Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39391
Назва: Розробка та дослідження автоматизованої системи для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соків
Інші назви: Development and study of the automated control system for dry substance concentration in syrup determination in juice evaporation
Автори: Урста, Крістіян Едуардович
Шелельо, Андрій Андрійович
Ursta, Christian
Shelelyo, Andrii
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологій
Бібліографічний опис: Урста К.Е., Шелельо А.А. Розробка та дослідження автоматизованої системи для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соків. : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / К.Е. Урста, А.А. Шелельо — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 88 с.
Дата публікації: 22-гру-2022
Дата подання: 19-гру-2022
Дата внесення: 19-гру-2022
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Микитишин, Андрій Григорович
Mykytyshyn, Adrii
Члени комітету: Савків, Володимир Богданович
Savkiv, Volodymyr
УДК: 664.075.8
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
концентрація сухих речовин
система керування
випарювання соків
алгоритм
давач
concentration of dry substances
control system
evaporation of juices
sensor
algorithm
Кількість сторінок: 88
Короткий огляд (реферат): Урста К.Е., Шелельо А.А. – Розробка та дослідження автоматизованої системи для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соків. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2022. В кваліфікаційній роботі розроблено та досліджено автоматизовану систему для визначення концентрації сухих речовин у сиропі при випарюванні соків. Ursta K., Shelelyo A. Development and study of the automated control system for dry substance concentration in syrup determination in juice evaporation. 151 - "Automation and computer-integrated technologies" - Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. - Ternopil, 2022. In the qualification work, an automated system for determining the concentration of dry substances in syrup during the evaporation of juices was developed and investigated.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 грудня 2022 р. о 12 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 24 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
Зміст: ВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Аналіз відомих технічних рішень з питань автоматизації технологічного процесу випарювання соку 9 1.2. Обґрунтування актуальності автоматизації виробничого процесу і вибраного напрямку розробки 20 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 26 2.1. Опис технологічного процесу випарювання соків 26 2.2. Параметри технологічного процесу випарювання соку 28 2.3. Технологічне обладнання 30 2.4. Підготовка випарної станції до автоматизації 35 3. КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 37 3.1. Аналіз вихідних даних на проектування базового варіанту системи автоматизації випарної станції 37 3.2. Обґрунтування необхідності проектування автоматизованої системи контролю 45 3.3. Підбір стандартних приладів автоматики і розробка структури автоматизованої системи управління 46 3.4. Розробка автоматизованої системи контролю 47 3.4.1. Розробка структурної схеми автоматизованої системи керування 47 3.4.2. Розробка блоку мікропроцесора 50 3.4.3. Розробка блоку АЦП 57 3.4.4. Розробка блоку вимірювання концентрації 60 3.4.5. Розробка блоку ЦАП 63 3.4.6. Розробка та розрахунок стабілізованого блоку живлення на 5 В 64 4. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 66 4.1. Основи методу безконтактної кондуктометрії 66 4.2. Розробка схеми давача 69 4.3. Результати випробувань та оцінка чутливості давача 72 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 74 5.1. Розробка програмного забезпечення мікропроцесорного контролера 74 6. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 77 6.1. Заходи, що забезпечують умови праці на обладнані, що проектується 77 6.2. Заходи безпеки при експлуатації електроустаткування в цеху, що проектується 78 6.3. Електромагнітний імпульс ядерного вибуху і захист від нього радіоелектронних засобів 80 6.4. Шляхи вирішення задачі захисту від ЕМІ 82 ВИСНОВКИ 85 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 86
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39391
Власник авторського права: © Урста К.Е., Шелельо А.А., 2022
Перелік літератури: 1. Микитишин А.Г. Методичні рекомендації з виконання, оформлення та захисту кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / ТНТУ ім. І. Пулюя; уклад. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, В.В. Левицький, Р.І. Королюк – Тернопіль: ТНТУ, 2022. – 84 с.
2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с.
3. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с.
4. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с.
5. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Укладачі : Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с.
6. Ладанюк, А. П. Оперативное управление технологическими процессами в пищевой промышленности [Текст] / А. П. Ладанюк. — М. : Урожай, 1987. — 160 с.
7. Ладанюк А. П Проектирование, монтаж и эксплуатация систем автоматизации в пищевой промышленности [Текст] : учебник / В. Г. Трегуб, А. П. Ладанюк, Л. Н. Плужников. - Москва : Агропромиздат, 1991. - 352 с. : ил. - (Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений). - ISBN 5-10-001082-7
Ладанюк, А.П. Автоматизація технологічних процесів і виробництв харчової промисловості [Текст] : підручник для вузів І-ІУ рівнів акред. із спец. "Харчова технологія та інженерія" / А.П. Ладанюк, В.Г. Трегуб, І.В. Ельперін, В.Д. Цюцюра. - К. : Аграрна освіта, 2001. - 224 с. - ISBN 966-95661-2-6
9. І.Т. Стрепко, О.В. Тимченко, Б.В. Дурняк. Проектування систем керування на однокристальних мікро-ЕОМ. – К.: Фенікс, 1998.
10. Загальна технологія харчових виробництв у прикладах і задачах: Підручник; Л.Л.Товажнянський, С.І.Бухкало, П.О.Капустенко, Є.І.Орлова. — К.: ЦУЛ, 2011. — 832 с.. — (МО і науки України. Національний технічний університет ”Харківський політехнічний інститут”). — ISBN 966-364-093-6
11. Прогресивні ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості: Навчальний посібник / Ростовський В.С., Олейник Н.В.. — К.: Кондор, 2009. — 136 с.. — (Полтавський університет споживчої кооперації України). — ISBN 978-966-351-234-1
12. Теоретичні основи харчових виробництв: Підручник / Зубар Н.М.. — К.: Кондор, 2020. — 304 с.. — ISBN 978-617-7939-15-2
13. Автоматизация свеклосахарного производства / З.С.Волошин, А.П.Макаренко, А.А.Рокитський, П.В.Яцковський. – М.: пищевая промышленность, 1980. –287с.
14. Автоматизация технологических процессов пищевых производств /Под ред. Е.В.Карпина. – М.: Агропромиздат, 1985. –535с.
15. Азрилевич М.Я. Оборудование сахарных заводов. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. –392с.
16. Азрилевич М.Я., Барас Я.И., Эрлих В.М. Основы автоматизации процессов свеклосахарного производства. –М.: Пищевая промышленность, 1968. –424с.
17. Архипович М.Я. Общая технология сахарных веществ. – Киев.: Вища школа, 1970. –519с.
18. Буняк А.М. Применение бесконтактного кондуктометра. Сахарная прмышленность, 1972, №7
19. Волошин З.С., Макаренко Л.П, Эрих В.М. Справочник специалиста КИП и А сахарной промышленности. – М.: Агропромиздат, 1985 –286с.
20. Приймак В.М. Технология и технологический контроль сахарных производств. –М.: Агропромиздат, 1981. –297с.
21. Сапронов А.Р., Жушман А.И. Общая технология сахара и сахарных веществ. – М.: Агропромиздат, 1990. –452с.
22. Житецький В.Ц. Основи охорони праці.- Львів: Афіша, 2000.- 350 с.
23. Пістун І.П., “Безпека життєдіяльності” – Суми: Університетська книга, 2000, - 302с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mahisterska_robota_Ursta_K._Shelel'o_A._KTm_2022.pdfКваліфікаційна робота магістра2,07 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorska_dovidka_Ursta_K._Shelel'o_A._KTm_2022.pdfАвторська довідка591,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора