Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38207
Назва: Проєкт цеху з виробництва масла вершкового та спредів способом ПВЖВ потужність переробки 22 т молока за зміну
Інші назви: The project of the workshop for the production of butter and spreads by converting high-fat cream method with a processing capacity of 22 tons of milk per shift
Автори: Величко, Арсен Володимирович
Velychko, Arsen
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Величко А.В. Проєкт цеху з виробництва масла вершкового та спредів способом ПВЖВ потужність переробки 22 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А.В. Величко. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 52 с.
Bibliographic description: Velychko A.V. The project of the workshop for the production of butter and spreads by converting high-fat cream method with a processing capacity of 22 tons of milk per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.V. Velychko. — Ternopil : TNTU, 2022. — 52 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Шинкарук, Оксана Юріївна
Shynkaruk, Oksana
УДК: 637.234
Теми: виробництво
масло вершкове
спред
ПВЖВ
production
butter
spread
converting high-fat cream method
Кількість сторінок: 52
Короткий огляд (реферат): Дана робота передбачає проєктування цеху з виробництва масла вершкового та спредів способом ПВЖВ потужністю переробки 22 т молока за зміну. Вона включає пояснювальну записку та листи графічної частини. У першому розділі наведено вихідну інформацію, що передбачена завданням, схему переробки молока-сировини та виробничі розрахунки продуктів асортиментного ряду. Також тут наявний підбір обладнання для забезпечення виробництва та розрахунок площ основних та допоміжних приміщень на яких заплановано його здійснення. Другий розділ присвячено обґрунтуванню вибору місця розташування підприємства, запланованого асортименту продуктів та характеристиці каналів реалізації готових виробів. Питання безпеки життєдіяльності та охорони праці розглянуті в останньому розділі роботи.
This work involves the design of the shop for the production of butter and spreads by converting high-fat cream method processing capacity of 22 tons of milk per shift. It includes an explanatory note and sheets of the graphic part. The first section provides the initial information defined by the task, the scheme of raw milk processing and production calculations of range products. Here there is also a selection of equipment to ensure the production and the calculation of the main and auxiliary premises areas where its implementation it is planned. The second section is devoted to the justification of the enterprise location choice, the planned range of products and the characteristics of finished products sales channels. Issues of life safety and labor protection are discussed in the last section
Зміст: ВСТУП.................... 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА................ 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту.... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів....... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини..... 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок.......... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів....... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів....... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів............................ 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів..................................... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту....................... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту................................... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту...................... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання......................... 1.5 Підбір технологічного обладнання............ 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень..... 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ........ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ.. СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ....
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38207
Власник авторського права: © Величко А.В., 2022
Перелік літератури: 1.Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с. 2. Грек О. В. Молокопереробна. Інновації: підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с. 3. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. — 343 с. 4. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості». — 2018. 5. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. — 14 с. 6. ДСТУ 4273:2015. Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. Офіц. вид. вперше (зі скасуванням ДСТУ 4273:2015); чинний від 1.01.2016. К.: Держспоживстандарт України, 2006. — 21 с. 7. ГОСТ 25292-82. Жири тваринні топлені харчові. Технічні умови. Зі змінами. 8. ДСТУ ISO 3976-2001. Жири молочні зневоднені. Визначення перекисного числа (ISO 3976:1977, IDT). 9. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.:НУХТ. — 50 c. 10. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 11. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. вид. вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91); чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2006. — 15 с. 50 51 12. ДСТУ 4445:2005. Спреди та суміші жирові. Загальні технічні умови. Офіц. вид. вперше; чинний від 1.07.2006. К.: Держспоживстандарт України, 2006. 21 с. 13. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997. — 102 с. 14. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 15. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 16. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с. 17. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. — 499 с. 18. Скобло Ю.С., Соколовська Т.Б., Морозенко Д.І. та ін. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник для вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації. – К.: Кондор, 2003. — 424 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Velychko.docАвторська довідка47 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Velychko.pdfДипломна робота3,78 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора