Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38221
Назва: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 24 тони за зміну
Інші назви: Workshop project of whole milk products production of 24 t capacity per shift
Автори: Пастушенчин, Віктор Олегович
Pastushenchyn, Viktor
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Пастушенчин В.О. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 24 тони за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / В.О. Пастушенчин. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 55 с.
Bibliographic description: Pastushenchyn V.O. Workshop project of whole milk products production of 24 t capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / V.O. Pastushenchyn. — Ternopil : TNTU, 2022. — 55 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Зварич, Наталя Миколаївна
Zvarych, Natalia
УДК: 637.1
Теми: молоко
біокефір
ацидолакт солодкий
йогурт
сквашування
нормалізація
сепарування
технологічний контроль
milk
biokefir
sweet acidolakt
yogurt
fermentation
normalization
separation
technological control
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена розробленню проєкту цеху, у якому буде впроваджено виробництво незбираномолочних продуктів наступного асортименту: молоко пастеризоване;біокефір, м.ч.ж. 1 %; йогурт з абрикосовим варенням; ацидолакт солодкий. Завданням передбачено виконання розрахунку продуктів – було визначено змінну потребу у молоці незбираному з м.ч.ж. 3,5 % для виробництва з нього 24 т готової продукції зазначеного асортименту. Зроблено підбір обладнання і визначено площу виробничого цеху. У розрахунково-пояснювальній записці подано детально опис технології молока пастеризованого, кисломолочних напоїв; наведено схему виконання технохімічного і мікробіологічного контролів; зазначено особливості санітарно-гігієнічного оброблення обладнання. У другому розділі наведено техніко-екомомічне обґрунтування доцільності розміщення проєктованого цеху в м. Ужгород, враховуючи велику кількість населення і перспективи розвитку тут молочної промисловості. Третій роздій охоплює питання охорони праці і безпеки життєдіяльності. У кінці роботи наведено список літератури, який було використано при виконанні роботи.
The work is devoted to the development of the project of the workshop, which will introduce the production of whole milk products of the following assortment: pasteurized milk, biokefir, yogurt with apricot jam, sweet acidolact. According to the task, calculations of product were performed – determined the variable demand for whole milk for the production of 24 tons of finished products of the specified assortment. The selection of equipment was made and determined the area of the production shop. The calculation and explanatory note provides a detailed description of the technology of fermented milk drinks and pasteurized milk; provides a scheme of technochemical and microbiological control; describes the feature of sanitary and hygienic treatment of equipment. The second chapter provides a feasibility study for the expediency of placement the projected workshop in Uzhgorod, considering the large population and prospects for the development of the dairy industry here. The third chapter covers issues of occupational safety and health at work. At the end of the work is a list of references that were used in the work.
Зміст: ВСТУП…………… 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ………… 1.1 Технологічні розрахунки виготовлення продуктів запроєктованого асортименту…… 1.1.1 Вихідні дані для проведення розрахунків…… 1.1.2 Схема напрямів переробки сировини……… 1.1.3 Продуктовий розрахунок…… 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів…… 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва незбираномолочних продуктів…..… 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів…… 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів. 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту……… 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроектованого асортименту…… 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту…… 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання……… 1.5 Підбір технологічного обладнання……… 1.6 Розрахунок площі виробничих та допоміжних приміщень… 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ…… 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ………
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38221
Власник авторського права: © Пастушенчин В.О., 2022
Перелік літератури: 1. Вiдомчі норми технологічного проектування ВНТП-АПК-24-06 «Підприємств по переробці молока». Мiнаргопрод України, 2006 – 105 с. 2. Власенко В.В. Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / В.В. Власенко, М.І. Машкін, П.П. Бігун. Вінниця : «ППАНІС», 2000. – 306 с. 3. Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств. ДСП 4.4.4011-98. 4. Державний нормативний акт з охорони праці ДНАОП 15.5-1.05-99 «Правила охорони праці для працівників підприємств молочної промисловості». 5. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови. 6. ДСТУ4343:2004 Йогурт. Загальні технічні умови. 7. ДСТУ 2661: 2010 Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. 8. ДСТУ 4540:2006 Напої ацидофільні. Технічні умови. 9. Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв / Г.О. Єресько, М.М. Шинкарик, В.Я. Ворощук. – Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с. 10. Инструкция по санитарной обработке оборудования, инвентаря и тары на предприятиях молочной промышленности. 1998. – 108 с. 11. Инструкция по санитарной обработке оборудования на предприятиях молочной промышленности №123 14/4079-7-77 від 28.04.78. 12. Крамаренко О.С. Біохімія молока і молочних продуктів : курс лекцій / О.С. Крамаренко. – Миколаїв: МНАУ, 2017. – 96 с. 13. Машкін М.І. Технологія молока та молочних продуктів : навчальне видання М.І. Машкін, Н.М. Париш –К. : Вища освіта, 2006. – 351 ст.;іл. 14. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» 57 денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с. 15. Основи охорони праці / М.П. Купчик, М.П. Гандзюк, І.Ф. Степанець та ін. К. : Основа, 2000. – 416 с. 16. Тваринництво. Закарпатська обласна військова адміністрація. Режим доступу до ресурсу: https://carpathia.gov.ua/diyalnist/agropromislovist/tvarinnictvo 17. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін.: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2013. – 343 c. 18. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / В.В. Власенко, М. П. Головко, Т. В. Семко, Т.М. Головко. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с. 19. Технологія молочних продуктів: підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. – К. : НУХТ, 2013. – 502 с. 20. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини: навчальний посібник для студен тiв вищих навчальних закладів./ О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса: «Сімекс-прінт», 2013. – 268 с. 21. Шаблiй Л.М. Технологія переробки молока : навчальний посібник / Шаблiй Любов Матвіївна, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова. – Київ : Видавничий дім «Кондор», 2019. – 308 с. 22. Желібо Є.П, Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: Навч. посіб. / За ред. Є.П. Желібо. 6-е вид. – К. : «Каравела» 2009. 23. Основи охорони праці: Підручник. 2-ге видання, доповнене та перероблене. / К. Н. Ткачук, М. О. Халімовський, В. В. Зацарний, Д. В. Зеркалов, Р. В. Сабарно, О. І. Полукаров, В. С. Коз’яков, Л. О. Мітюк. За ред. К. Н. Ткачука і М. О. Халімовського. – К.: Основа, 2006 – 448 с. 24. Бедрій І.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник / І.Я.Бедрій, В.Я. Нечай. – Львів : Магнолія, 2006, 2007. – 499 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Pastushenchyn.docАвторська довідка47,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Pastushenchyn.pdfДипломна робота4,7 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора