Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38192
Назва: Проєкт цеху з виробництва твердих сирів потужністю 18 т молока за зміну з організацією переробки сироватки
Інші назви: Workshop project of hard cheese production of 18 t of milk capacity per shift with whey processing organization
Автори: Кравчук, Ірина Василівна
Kravchuk, Irina
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Кравчук І.В. Проєкт цеху з виробництва твердих сирів потужністю 18 т молока за зміну з організацією переробки сироватки: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / І.В. Кравчук. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 55 с.
Bibliographic description: Kravchuk I.V. Workshop project of hard cheese production of 18 t of milk capacity per shift with whey processing organization: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / I.V. Kravchuk. — Ternopil : TNTU, 2022. — 55 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 25-чер-2022
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Стадник, Ігор Ярославович
Stadnyk, Igor
УДК: 637.133.3:637.136
Теми:  cир брусковий
сироватка пастеризована
визрівання сиру
обробка згустку
bar cheese
pasteurized whey
cheese maturation
clot processing
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі представлено проєктування цеху з виробництва твердих сирів потужністю 18 т молока за зміну з організацією переробки сироватки. Робота містить розрахунково-пояснювальну записку, що включає три розділи, та графічну частину. У першому розділі «Технологічна частина» розглянуті технологічні операції виробництва твердих сирів запроєктованого асортименту, проведений обрахунок сировини та допоміжних матеріалів, що необхідні для виготовлення кількості готової продукції, що передбачена завданням. Також здійснено підбір обладнання для забезпечення ефективної роботи виробничих цехів, обчислені площі основних й допоміжних приміщень. У другому розділі висвітлено техніко-економічне обґрунтування проведених технологічних розрахунків. Третій розділ висвітлює питання безпеки життєдіяльності й охорони праці. Графічна частина роботи включає 4 креслення: - Апаратурно-технологічну схему виробництва продуктів; - Грaфiк оргaнізацiї вирoбничих прoцeсiв; - План виробничого корпусу; - Схема напрямків виробництва.
The qualification work presents the design of a shop for the production of hard cheeses with a capacity of 18 tons of milk per shift with the organization of whey processing. The work contains a calculation and explanatory note, which includes three sections and a graphic part. In the first section "Technological part" technological operations of production of hard cheeses of the designed assortment are considered, calculation of raw materials and auxiliary materials necessary for production of quantity of finished goods provided by the task is carried out. Also the selection of the equipment for maintenance of effective work of production shops is carried out, the areas of the main and auxiliary rooms are calculated. The second section highlights the feasibility study of the technological calculations. The third section covers issues of life safety and labor protection. The graphic part of the work includes 4 drawings: - Apparatus-technological scheme of product production; - Schedule of organization of production processes; - Plan of the production building; - Scheme of production directions.
Зміст: ВСТУП 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 1.1.1 Таблиця з вихідними даними для розрахунку продуктів 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 1.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроектованого асортименту 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 1.5 Підбір технологічного обладнання 1.6 Розрахунок площі виробничих та допоміжних приміщень 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38192
Власник авторського права: © Кравчук І.В., 2022
Перелік літератури: Ткаченко, Н. А., & Ланженко, Л. О. (2015). Тверді сири з пробіотичними властивостями: перспективи промислового виробництва. 1. Перцевий Ф.В., Гурський П.В. Технологія переробки молока: Навчальний посібник. – Харків: ХДУХТ, 2006. – 378 с 2. ДСТУ 6003:2008 Сири тверді. Загальні технічні умови 3. ДСТУ 4421:2005 Сири тверді (український асортимент). Технічні умови (CODEX STAN C-1-1966—C-35-1978, NEQ) 4. Шульга Н.М. Заквашувальні культури для виробництва твердих сичужних сирів: Стаття // www.undp.org.ua. 5. Кузнецов В.В., Шиллер Г.Г. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Т. 3. / В.В. Кузнецов, Г.Г. Шиллер – Санкт-Петербург : ГИОРД, 2003. – 512 с. 6. ДСТУ 7380:2013 Молоко та молочні продукти. Методи визначення наявності пероксидази й фосфатази (лужної та кислої) 7. Соломон А.М., Казмірук Н.М., Тузова С.Д. Мікробіологія харчових 8. виробництв: навчальний посібник для студентів напряму підготовки «Харчові технології». – Вінниця: РВВ ВНАУ, 2020. – 312 с. 9. ГОСТ 30518-97 Продукти харчові. Методи виявлення та визначення кількості бактерій групи кишкових паличок (коліформних бактерій) 10.Инструкция по санитарной обработке оборудования, инвентаря и тары на предприятиях молочной промышленности. – М. : ВНИМИ, 1998. – 108 с. 11.Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 12.Н.К. Ростроса, П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 13. ДСТУ 6003:2008 Сири тверді. Загальні технічні умови. [Чинний від 2008- 03-01]. Вид. офіц. Київ, 2010. 22 с. 14. ДСТУ 4421:2005 Сири тверді (український асортимент). Технічні умови (CODEX STAN C-1-1966—C-35-1978, NEQ). [Чинний від 2005-07-01]. Вид. офіц. Київ, 2005. 10 с. 15. ДСТУ 8549:2015 Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [Чинний від 2015-01-01]. Вид. офіц. Київ, 2015. 13 с. 54 16. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. З поправкою. [Чинний від 2015-07-01]. Вид. офіц. Київ, 2015. 10 с. 17. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [Чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ, 2018. 18 с. 18.ДСТУ 4457:2005 Препарати ферментні. Загальні технічні умови. [Чинний від 2006-10-01]. Вид. офіц. Київ, 2005. 13 с. 19.ДСТУ 7355:2013 Молоко, молочні продукти та закваски. [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ, 2013. 15 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Kravchuk.docАвторська довідка52 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Kravchuk.pdfДипломна робота2,42 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора