумець О.М. Стратегічний менеджмент: підручник. Харків: ХНУВС, 2021. 208 с.
31. Тертичка В.В. Стратегічне управління: підручник. Київ: «К.І.С.», 2017. 932 с.
32. Толуб’як В.С., Королюк Ю.Г., Дудкіна О.П., Попович Т.М. Стратегічне управління (навчально-методичний посібник). Тернопіль: ТНЕУ, 2018. 213 с.
33. Черкашина М.В. Стратегічне управління процесом забезпечення ефективності комерційної діяльності підприємства // Вісник економіки транспорту і промисловості. 2018. № 62. С. 355-361. Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vetp_2018_62_48.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Kernadzhuk P_M_2023.pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Кернаджук.doc70 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора