Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41581
Назва: Розробка автоматизованої системи керування процесом сепарування високожирних вершків при виготовленні вершкового масла
Інші назви: Development of an automated control system for the separation process of high-fat cream in the production of butter
Автори: Кондратюк, Сергій Володимирович
Тхорик, Руслан Олегович
Kondratyuk, Serhiy
Tkhoryk, Ruslan
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологій
Бібліографічний опис: Кондратюк С. В., Тхорик Р. О. Розробка автоматизованої системи керування процесом сепарування високожирних вершків при виготовленні вершкового масла : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / С. В. Кондратюк, Р. О. Тхорик. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 86 с.
Дата публікації: 20-чер-2023
Дата подання: 17-чер-2023
Дата внесення: 17-чер-2023
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Микитишин, Андрій Григорович
Mykytyshyn, Adrii
Члени комітету: Шовкун, Олександ Павлович
Shovkun, Oleksandr
УДК: 637.2.57
Теми: сепарування
система керування
вершкове масло
давач
алгоритм
separation
algorithm
cream
control system
sensor
Кількість сторінок: 86
Короткий огляд (реферат): Кондратюк С.В., Тхорик Р.О. – Розробка автоматизованої системи керування процесом сепарування високожирних вершків при виготовленні вершкового масла. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2023. В кваліфікаційній роботі здійснено розробку автоматизованої системи керування процесом сепарування високожирних вершків при виготовленні вершкового масла. Kondratyuk S., Tkhoryk R. Development of an automated control system for the separation process of high-fat cream in the production of butter. 151 - "Automation and computer-integrated technologies" - Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. - Ternopil, 2023. In the qualification work, the development of an automated control system for the process of separating high-fat cream during the production of butter was carried out.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 20 червня 2022 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 19 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
Зміст: ВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Аналіз відомих технічних рішень з питань автоматизації виробництва масла 9 1.2. Обґрунтування актуальності вибраного напрямку розробки 20 2. ПРОЕКТНА ЧАСТИНА 22 2.1. Аналіз технологічних особливостей виготовлення масла 22 2.2. Опис конструкції автоматизованого комплексу та її аналіз 30 2.3. Автоматизація процесу підігріву при виробництві вершкового масла 43 2.4. Розробка функціональної та електричної принципової схеми системи контролю та регулювання 46 2.5. Розрахунок одновібратора, що забезпечує функціонування мікропроцесорної системи контролю та регулювання 51 2.6. Підбір обладнання для контролю технологічних параметрів виготовлення масла 54 2.7. Розрахунок плунжерного насоса 59 3. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 62 3.1. Розробка алгоритму роботи та програмного забезпечення мікропроцесорної системи контролю та регулювання 62 3.2. Розробка програми для визначення стійкості системи 63 3.3. Аналітичне визначення масової долі вологості вершкового масла 65 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 73 4.1. Вплив шуму на організм людини на дільниці виготовлення масла та розробка заходів по зниженню його рівня 73 4.2. Заходи по захисту від ураження електричним струмом при роботі на автоматизованій лінії .75 4.3. Порядок виконання основних заходів з реагування на загрозу та виникнення надзвичайної ситуації 81 ВИСНОВКИ 85 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 86
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41581
Власник авторського права: © Кондратюк С.В., Тхорик Р.О., 2023
Перелік літератури: 1. Методичні рекомендації з виконання, оформлення та захисту кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / ТНТУ ім. І. Пулюя; уклад. А.Г. Микитишин, М.М. Митник. – Тернопіль: ТНТУ, 2020. – 80 с.
2. Автоматизовані системи керування на програмованих логічних контролерах: Навчальний посібник / Куцик А., Місюренко В.. — Львів: Львівська політехніка, 2011. — 200 с.
3. Програмування промислових контролерів у середовищі Unity Pro: Навчальний посібник / Пупена О.М., Ельперін І.В.. — К.: Ліра-К, 2013. — 376 с..
4. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с.
5. Брусиловський Л.П. Автоматизація технологічних процесів в молочній промисловості. Колос 1999. – 314 с.
6. Галкін П. В., Ключник І. І. Програмування ПЛК в CODESYS : навчальний посібник. Харків : ФОП Панов А. М., 2019. – 92 с.
7. Житецький В.Ц. Основи охорони праці.- Львів: Афіша, 2000.- 350 с.
8. Губський А. І., Цивільна оборона.- К.: Міністерство освіти, 1995. - 216 с.
9. Пістун І.П., “Безпека життєдіяльності” – Суми: Університетська книга, 2000, - 302с.
10. Губський А.І. Цивільна оборона. – К.: Міністерство освіти, 1995. – 216 с.
11. Депутат О.П., Коваленко І.В., Мужик І.С. Цивільна оборона. Навчальний посібник / За ред. Полковника В.С.Франчука. – Львів : Афіша, 2000. – 336с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
KRB_Kondratuk S._Thoryk R._2023.pdfКваліфікаційна робота бакалавра2,91 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorska_Kondratuk S._Thoryk R._2023.pdfАвторська довідка606,2 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора