Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39660
Назва: Сучасні тенденції формування бізнес-середовища підприємства харчової промисловості (на прикладі ТзОВ «Радивилівмолоко»)
Інші назви: Modern tendencies of the business environment creation of the food industry enterprise (LLC «Radyvylivmoloko» as a case study)
Автори: Парфенюк, Христина Ігорівна
Parfeniuk, Khrystyna
Бібліографічний опис: Парфенюк Х.І. Сучасні тенденції формування бізнес-середовища підприємства харчової промисловості (на прикладі ТзОВ «Радивилівмолоко») : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „076 — підприємництво, торгівля та біржова діяльність“ / І. Х. Парфенюк. — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 85 с.
Дата публікації: гру-2022
Дата подання: гру-2022
Дата внесення: 27-гру-2022
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Крамар, Ірина Юріївна
УДК: 658
Теми: 076
підприємництво, торгівля та біржова діяльність
бізнес-середовище
рентабельність власного капіталу
ефективність
управління збутом
рентабельність активів
business environment
efficiency
sales management
return on assets
return on equity
Короткий огляд (реферат): Об’єктом кваліфікаційної роботи є діяльність ТзОВ «Радивилівмолоко» в частині бізнес-середовища його функціонування. Метою роботи є проведення аналізу сучасних тенденцій формування бізнес-середовища ТзОВ «Радивилівмолоко» та розробка пропозицій щодо його удосконалення. Методи дослідження: теоретичне узагальнення, порівняння та систематизація, аналіз, групування, економіко-математичний метод; економетричне моделювання. У кваліфікаційній роботі розкрито сутність бізнес-середовища підприємства. Охарактеризовано сучасні підходи до формування бізнес-середовища підприємства. Описано особливості діяльності досліджуваного підприємства. Здійснено аналіз основних показників діяльності ТзОВ «Радивилівмолоко». Проведено оцінювання зовнішнього та внутрішнього середовищ функціонування підприємства. Запропоновано механізми покращення управління збутом ТзОВ «Радивилівмолоко. Розроблено проєкт створення Інтернет-магазину для досліджуваного підприємства. Проведено економічне обґрунтування проєкту впровадження Інтернет-магазину в діяльність ТзОВ «Радивилівмолоко».
The object of the qualification work is the activity of LLC «Radyvylivmoloko» in the part of its business environment operation. The purpose of the work is to conduct an analysis of modern trends in the formation of the business environment of LLC «Radyvylivmoloko» and to develop proposals for its improvement. Research methods: theoretical generalization, comparison and systematization, analysis, grouping, economic-mathematical method, econometric modeling. The essence of the enterprise's business environment is disclosed in the qualification work. Modern approaches to the formation of the enterprise's business environment are characterized. The peculiarities of the activity of the researched enterprise are described. An analysis of the main indicators of LLC «Radyvylivmoloko» activity was carried out. An evaluation of the external and internal environments of the enterprise's functioning was made. Mechanisms for improving the sales management of LLC «Radyvylivmoloko» are proposed. The project of creating an online store for the enterprise has been developed. An economic substantiation of the project of introducing an Internet store into the activities of LLC «Radyvylivmoloko» was carried out.
Зміст: ВСТУП…7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩА…10 1.1 Сутність поняття «бізнес-середовище» …10 1.2 Прикладні методи оцінювання бізнес-середовища підприємства ..16 1.3 Сучасні підходи до формування бізнес-середовища підприємства..20 Висновки до розділу 1…25 РОЗДІЛ 2. ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТЗОВ «РАДИВИЛІВМОЛОКО» …26 2.1 Загальна характеристика діяльності досліджуваного підприємства 26 2.2 Оцінювання основних показників діяльності ТзОВ «Радивилівмолоко»…31 2.3 Аналіз бізнес-середовища функціонування досліджуваного підприємства в сучасних умовах …38 Висновки до розділу 2 …48 РОЗДІЛ 3. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩА ТЗОВ «РАДИВИЛІВМОЛОКО» …50 3.1. Механізми покращення управління збутом на підприємстві ...50 3.2. Проєкт створення Інтернет-магазину для досліджуваного підприємства …56 3.3. Економічне обґрунтування проєкту впровадження Інтернет-магазину в діяльність ТзОВ «Радивилівмолоко» …67 Висновки до розділу 3 …72 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ …74 4.1. Охорона праці на підприємстві ТзОВ «Радивилівмолоко» …74 4.2. Створення і використання матеріальних резервів для запобігання та ліквідації наслідків НС на підприємствах переробної галузі …75 Висновки до розділу 4 …78 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ …79 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ …82 ДОДАТКИ …84
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39660
Власник авторського права: © Парфенюк Христина Ігорівна, 2022
Перелік літератури: 1. Мельник М.І. Формування бізнес-середовища України в умовах інституційних трансформацій : монографія / Мар'яна Іванівна Мельник. Львів : ІРД НАН України, 2012. 568 с.
2. Shtal T. Methods of analysis of the external environment of business activities. T. Shtal, M. Buriak, G. Ukubassova, Y. Amirbekuly, Z. Toiboldinova, T. Tlegen // Espacios. 2018. Vol. 39 (12). P. 22.
3. Кубіній Н.Ю. Основи бізнесу: навчальний посібник/ Н.Кубіній. Ужгород, 2013. 204с.
4. Соскін О. І. Модель розвитку економіки та бізнес-середовища: логіка змін в умовах євроінтеграції. Економіка підприємства: теорія і практика: зб. матеріалів V Міжнар. наук.-практ. конф., 10 жовтня 2014 р. Київ : КНЕУ, 2014. С. 43-48.
5. Мельник М. І. Класифікація бізнес-середовища: системний підхід. Регіональна економіка. 2018. №2. С. 251-260.
6. Набока Ю. В. Бізнес-середовище: характеристика, структура, розвиток, діагностика. Економічний простір, № 138. 2018. С.192-200.
7. Буряк Г. Інститути розвитку відносин власності у класифікації бізнес-середовища. Актуальні проблеми міжнародних відносин. Випуск 105 (Частина ІІ). 2012. С. 26–28.
8. Шталь Т.В., Бунчикова Т.С. Аналіз теоретичних підходів до визначення сутності зовнішнього середовища міжнародного бізнесу підприємства. Економіка та суспільство. Випуск № 31. 2021. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/735/707.
9. М. Портер. Конкурентна перевага. Як досягати стабільно високих результатів. Київ: 2019. 621 с.
10. Ферраці Кейт, Ноель Вейріч, Кіан Гохар. Конкцренція в новому світі праці. Л: 2022. 357 с.
11. Пікулик О.І. Бізнес-середовище в Україні: проблеми та перспективи розвитку. Серія: Економіка та підприємництво, 2021 р., № 2 (119). С. 23-27.
12. Стратегічний аналіз зовнішнього середовища в системі управління промисловим підприємством / І. М. Тесленок, Л. О. Кримська. Запоріжжя: ЗНТУ, 2012. 110 с.
13. Болтянська Л., Андрєєва Л., Лисак О. Економіка підприємства: навчальний посібник. Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2015. 668 с.
14. Фролова Н. Л. Світовий досвід державної політики у сфері розвитку малого та середнього бізнесу. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2018. № 61. С. 68-78.
15. Куденко Н. В. Стратегічний маркетинг: навч. посібник. К.: КНЕУ, 2015. 152 с.
16. Старостіна А. Маркетинг: підручник / за ред. А.О. Старостіної. Київ: Знання, 2009. 1070 с.
17. Формалізація сучасних тенденцій розвитку інвестиційного ринку України: звіт про НДР (заключний)/ Кер.: І.М. Кобушко. – Суми: СумДУ, 2012. – 79 с. URL: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/32453
18. Йосиф Лесів. Сучасні методи менеджменту основані на ринковій економіці. Ужгород: Карпати, 2013. 321с.
19. І. І. Корман, В. А. Лементовська, О. В, Семенда. Маркетингове дослідження ринку молока та молочних продуктів України. Економіка та держава. №4, 2022. С. 62-69.
20. Ровенський Ю.А. Малий бізнес у світовій економіці. К.: Знання, 2020. 389с.
21. Антощенкова В.В. Державне регулювання і підтримка молочної галузі в умовах євроінтеграції. Вісник ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. Серія «Економічнінауки». 2018. № 4. С. 201-209.
22. Ivanyuk B. The Impact of External Threats to the Economic Security of the Business / S. Onyshchenko, O. Maslii, B. Ivanyuk // Development and Strategic Management of Economic System: Collection of scientific articles. Proceedings of the 2019 7th International Conference on Modeling, Development and Strategic Management of Economic System (MDSMES 2019). Atlantis Press, Paris, France, 2019. URL: https://doi.org/10.2991/mdsmes-19.2019.30
23. Іванюк Б. М. Державна економічна політика формування сприятливого бізнес-середовища та безпеки бізнесу / Б.М. Іванюк // Фінансовий простір. Черкаси: ЧІБС, 2020. №3. С. 123-129.
24. Іванюк Б. М. Компаративний аналіз безпеко-орієнованого бізнес-середовища в Україні / Іванюк Б. М.// Науковий вісник Херсонського державного університету. Херсон: ХДУ, 2020. №3 (74). С. 171-176.
25. Біла І. С., Насікан Н. І. Деструкція системи управління сучасним бізнес-середовищем. Східна Європа. Економіка, бізнес та управління. Випуск 2 (25). 2020. С. 91-97.
26. Офіційний веб-сайт ТзОВ «Радивилівмолоко». URL: https://radymo.ua/
27. Офіційний веб-сайт Асоціації виробників молока. URL: https://avm-ua.org/uk/post/vijna-v-ukraini-ta-svitovij-molocnij-rinok
28. Офіційний веб-сайт Державної служби статистики України. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/
29. В Україні покращилась якість молока, в якому стані сама галузь. Міністерство аграрної політики: веб-сайт. URL: https://minagro.gov.ua/news/v-ukrayini-pokrashchilas-yakist-moloka-v-yakomu-stani-sama-galuz
30. Zn.Ua: веб-сайт. Як українська промисловість долає воєнні виклики. URL: https://zn.ua/ukr/promyshliennost/jak-ukrajinska-promislovist-dolaje-vojenni-vikliki.html
31. Офіційний веб-сайт Міністерства аграрної політики https://minagro.gov.ua/news/
32. Земляк. Сайт для всіх, хто любить землю: веб-сайт. URL: https://zemliak.com/biznes/2590-yak-viyna-2022-zminyuye-rinok-moloka-v-ukrajini
33. Офіційний веб-сайт Інституту аграрної економіки. URL: http://www.iae.org.ua/activity/department.html
34. AgroPolit. Гаряча агрополітика: веб-сайт. URL: https://agropolit.com/blog/%20412-molochna-galuz-ukrayini-ta-yiyi-maybutnye-cherez-10-rokiv-problemi-natsionalna-programa-rozvitku-ta-derjavna-pidtrimka
35. Молокозаводи потребують безперебійного енергопостачання. Спілка молочних підприємств України: веб-сайт. URL: https://uadairy.com/smpu-molokozavody-potrebuyut-bezperebijnogo-energopostachannya/?fbclid=IwAR2NHKrnjjbdWbizJ6M7e3yt7HbPp6JQcVJoFkLADHRj6A_0a7iXnTBktWA
36. Попова Н. В. Проектний аналіз : підручник. Х. : ХНАДУ, 2016. 175 с.
37. Сергій Радинський, Ольга Дячун. Оцінка результатів діяльності маркетингової служби промислового підприємства. Електронне наукове фахове видання" Соціально-економічні проблеми і держава". Випуск 1 (22). 2020. С. 79-90.
38. Крамар Ірина. Розвиток промислових підприємств України в контексті інтернаціоналізації: монографія/ Монографія / за заг. ред. Б. М. Андрушківа. ТНТУ, 2019. 378 с.
39. Чевганова В. Я., Биба В.В., Скрильник А. С., Чевганова В. Я. Проектний аналіз: навч. посіб. К. : «Центр учбової літератури», 2014. 258 с.
40. Парфенюк Х. Функціонування підприємств харчової промисловості України в умовах війни. Матеріали IX Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах»: зб. тез доповідей, 05 листопада 2022 р. / за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2022. 189 с. С. 82-84.
41. Парфенюк Х. Особливості діяльності підприємств харчової промисловості в період воєнного стану. Матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах»: зб. тез доповідей, 01-02 червня 2022 р. / за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2022. 215 с. С. 81-83. 
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:076 — підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Parfenjuk_DRUK.pdfКваліфікаційна робота_Парфенюк Х.І.2,2 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Парфенюк_АД.pdfАвторська довідка_Парфенюк Х.І.302,85 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора