Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38215
Назва: Проєкт цеху з виробництва сирів плавлених потужністю 4 т за зміну готової продукції.
Інші назви: Workshop project of processed cheeses production of 4 t of finished products capacity per shift
Автори: Федорняк, Олександр Андрійович
Fedorniak, Oleksandr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Федорняк О.А. Проєкт цеху з виробництва сирів плавлених потужністю 4 т за зміну готової продукції.: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / О.А. Федорняк. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 52 с.
Bibliographic description: Fedorniak O.A. Workshop project of processed cheeses production of 4 t of finished products capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / O.A. Fedorniak. — Ternopil : TNTU, 2022. — 52 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Lіudmyla
Члени комітету: Зварич, Наталя Миколаївна
УДК: 637.3
Теми: плавлені сири
твердий сир
визрілий сир
сировина для плавленого сиру
нормалізована суміш
processed cheese
aget cheese
raw material for processed cheese
standardized mix
Кількість сторінок: 52
Короткий огляд (реферат): Завданням передбачено розробити проєкт цеху, в якому виготовлятиметься 4 різновиди плавленого сиру, а саме: гострий з перцем; Голландський; «Осінній» з какао; солодкий фруктовий. Під час виконання роботи було розраховано необхідну сировинну продукцію, потрібне технологічне обладнання і площі для виробництва, включаючи допоміжні приміщення. У першому розділі також містяться відомості про технологічні схеми на виробництві, технохімконтроль, нормативні показники асортименту, інструкції для санітарного оброблення устаткування. У техніко-економічному обґрунтуванні пояснено доцільність проєкту. Обране місто Миколаїв, як вигідний населений пункт для проведення будівництва, здійснено характеристику асортименту та обрано шляхи для збуту виробленого товару. Остання частина описує питання розділу безпеки життєдіяльності.
The task of qualification work is to develop a project of the workshop, which will produce 4 varieties of processed cheese, namely: spicy cheese with pepper; «Hollandskyi»; «Osinnii» with cocoa; sweet fruit cheese. During the work was calculated the necessary raw materials, the necessary technological equipment and areas for production, including ancillary facilities. The first chapter also contains information about technological schemes in production, technochemical control, regulatory indicators of the assortment and instructions for sanitation of equipment. In the feasibility study explained expediency of the project. The city of Mykolayiv was chosen as a profitable settlement for construction, carried out the characteristic of the assortment and chosen the ways to sell the manufactured goods. The last chapter describes the issues of occupational safety and health at work.
Зміст: Анотація……………… Зміст…………… Вступ…………………………… 1 Технологічна частина…………………… 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту…. 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів………… 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини…… 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок…… 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів……… 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів……… 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів………… 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту…………… 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту………… 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту……………… 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту…… 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання……… 1.5 Підбір технологічного обладнання……… 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень…… 2 Техніко-економічне обґрунтування………… 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці………… Список використаних літературних джерел…………
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38215
Власник авторського права: © Федорняк О.А., 2022
Перелік літератури: 1. Товарознавство молочних товарів : навч. посібник / А. Б. Рудавська, Г. В. Дейниченко, В. М. Козлов, Г. І. Дюкарева. – Київ : Професіонал, 2004. – 312 с 2. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311 с. 3. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с 4. Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов : учебник / К. К. Горбатова. – 3-е изд., перераб. и доп. – Санктпетербург : Гиорд, 2003. – 320 с. 5. Кузнєцов В.В. Довідник технолога молочного виробництва. Технології та рецептури Т.3.Сири / В.В. Кузнєцов, Г.Г. Шілер; За заг. ред. Г. Г. Шілера. – СПб.: ГІОРД, 2003. – 512 с. 6. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с. 7. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід. /За ред. В.Л.Іванова. – Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с. 8. Ромоданова В.О., Білоус Н.В., Зубков В.Є. Плавлені сири. – Київ, УДУХТ, 2000. – 177 с. 9. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 10. Крусь Т. Н., Хромцев А.Г. Технология молока и молочных продуктов. - М.: Колос, 2004. 53 11. Технологія сиру : підручник / Ю. Г. Сухенко, Г. Є. Поліщук, Р. Й. Раманаускас, Т. І. Шингарева ; під заг. ред. Ю. Г. Сухенка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. – Київ : Компринт, 2015. – 412 с. 12. ДСТУ 4635:2006 «Сири плавлені. Загальні технічні умови». – Чинний від 01.07.2007. – К.: Держспоживстандарт України, 2007. – 16 с 13. Меркулова Н.Г., Меркулов М.Ю., Меркулов И.Ю. Производственный контроль в молочной промышленности. Практическое руководство. – СПб. ИД «Профессия», 2010. – 656 с. 14. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102 с. 15. Инструкция по санитарной обработке оборудования, инвентаря и тары на предприятиях молочной промышленности. – М. : ВНИМИ, 1998. – 108 с. 16. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с 17. Білоус Н.В. Курс лекцій по проектуванню підприємств галузі. Курс лекцій для студентів спеціальності 6.091700 Технологія зберігання, консервування та переробки молока (укр. мовою) для денної та заочної форм навчання. – К.: НУХТ, 2006. – с. 130. 18. Проектирование предприятий молочной промышленности с основами промстроительства : учеб. пособие / Л. В. Голубева, Л. Э. Глаголева, В. М. Степанов, Н. А. Тихомирова. – Санктпетербург : ГИОРД, 2010. – 288 с 19. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с. 20. Голінько В.І. Г 60 Основи охорони праці: підручник / В.І. Голінько; М-во освіти і науки України; Нац. гірн. ун-т. – 2-ге вид. – Д.: НГУ, 2014. – 271 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Fedorniak.docАвторська довідка40 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Fedorniak.pdfДипломна робота978,67 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора