Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41654
Назва: Удосконалення діяльності підприємства ресторанного бізнесу в сучасних умовах господарювання (на прикладі бару-ресторану «Graf Palace»)
Інші назви: Improvement of restaurant business establishment activity under present economic conditions (bar-restaurant “Graf Palace” as a case study)
Автори: Давкшо, Іванна Віталіївна
Davksho, Ivanna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Давкшо І.В. Удосконалення діяльності підприємства ресторанного бізнесу в сучасних умовах господарювання (на прикладі бару-ресторану «Graf Palace»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / І.В. Давкшо. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 68 с.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 21-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Малюта, Людмила Ярославівна
Malіuta, Lіudmуla
Теми: ресторанний бізнес
бар
ресторан
комплексний заклад
чайний салон
витрати
доходи
прибуток
рентабельність
restaurant business
bar
restaurant
complex establishment
tea salon
expenses
income
profit
profitability
Діапазон сторінок: 1-68
Короткий огляд (реферат): кваліфікаційна робота бакалавра: 68 сторінок, 2 рисунка, 25 таблиць, 50 літературних джерел. Предмет дослідження - виробничо-господарська діяльність підприємства ресторанного бізнесу. Об'єкт дослідження - підприємство у сфері ресторанного бізнесу бар-ресторан «Graf Palace». Метою роботи є дослідження різних напрямів діяльності підприємства ресторанного бізнесу та вироблення рекомендацій щодо її покращення в сьогоднішніх умовах господарювання. Методи дослідження − спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, табличний. У роботі досліджено специфіку та особливості надання послуг підприємницьких структур сфери громадського харчування, досліджено сучасний ринок надання ресторанних послуг та перспективи його розвитку в Україні; здійснено аналізування системи менеджменту виробничо-господарської діяльності бару-ресторану «Graf Palace» та представлено аналіз середовища ведення бізнесу досліджуваного закладу на основі використання інструментарію PEST та SWOT-аналізу; запропоновано шляхи покращення виробничо-господарської діяльності підприємства на основі проєкту створення у його структурі чайного салону, проведено розрахунок показників ефективності даного проєкту.
Bachelor's thesis: 68 pages, 2 figures, 25 tables, 50 references. The subject of the study is the production and economic activity of the restaurant business enterprise. The object of the study is an enterprise in the field of restaurant business, bar-restaurant "Graf Palace". The purpose of the work is to research various areas of activity of the restaurant business enterprise and to develop recommendations for its improvement in today's economic conditions. Research methods - observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, tabular The work examines the specifics and peculiarities of the provision of services by entrepreneurial structures in the field of public catering, examines the modern market for the provision of restaurant services and the prospects for its development in Ukraine; the analysis of the management system of the production and economic activity of the bar-restaurant "Graf Palace" was carried out and the analysis of the business environment of the researched institution was presented based on the use of PEST and SWOT analysis tools; ways of improving the production and economic activity of the enterprise on the basis of the project of creating a tea salon in its structure were proposed, and the efficiency indicators of this project were calculated.
Зміст: ВСТУП.…8 ДІЯЛЬНІСТЬ ТА РОЗВИТОК СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ У СФЕРІ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ 1.1. Специфіка та особливості надання послуг підприємницьких структур сфери громадського харчування...10 1.2. Аналіз сучасного ринку надання ресторанних послуг та перспективи його розвитку в Україні...19 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗУВАННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ БАРУ-РЕСТОРАНУ «GRAF PALACE» 2.1. Загальна характеристика управлінської діяльності та системи кадрового забезпечення бару-ресторану «Graf Palace»…27 2.2. Аналіз середовища ведення бізнесу досліджуваного закладу та формування перспектив забезпечення його розвитку...36 РОЗДІЛ 3 УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДОСЛІДЖУВАНОГО ПІДПРИЄМСТВА НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ ЙОГО РОЗВИТКУ 3.1. Обґрунтування створення комплексного закладу надання послуг на базі бару-ресторану «Graf Palace»…..42 3.2. Планування основних показників ефективності виробництва та надання послуг комплексного закладу «Graf Palace»…..45 3.3. Визначення показників ефективності інноваційного проєкту створення комплексного закладу «Graf Palace»….52 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ…. 4.1. Служба охорони праці запропонованого комплексного закладу «Graf Palace»…...55 4.2. Заходи з охорони праці у виробничих приміщеннях проектованого комплексного закладу ресторанного господарства та вимоги щодо техніки безпеки ...57 ВИСНОВКИ...60 БІБЛІОГРАФІЯ….64
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41654
Власник авторського права: © Давкшо І.В., 2023
Перелік літератури: 1. Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів” від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. Ст. 98.
2. Закон України “Про власність” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 20. Ст. 249.
3. Закон України “Про конкуренцію” // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.
4. Закон України «Про інвестиційну діяльність в Україні» // Відомості Верховної Ради. 1991. № 47.
5. Закон України “Про інноваційну діяльність” // Відомості Верховної Ради України, 2002. № 36. Ст. 266 (поточна редакція від 05.12.2012).
6. Закон України “Про охорону навколишнього середовища” // Відомості Верховної Ради України, 1991. № 41. Ст. 546.
7. Закон України “Про підприємництво” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 14. Ст. 168 (втратив чинність, окрім ст. 4).
8. Закон України “Про підприємства” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 24. Ст. 272.
9. Агафонова Л. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання: навч. посібник для студ. вищ. навч. закладів. Київський ун-т туризму, економіки і права. Київ: «Знання України», 2002. 351 с.
10. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Ратинський В., Шерстюк Р. Діджитал-інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об’єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економіку України до європейських стандартів // МММТЕС, 22-23 листопада 2022 року. Т.: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151–156.
11. Андрушків Б. М., Кузьмін О. Є. Основи менеджменту: методичні положення та приклади, механізми: друге вид., перероб. і доп. Тернопіль: Лілея, 2007. 292 с.
12. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посібник. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с.
13. Антошкова Н. А. Аналіз сучасного ринку ресторанних послуг в Україні // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення» (м. Львів, 18–19 червня 2020 р.). Львів, 2020. С. 203–205. URL: https://tourlib. net/statti_ukr/antoshkova.htm
14. Балацька Н. Ю. Ресторанний бізнес в умовах пандемії коронавірусу: проблеми та напрями трансформації моделей розвитку. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 42. С. 117–122.
15. Байлик С.І. Готельне та ресторанне господарство. Обладнання. Євроремонт. Експлуатація. К.: Дакор; Вира-Р, 2003. 334 с.
16. Бачевський Б.Є., Заблодська І.В., Решетняк О.О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посібник. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.
17. Борисова О.В. Тенденції інноваційного розвитку готельно- ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). С. 331–338.
18. Василенко В. А. Теорія і практика управлінських рішень: навч. посібник. Київ: ЦУЛ, 2012. 420 с.
19. Готельно-ресторанний бізнес: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Лідія Нечаюк, Наталія Нечаюк. – 3-тє вид. К. : Центр учбової літератури, 2009. 343 с.
20. Дейниченко Г.В., Ефимова В.А., Постнов Г.М. Оборудование предрпятий питання: справочник. Х.: ДП “Мир техники и технологии”, 2005. 456с.
21. Дерлоу Дес. Ключові управлінські рішення. Технологія прийняття рішень: пер. з англ. К.: Всесвіт, Наукова думка, 2009. 242 с.
22. Дорохін В. О., Герман Н. Б., Шеляков О. П. Теплове обладнання підприємств харчування: підручник. Полтава: РВВПУСКУ, 2004. 583 с.
23. ДСТУ ISO 9001-2001. Системи управління якістю. Вимоги. К.: Держстандарт України, 2001.
24. ДСТУ ISO 9000-2001. Системи управління якістю. Основні положення та словник. К.: Держстандарт України, 2001.
25. ДСТУ ISO 9004-2001. Системи управління якістю. Настанови щодо поліпшення діяльності. К.: Держстандарт України, 2001.
26. Державна служба статистики України. URL: http:// ukrstat.gov.ua/
27. Державний інфо-сервіс Start Business Challenge. URL: https://sbc.regulation.gov.ua/
28. Іванова І. В. Менеджер – професійний керівник: навч. посібник. К.: Київ. нац. торг.-екон.ун-т, 2008. 207 с.
29. Короткий словник-довідник термінів з менеджменту туристичної діяльності : довідкове видання / За наук. ред. О. В. Бардінова. Полтава : Сімон, 2019. 155 с.
30. Коронавирус: как украинские рестораторы ведут бизнес в условиях пандемии. URL: https://www. restorator.ua/post/coronavirus-how-ukrainianrestaurateurs-do-business-in-a-pandemic
31. Кучечук Л. В. Види та особливості ефективної Інтернет-реклами закладів ресторанного бізнесу // Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації : тези доповідей VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернетконф. (м. Київ, 8–9 квітня 2021 р.). Київ, 2021. С. 50–54.
32. Кучечук Л. В., Подлепіна П. О. Аналіз сучасного стану ресторанного господарства України та перспективи його розвитку в умовах пандемії Сovid-19. Бізнес-інформ, 2021. URL: http://www.business-inform.net/export_pdf/businessinform-2021-9_0-pages-139_144.pdf
33. Коротков Е.М. Менеджмент: навч. посібник. 2014. URL: https://stud.com.ua/58342/menedzhment/formuvannya_sistemi_menedzhmentu#26
34. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184.
35. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С.148-158.
36. Малюта Л.Я., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Дослідження впливу управлінських чинників на рівень конкурентоспроможності вітчизняних закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі. Економіка і управління. 2016. №3 (71). С. 77-86.
37. Мальська М.П. Гаталяк О.М. Ганич Н.М. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика): підручник. К.: ЦУЛ, 2013. 346 с.
38. Мальська М.П. Туристичний бізнес: теорія та практика: підручник.-2- ге вид. перероб. та доповнене. К.: Центр учбової літератури, 2012. 456 с.
39. Менеджмент ресторану. URL: https://www.freepapers.ru/68/ menedzhment-restoranu
40. Моргулець О. Б. Менеджмент у сфері послуг: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. К.: Центр учб. л-ри, 2012. URL: https://pidru4niki.com/13670306/menedzhment/skladovi_sistemi_menedzhmentu_pi dpriyemstva_sferi_obslugovuvannya
41. Проектування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для вищ. навч. закладів за заг.ред. А. А. Мазаракі, 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. 340 с.
42. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2019. 344 с.
43. Ресторанный бизнес. Выживание в эпоху COVID / BizRating. 28.07.2021. URL: https://bizrating.com. ua/20/articles/1328/index.html
44. Ткаченко О.П. Менеджмент підприємств ресторанного господарства: навч. посібник / Харк. держ. університет харчування та торгівлі. Харків, 2009. URL: https://docplayer.net/61535222-Menedzhment-pidpriiemstv-restorannogogospodarstva.html
45. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для студ. вищих навч. закладів за заг. ред. І. О. Конвісера. К.: КНТЕУ, 2005. 324 с.
46. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.
47. Kotler, Philip Marketing. Armstrong, 2015 URL: https://scholar.google.com.ua/scholar?q=Kotler,+Philip+Marketing
48. Koppelmann, Udo. Marketing: Einführung in Entscgeidugsprobleme des Absatzes und der Beschaffung. Düsseldorf : Werner-Verlag, 1991. 156 S.
49. Schwarz, Christian. Marketing 2000: Perspektiven zwischen Theorie und Praxis. Wiesbaden : Gabler, 1989. 394 S.
50. Stan Rapp Thomas L. Collins. Maxi-Marketing. Amazon's Book Store. 2018. URL: https://www.google.com/search?q=42.+Stan+Rapp+Thomas+L.+Collins.+Maxi-Marketin
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Davksho I_V_2023.pdf1,77 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Давкшо.docx21,36 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора