Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38189
Назва: Проєкт цеху морозива на плодово-ягідній основі потужністю 5 т/зм готової продукції
Інші назви: Workshop project of fruit-based ice-cream production of 5t of finished products capacity per shift
Автори: Бартосевич, Олена Сергіївна
Bartosevych, Olena
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Бартосевич О. С. Проєкт цеху морозива на плодово-ягідній основі потужністю 5 т/зм готової продукції : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / О. С. Бартосевич. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 54 с.
Bibliographic description: Bartosevych O.S. Workshop project of fruit-based ice-cream production of 5t of finished products capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / O.S. Bartosevych. — Ternopil : TNTU, 2022. — 54 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 25-чер-2022
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Стадник, Ігор Ярославович
Stadnyk, Ihor
УДК: 663.67
Теми: морозиво
плодова
сировина
виробництво
проєкт
розроблення
ice cream
fruits
raw
production
project
developing
Кількість сторінок: 54
Короткий огляд (реферат): Темою цієї роботи є «Проєкт цеху морозива на плодово-ягідній основі потужністю 5 т/зм готової продукції». Згідно із отриманим завданням передбачено виготовлення морозива, такого асортименту: «Морозиво плодово-ягідне у шоколадній глазурі», «Морозиво фруктовий лід», «Морозиво фруктове «Кислинка» і «Морозиво плодово-ягідне «Прохолода». У вступі роботи обґрунтовано актуальність і практичну цінність обраної теми. Технологічна частина роботи містить шість підрозділів. Зокрема, у першому з них представлено розрахунки, що здійснені для виробництва морозива відповідно до асортиментного ряду. У другому – вимоги до сировини, що використовується при виготовленні запланованих продуктів, технологічні операції виробництва морозива із зазначенням особливостей кожного виду запроєктованого асортименту, а також вимоги чинної нормативної документації до показників готового продукту. У третьому підрозділі наведена інформація про організацію технохімічного і мікробіологічного контролю виробництва морозива. У підрозділах п’ять та шість наведена інформація, що стосується підбору обладнання, необхідного для забезпечення виробництва морозива обраного асортименту, а також розрахунок площ основних виробничих приміщень Характеристика місця розташування цеху, сировинної зони та можливих шляхів реалізації описано у розділі другому. Графічна частина роботи включає чотири креслення формату А1. Список використаної літератури, якою користувалися під час виконання проєкту, додається.
The topic of this work is " Workshop project of fruit-based ice-cream production of 5t of finished products capacity per shift". According to the received task, it is provided the production of ice cream of following assortment: "Fruit and berry ice cream in chocolate glaze", " Fruit ice cream", "Kislinka" fruit ice cream and "Prokholoda" fruit and berry ice cream. The relevance and practical value of the chosen topic are justified in the introduction of the work The technological part of the work contains six units. In particular, the first of them provides technological calculations for the production of the designed range. In the second - the requirements for raw materials used for the production of ice cream, technological operations of ice cream production, indicating the characteristics of each type of designed range, as well as the requirements of current standards to the quality characteristics of finished product. The third unit provides the information about the organization of techno chemical and microbiological control of ice cream production. The calculation and selection of technological equipment, areas of manufacturing premises, which are necessary for the production of the designed range, are presented in sections five and six, respectively. Characteristics of the workshop’s location, raw material zone and possible ways of implementation are described in the second unit. The graphic part of the work includes four drawings in A1 format. A list of literature, used during the project, is attached.
Зміст: Вступ... 1 Технологічна частина... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини ... 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок ... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів ..... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ... 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів.. 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання... 1.5 Підбір технологічного обладнання... 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень... 2 Техніко-економічне обґрунтування... 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... Список використаних літературних джерел...
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38189
Власник авторського права: © Бартосевич О.С., 2022
Перелік літератури: 1. Поліщук Г.Є. Технологія морозива / Г.Є. Поліщук, І. С. Ґудзь. – К.: Фірма «ІНКОС», 2008. – 220 с. 2. Арсеньева Т.П. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептури. Т.4. Мороженое. / Т.П.Арсеньева–СПб.: ГИОРД, 2002. – 184 с. 3. Справочник по производству мороженого / [Оленев Ю.А., Творогова А.А., Казакова Н.В., Соловьева Л.Н.]. – М.: ДеЛипринт, 2004. – 798 с. 4. Обладнання для виробництва морозива: Навч.посіб / І.І.Бартковський, О.М.Рибак, Г.Є.Поліщук, І.С.Гудз, Т.Є.Шарахматова - Київ:2014. – 332 с., (16) с. іл. ІSВМ 978-966-651-822-7. 5. Відомчі норми технологічного проектування ВНТП–АПК-24-06 «Підприємств по переробці молока». Мінаргопрод України. – 2006. – 105 с. 6. ДСТУ 4898:2007 “Фрукти потерті або подрібнені”. 7. ДСТУ 4150:2003 “Соки, напої сокові, нектари плодово-ягідні, овочеві та з баштанних культур”. 8. ДСТУ 4623-2006 «Цукор білий. Технічні умови». 9. ГОСТ 908-2004 «Кислота лимонна моногідрат харчова. Технічні умови». 10.ДСТУ 4734:2007 «Морозиво плодово-ягідне та ароматичне. Загальні технічні умови».
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Bartosevych.docАвторська довідка46,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Bartosevych.pdfДипломна робота4,07 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора