Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41656
Назва: Особливості організації процесу управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі кафе «Лабірин»)
Інші назви: Some features of risk management organization at restaurant business facilities (cafe “Labirynt” as a case study)
Автори: Коваленко, Артем Сергійович
Kovalenko, Artem
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Коваленко А.С. Особливості організації процесу управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі кафе «Лабірин»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / А.С. Коваленко. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 77 с.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 21-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Владимир, Ольга Михайлівна
Vladymy, Olha
Теми: ризики
організація процесу управління ризиками
ресторанне господарство
кафе
продуктивність праці
інновації
конкурентоспроможність
обслуговування
технології RFID
інтернет речей (IoT)
risks
organization of the risk management
restaurant business
cafe
labor productivity
innovation
competitiveness
service
RFID technologies
Internet of Things (IoT)
Діапазон сторінок: 1-77
Короткий огляд (реферат): Коваленко А. С. Особливості організації процесу управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі кафе «Лабіринт») Кваліфікаційна робота бакалавра (77 с., 2 рис., 5 табл., 52 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2023. Дана бакалаврська робота присвячена розгляду особливостей організації процесу управління ризиками підприємствах ресторанного господарства. У процесі дослідження розглянуто питання теоретико-методичних засад управління ризиками у ресторанній діяльності, досліджено основні види ризиків, характерних для підприємств ресторанної діяльності. У роботі досліджено особливості діяльності кафе «Лабіринт» та основні ризики, з яким воно стикається. З метою оптимізації організації процесу управління ризиками на досліджуваного підприємства запропоновано розробити стратегію управління ризиками в кафе «Лабіринт», а також застосовувати інноваційні заходи як перспективний спосіб мінімізації ризиків діяльності. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми управління ризиками у діяльності підприємств ресторанного господарства шляхом впровадження запропонованих рекомендацій для впровадження у роботу кафе «Лабіринт».
Kovalenko A.S. Some features of risk management organization at restaurant business facilities (café “Labirynt” as a case study) Bachelor's qualification thesis (77 p., 2 fig., 5 tab., 52 lit.) on a specialty 241 «Hotel and restaurant business». – Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2023. This bachelor's thesis is devoted to the consideration of the peculiarities of the organization of the risk management in restaurant enterprises. In the process of research, the issue of theoretical and methodological principles of risk management in restaurant activity were considered. The main types of risks inherent in restaurant business enterprises were investigated. The thesis examines the peculiarities of the café “Labirynt” and the main risks it faces.In order to optimize the organization of the risk management at the researched enterprise, it is proposed to develop a risk management strategy in the cafe “Labyrinth”, as well as to apply innovative measures as a promising way to minimize the risks of activity. The practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solutions to the problem of risk management in the activities of the restaurant enterprises by implementation the proposed recommendations for implementation in the café “Labirynt”.
Зміст: ВСТУП...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ У ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ...10 1.1. Поняття та види ризиків у підприємницькій діяльності ...10 1.2. Процес управління ризиками підприємницької діяльності ...17 1.3. Особливості управління ризиками на підприємствах ресторанного господарства ...22 Висновки до розділу 1...27 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ КАФЕ «ЛАБІРИНТ» ...28 2.1. Загальна характеристика кафе «Лабіринт» та його ризиків...28 2.2. Особливості організації процесу управління у кафе «Лабіринт» ...40 2.3. Аналіз фінансових результатів діяльності кафе «Лабіринт» ...44 Висновки до розділу 2...50 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ОПТИМІЗАЦІЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ КАФЕ «ЛАБІРИНТ»….51 3.1. Рекомендації щодо оптимізації організації та стратегії управління ризиками в кафе «Лабіринт» ...51 3.2. Інноваційні заходи як перспективний спосіб мінімізації ризиків діяльності кафе «Лабіринт» ...55 Висновки до розділу 3 ...58 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 60 4.1. Основи охорони праці в галузі ...60 4.2. Засади безпеки життєдіяльності на підприємстві ...65 Висновки до розділу 4...70 ВИСНОВКИ ...71 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ...72 ДОДАТКИ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41656
Власник авторського права: © Коваленко А.С., 2023
Перелік літератури: 1. 7 restaurant technology trends to watch in 2023 // EHL Insight. URL: https://hospitalityinsights.ehl.edu/restaurant-technology-trends.
2. Business risk management guide: analysis, types, and methods. What is Business Risk Management? (2023) // ProfileTree Web Design and Digital Marketing. URL: https://profiletree.com/what-is-business-risk-management/.
3. Cafe & restaurant risk management: business interruption, employees, food & beverage // SilverChef. URL: https://www.silverchef.com.au/blogs/resources/managing-risk-in-your-cafe.
4. Dobtota Gabriela. (2012). Risk management in business – the foundation of performance in economic organizations. URL: https://www.intechopen.com/chapters/38984.
5. Franck Craig John. Business risk management. URL: https://www.aiu.edu/publications/student/english/business%20risk%20management.html#_Toc188160921.
6. Hayes A. (2023). Radio frequency identification (RFID): what it is, how it works // Investopedia. URL: https://www.investopedia.com/terms/r/radio-frequency-identification-rfid.asp.
7. Internet of things, iot. IT-Enterprise – Технології і концепції Inustry 4.0. URL: https://www.it.ua/knowledge-base/technology-innovation/internet-veschej-internet-of-things-iot.
8. Joel Willis JR. (2020). Effective risk mitigation strategies for restaurants // QSR magazine. URL: https://www.qsrmagazine.com/outside-insights/effective-risk-mitigation-strategies-restaurants.
9. Rangan Keerthi. (2022). Risk management: How to minimize risk and secure success? // Vendor Security and Privacy Assessment Software. https://www.g2.com/articles/risk-management
10. Rivera Meg. (2022). 6 main benefits of process optimization in business | the kickass entrepreneur // The Kickass Entrepreneur. URL: https://www.thekickassentrepreneur.com/benefits-of-process-optimization/.
11. Tucci Linda. What is risk management and why is it important? // Tech Acsetarget Security. URL: https://www.techtarget.com/searchsecurity/definition/What-is-risk-management-and-why-is-it-important.
12. Vellana Charles. (2021). 7 must-have technology upgrades for coffee shops // EMERGING. URL: https://emerging.com/7-must-have-technology-upgrades-for-coffee-shops/.
13. Vonortas Nicholas S., YoungJun Kim. (2011). Managing Risk in New Entrepreneurial Ventures. URL: https://www.ige.unicamp.br/neal/wp-content/uploads/sites/51/2015/07/Book-Chapter_Vonortas-Kim_2015.pdf.
14. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Шерстюк Р., Ратинський В. Шляхи удосконалення управління в період війни та у повоєнний період // Галицький економічний вісник. Т. : ТНТУ, 2022. Том 78-79. № 5-6. С. 179–189.
15. Андрушків Б.М., Мельник Л.М., Малюта Л.Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб. Тернопіль: ТНТУ. 2010
16. Андрушків Б.М., Паляниця В.А. Методи оцінки та аналізу ризику на підприємстві // Культура народов Причерноморья. 2009. №162. С. 37.
17. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К. : Центр учбової літератури, 2015. 280 с.
18. Васюта В.Б., Тронь А.Ю. Шляхи покращення організації праці на підприємстві // Економічні науки – 10. Економіка підприємства. URL: http://reposit.nupp.edu.ua/bitstream/PoltNTU/947/1/5fc326cea1f2c10521ed41726c0a09e4-By%20Docs88.COM.pdf.
19. Владимир О. Динаміка валютного курсу національної грошової одиниці України та її вплив на розвиток економіки в цілому // Вісник Тернопільської академії народного господарства. Тернопіль: Ек. думка, 2005. № 4. С. 27-33. 276c.
20. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу // Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну, 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58 .
21. Владимир О. Інноваційні підходи в організації інвестиційно-фінансового співробітництва суб’єктів підприємницького та банківського бізнесу Соціально-економічні проблеми і держава. 2014. Вип.2 (11). С. 45-54. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2014/14vomptb.pdf
22. Владимир О. М., Коваленко А. С. Юридичні ризики, що супроводжують процес відкриття кафе чи ресторану та шляхи їх уникнення // Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали ХI-ої Всеук. наук.-практ. конф., пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г. Чумаченка., (Тернопіль, 26 травня 2023 р.) Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. С. 57-58.
23. Владимир О. Розвиток інноваційного виробництва – шлях подолання бідності // «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури»: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 25 травня 2020). Видавництво Львівської політехніки, С.289-290.
24. Владимир О. Роль банківських установ у фінансуванні інноваційного розвитку економіки України // Соціально-економічні проблеми і держава. 2013. Вип. 2 (9). С. 34-43. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2013/ 13vomreu.pdf
25. Владимир О. Термінові валютні операції – перспективний напрямок страхування валютного ризику // Українська наука: минуле, сучасне, майбутнє. – Тернопіль: Економічна думка, 2005. Вип. 10. С. 87-94.
26. Владимир О. Фінансова підтримка інноваційного розвитку підприємств Україні // Наука молода. Тернопіль: ТНЕУ, 2014. Вип. 21. С. 19-25.
27. Владимир О. Чесний бізнес в Україні: необхідна об’єктивність та передумови введення // Вісник Тернопільського національного економічного університету. Тернопіль: ТНЕУ, 2014. № 1. С. 71-80.
28. Владимир О.М. Об’єктивна необхідність забезпечення політики сталого розвитку економіки країни // Соціально-економічні проблеми і держава: електрон. версія журн. 2017. Вип. 2 (17). С. 13-29. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17vomrek.pdf.
29. Владимир О.М. Особливості розвитку науково-інноваційного потенціалу та національної економіки за умов глобалізаційних процесів // Галицький економічний вісник. 2018. № 2(55). С. 14-27.
30. Гогіташвілі Г.Г., Карчевські Є.Т., Лапін В.М.. «Управління охороною праці та ризиком за міжнародними стандартами». 2007. URL: http://pidruchniki.com/16850303/bzhd/vimogi_bezpeki_robochogo_mistsya_ergonomichni_vimogi
31. ДБН В.2.5-28-2018 Інженерне обладнання будинків і споруд. Природне і штучне освітлення. Зміна №2 від 2018.
32. ДБН В.2.5-28-2018 від 01.08.2018. Природне і штучне освітлення. URL: https://ledeffect.com.ua/images/__branding/dbn2018.pdf vitle.
33. ДСТУ 7950:2015 Дизайн і ергономіка. Робоче місце під час виконання робіт стоячи. Загальні ергономічні вимоги від 22.06.2015. URL: http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page?id_doc=66665
34. Закон України «Про охорону праці» від 14.10.92 № 2695-XII. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2694-12
35. Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93 №2694 URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2694-12
36. Кармінська-Бєлоброва М.В., Ігнатова Є.М. (2014). Управління ризиками у підприємництві: навчальний посібник. Харків: «Слово». 169 c. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/161793454.pdf.
37. Коваленко А.С., Малюта Л.Я., Сорокопуд Г.І. Економічне становище вітчизняного бізнесу в сучасних умовах воєнного стану // «Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу»: Матеріали Х Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка (Тернопіль, 18 листопада 2022 року). – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. С. 49.
38. Конституція України. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80
39. Коржик Б.М. Основи охорони праці [навч.пос.]. Харків, ХДАМГ, 2002. 105с.
40. Мазаракі А.А., П’ятницька Н. О. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства: підручник, 2 -ге вид., пероб. та допов. К. : Центр навч. л-ри, 2011. 584 с.
41. Мальська М.П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика): підручник. К.: «Центр учбової літератури», 2013. 304 с. URL : https://pidru4niki.com/1420112652902/turizm/strukturi_upravlinnya_pidpriyemstvami_restorannogo_gospodarstva.
42. Менеджмент персоналу // Організація управління персоналом у ресторанному закладі готелю: URL :https://pidru4niki.com/1233111960465/turizm/organizatsiya_upravlinnya_personalom_restorannomu_zakladi_gotelyu.
43. Організація роботи кадрової служби підприємства. StudFiles. URL: https://studfile.net/preview/2424979/page:24/.
44. Островська Г., Малюта Л., Гладчук О. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві // Соціально- економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 131-143. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdf 23
45. Паляниця В. А. Складові стратегії попередження ризиків у господарській діяльності підприємства // Ефективна економіка. 2010. № 5. URL://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2010_5_16
46. Погріщук Б. В. Організація праці на підприємстві. – Київ, 2010. С. 62.
47. Постанова N 42 від 01.12.99 ДСН3.3.6-042-99. Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень. URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/va042282-99#Text
48. Постанова головного державного санітарного лікаря України від 06.10.2021 № 13 «Про затвердження протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0013488-21#Text
49. Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні – Наказ Міністерство внутрішніх справ України від 30.12.2014 № 1417. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15
50. Стойко І., Шерстюк Р., Долубовська О. Соціальна відповідальність бізнесу в Україні у воєнний і післявоєнний період [Електронний ресурс] // Соціально- економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 93-106. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22siiipp.pdf
51. Хан Адель. (2022). 15 стратегій залучення клієнтів для стимулювання зростання та утримання // Squeeze Growth. URL: https://squeezegrowth.com/uk/increase-customer-engagement/.
52. Що таке SEO оптимізація сайту + переваги SEO? (2023) // Bevisible. URL: https://bevisible.com.ua/blog/scho-take-seo/.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Kovalenko A_S_2023.pdf1,52 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Коваленко.docx16,18 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора