Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38188
Назва: Проект маслоцеху потужністю 36 Т молока за зміну з організацією переробки маслянки
Інші назви: Workshop project of butter production of 36 t of milk capacity per shift with buttermilk processing organization
Автори: Попадюк, Марія Віталіївна
Popadiuk, Mariia
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Попадюк М.В. Проект маслоцеху потужністю 36 Т молока за зміну з організацією переробки маслянки: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / М.В. Попадюк. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 55 с.
Bibliographic description: Popadiuk M.V. Workshop project of butter production of 36 t of milk capacity per shift with buttermilk processing organization: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / M.V. Popadiuk. — Ternopil : TNTU, 2022. — 55 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 25-чер-2022
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Vitenko, Tetiana
УДК: 637.23
Теми: молоко коров’яче
масло вершкове
маслянка
вершки
cow`s milk
butter
buttermilk
cream
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): Робота ставить за мету вивчення процесу виробництва способом збивання. За допомогою застосування методу із молока жирністю 3,5 % у кількості 36 т виробляється такий асортимент: 3 види масла (екстра солоне, селянське та бутербродне), і дієтична маслянка. Організація підприємства, що проектується дозволяє здійснити переробку вторинної сировини – маслянки. Це забезпечує менші втрати на виробництві і розширення асортименту. Вершкове масло має підвищену жирність, але не зважаючи на це, несе користь споживачам, оскільки містить багато поживних речовин. Це незамінний продукт, який є в раціоні практично усіх людей. У пояснювальній записці описані потрібні розрахунки для проектування масло цеху, технології, методи контролю під час процесів, техніко-економічне обґрунтування, а також питання з охорони праці.
The aim of this research to study the production process be beating. The method that have been used of 3.5% milk in the amount of 36 tons, the following range is produced: 3 types of butter (extra salty, peasant and sandwich), and diet buttermilk. The organization of the projected enterprise allows the processing of secondary raw materials - buttermilk. This provides less production losses and expands the range. Butter has a high fat content, but nevertheless benefits consumers because it contains many nutrients. This is an indispensable product that is in the diet of almost all people. The explanatory note describes the necessary calculations for the design of the oil department, technologies, methods of control during the processes, feasibility study, as well as issues of labor protection.
Зміст: Анотація... Зміст... Вступ... 1 Технологічна частина... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту… 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини... 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів... 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання... 1.5 Підбір технологічного обладнання... 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень... 2 Техніко-економічне обґрунтування... 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... Список використаних літературних джерел...
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38188
Власник авторського права: © Попадюк М.В., 2022
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с 2. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.:НУХТ С. 3-4, 49-50. 3. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 4. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. вид. Вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91) ; чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2006. 15 с. 5. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с. 6. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Том 2. Масло коровье и комбинированое / Л. И. Степанова. СПб.: ГИОРД, 2003. 336 с. 7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с. 8. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 9. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. — 14 с. 53 10.Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек, Н. М. Ющенко, Т. Г. Осьмак та ін. ; Мво освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2015. – 431 с. 11.Крусь Т. Н., Хромцев А.Г. Технология молока и молочных продуктов. - М.: Колос, 2004. 12.Твердохлеб Г. В. Технология молока и молочних продуктов. Учебник для вузов./, З. Х. Дилонян. Под ред. Е. М. Соколовой. - М.: Агропромиздат, 1991.- 463с. 13.ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. вид. Вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91); чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2006. 15 с. 14.ТУ У 15.5-19492247-004-2003 Напої кисломолочні. 15.Мікробіологія молока і молочних продуктів : практикум : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, І. Г. Власенко, М. Д. Кухтін ; ред. В. В. Касянчук. – Суми : Унів. кн., 2010. – 320 с. 16.Меркулова Н.Г., Меркулов М.Ю., Меркулов И.Ю. Производственный контроль в молочной промышленности. Практическое руководство. – СПб. ИД «Профессия», 2010. – 656 с. 17.Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19. 18.Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с 19.Проектирование предприятий молочной промышленности с основами промстроительства : учеб. пособие / Л. В. Голубева, Л. Э. Глаголева, В. М. Степанов, Н. А. Тихомирова. – Санктпетербург : ГИОРД, 2010. – 288 с 20. Галузь тваринництва Донеччини станом на листопад 2020 року [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://agro.dn.gov.ua/galuz-tvarinnitstva- donechchini-stanom-na-listopad-2020-roku/ 54 21.Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. 22. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. – К.:Каравела, 2009.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Popadiuk.docАвторська довідка45 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Popadiuk.pdfДипломна робота1,19 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора