Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38220
Назва: | Проєкт цеху з виробництва незбираномолочної продукції потужністю перероблення 22 т молока за зміну |
Інші назви: | Workshop project of whole milk products production of 22 t of milk processing capacity per shift |
Автори: | Шимко, Наталія Сергіївна Shymko, Natalia |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Бібліографічний опис: | Шимко Н.С. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочної продукції потужністю перероблення 22 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Н.С. Шимко. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 55 с. |
Bibliographic description: | Shymko N.S. Workshop project of whole milk products production of 22 t of milk processing capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / N.S. Shymko. — Ternopil : TNTU, 2022. — 55 p. |
Дата публікації: | 2022 |
Дата внесення: | 26-чер-2022 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Сторож, Людмила Анатоліївна Storozh, Lіudmyla |
Члени комітету: | Вітенько, Тетяна Миколаївна Viten’ko, Tetiana |
УДК: | 637.1 |
Теми: | технологія молочних продуктів кисломолочні продукти молоко питне йогурт сметана technology of dairy products fermented milk products drinking milk yogurt sour cream |
Кількість сторінок: | 55 |
Короткий огляд (реферат): | Робота присвячена вивченню технологій молока пряженого і вітамінізованого, йогурту та сметани. Для кожного продукту здійснений сировинний розрахунок, підібране технологічне обладнання і розраховані площі. У технологічній частині описано вимоги до сировини, технології і контроль на виробництві. У відповідності з технологічним розрахунками складено 4 креслення, на яких відображено: графік організації, апаратурно-технологічну схему, план підприємства, а також схематичне розподілення напрямів сировини. Здійснено аналіз по техніко-економічному обґрунтуванню: обрано населений пункт, охарактеризовано сировинну зону та асортимент. В останньому розділі пояснено деякі питання по охороні та безпеці праці на виробництві. The work is devoted to the study of technologies of baked and fortified milk, yogurt and sour cream. Performed the raw material calculation, selected the technological equipment and calculated areas for each product. The technological section describes the requirements for raw materials, technology and production control. In accordance with the technological calculations, 4 drawings were made, which show: organization schedule, hardware and technological scheme, enterprise plan and the schematic distribution of raw materials. The analysis on the feasibility study is carried out: chosen the settlement, characterized the raw material zone and assortment. The last section explains some issues of occupational safety and health at work. |
Зміст: | Анотація………………… Зміст…………… Вступ……………… 1 Технологічна частина………… 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту… 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів……… 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини……… 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок………… 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів……… 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів……………………… 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів………………………… 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту…………… 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту…………………… 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту…………………………… 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту……… 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання……………………… 1.5 Підбір технологічного обладнання…………… 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень………… 2 Техніко-економічне обґрунтування……………………… 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці………… Список використаних літературних джерел………… |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38220 |
Власник авторського права: | © Шимко Н.С., 2022 |
Перелік літератури: | 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с. 2. Товарознавство молочних товарів : навч. посібник / А. Б. Рудавська, Г. В. Дейниченко, В. М. Козлов, Г. І. Дюкарева. – Київ : Професіонал, 2004. – 312 с 3. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 4. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311 с. 5. Горбатова К. К. Химия и физика молока и молочных продуктов : учебник / К. К. Горбатова, П. И. Гунькова ; под ред. К. К. Горбатова. – Санкт-Петербург : Гиорд, 2012. – 336 с. 6. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с 7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с. 8. Степанова Л.И. Справочник технолога молочного производства. Технологии и рецептуры. Том 1. Цельномолочные продукты СПб: ГИОРД, 1999. — 384 с. 9. Кочубей-Литвиненко, О. В. Технологія отримання та первинного оброблення молока : підручник / О. В. КочубейЛитвиненко, Н. М. Ющенко ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 211 с. 10. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне 55 підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 11. Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми : Унів. кн., 2010. – 320 с. 12. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. — 14 с. 13. ДСТУ 4623:2006. Цукор білий. Технічні умови. [чинний від 2007-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 14. Твердохлеб Г. В. Технология молока и молочних продуктов. Учебник для вузов./, З. Х. Дилонян. Под ред. Е. М. Соколовой. - М.: Агропромиздат, 1991.- 463с. 15. Крусь Т. Н., Хромцев А.Г. Технология молока и молочных продуктов. - М.: Колос, 2004. 16. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. [Чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. 17. ТУ У 15.8-23063575-010:2008 Молоко питне вітамінізоване. Технічні умови. 18. ТУ У 15.5-25422297-004:2011 Йогурт питний з наповнювачем злаки. Технічні умови. 19. ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови. [Чинний від 2005-05-30]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 20. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102 с. 21. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19. 56 22. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 23. Кропивницький [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/ Кропивницький. 24. Зеркалов Д.В. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. - К.: Основа, 2011. 25. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с. 26. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
avtorska dovidka_Shymko.docx | Авторська довідка | 17,7 kB | Microsoft Word XML | Переглянути/відкрити |
dyplomna_Shymko.pdf | Дипломна робота | 1,22 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора