Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38178
Назва: Удосконалення системи мотивації праці персоналу підприємств гостинності в сучасних умовах господарювання» (на прикладі готельного комплексу «Глобус»)
Інші назви: Improving the motivation system of the staff of hospitality enterprises in modern business conditions.
Автори: Стечишин, Володимир
Stechyshyn, Volodymyr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Стечишин В. О. Удосконалення системи мотивації праці персоналу підприємств гостинності в сучасних умовах господарювання : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 241 – «Готельно-ресторанна справа» / В.О. Стечишин. − Тернопіль : ТНТУ, 2022. – 88 с.
Дата публікації: 22-чер-2022
Дата подання: 22-чер-2022
Дата внесення: 25-чер-2022
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Шерстюк, Роман
Теми: мотивація
мотиваційний процес
система менеджменту
методи мотивації
трудова діяльність
мотиваційна модель
готельний комплекс
світовий досвід
Короткий огляд (реферат): Стечишин В. О. Удосконалення системи мотивації праці персоналу підприємств гостинності в сучасних умовах господарювання. Дипломна робота викладена на 88 сторінках, вона містить 4 розділи, 16 таблиць, 12 рисунків, 58 джерел літератури та 1 додаток. Мета даної роботи є проведення аналізу організації роботи щодо мотивації персоналу на підприємстві сфери гостинності та запропонувати механізм формування системи мотивації праці у менеджменті підприємства. Об’єктом дослідження виступає процес формування мотивації персоналу. Предметом дослідження виступають методи формування системи мотивації праці у менеджменті підприємства. У процесі дослідження застосовувалися такі методи наукового пізнання як: діалектичний, логічний, історичний, системний, методи аналізу і синтезу, порівняльно-аналітичний, абстрактно-логічний та математичний методи. У першому розділі досліджені теоретичні аспекти формування мотивації персоналу. У другому розділі проведено аналіз та надано оцінку системи мотивації праці у діяльності готельного комплексу «Глобус». У третьому розділі визначено шляхи удосконалення системи мотивації у діяльності готельного комплексу «Глобус». У четвертому розділі проаналізовано стан охорону праці та пожежної готельного комплексу «Глобус». За результатами дослідження були розроблені відповідні практичні заходи, щодо покращення умов праці у колективі, а також розрахована їх рентабельність та термін окупності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38178
Власник авторського права: © Стечишин В. О., 2022
Перелік літератури: СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 1. Ареф’єв С. О. Мотиваційний механізм стимулювання діяльності робітників підприємства. Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні: зб. статей за матеріалами Всеукр. наук.-практ. конф. (Київ, 30 березня 2017 р.). Київ : КНУТД, 2017. С. 305–314. 2. Бериславська Г. В., Крутій І. А. Мотивація управлінського персоналу в сучасних економічних умовах. Вісник Хмельницького національного університету. 2018. № 6. Т. 2. С. 217–220. 3. Биба В. В., Теницька Н. Б. Світовий досвід мотивації працівників та можливості його адаптації до умов підприємств України. Економіка та суспільство : електронне наукове фахове видання. 2017. Вип. 10. С. 166–171. URL:http://77.121.11.9/bitstream/PoltNTU/2095/1/Стаття%20Биба%2C%20Теницька.pdf (дата звернення: 30.03.2022). 4. Богиня Д. П. Методологічні засади формування мотиваційного механізму конкурентоспроможності робочої сили. Мотиваційні механізми формування конкурентоспроможності робочої сили: Зб. Наук. Праць. Київ: Ін-т економіки НАН України, 2018. С. 10-27. 5. Бугуцький О. А. Фактори розвитку мотивації праці. Економіка АПК. № 7. 2015. С. 46-47. 6. Бунтова Н. В. Кадрове забезпечення готельного господарства України: проблеми та шляхи їх вирішення: автореферат дис. канд. екон. наук за Спец. 08.00.07 – демографія, економіка праці, соціальна економіка і політика. Рада по вивченню продуктивних сил України НАНУ. 20с. 7. Виноградська А. Технологія комерційного підприємництва: Навчальний посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2016. 778с. 8. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу // Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну, 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58. 9. Галайда Т. О., Рябуха А. І. Європейський досвід застосування ефективних систем оплати праці та мотивації працівників підприємства. Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Економічні науки. 2016. Вип. 16(1). С. 65-68. 10. Gibson, J. L., Ivancevich, J. M., & Donnelly, J. H. (1982). Organizations: Behavior, structure, processes. Plano, Tex: Business Publications. 11. Гольда А. В. Зарубіжний досвід мотивації праці трудового потенціалу в умовах ринкової економіки. Формування ринкових відносин в Україні: Збірник наук. Праць. Вип. 2 (33). Київ, 2018. С. 94-97. 12. Гордиенко Ю.Ф. Управление персоналом: учебное пособие. Ростов на Дону: Феникс, 2014. 260 с. 13. Готель Глобус. URL: http://www.hotel-globus.com (дата звернення: 30.03.2022). 14. Грифін Р. Основи менеджменту: підручник. Львів: БаК, 2018. 624 с. 15. Давидюк Т.В. Трудові ресурси, трудовий потенціал, робоча сила, людський каштал: взаємозв'язок категорїй. Вісник Житомирського державного технологічного університету. 2018. № 1(47). C. 144 – 147. 16. Дрогомирецька М. І. Мотивація праці як інструмент ефективного управління персоналом сучасної організації. Вісник Одеського національного університету. Економіка. 2019. Т. 18, Вип. 1(1). С. 97-101 17. Ерфан В.Й., Мателешка Н.Т., Ворон М.В. Мотивація персоналу на підприємствах в сучасних умовах господарювання. Науковий вісник Ужгородського університету. Серія 2 «Економіка». 2019. Вип. 2(48). С. 191–194. 18. Єлець О. П. Трудові ресурси підприємства та підходи до їх оцінки. Економіка і суспільство. 2021. Вип. 9. С. 418-422. 19. Єсінова Н.І. Економіка праці та соціально-трудові відносини: навчальний посібник. Київ: Кондор, 2018. 432 с. 20. Закон України «Про охорону праці». Відомості Верховної Ради України (ВВР). 1992. № 49. С. 4. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2694-12 (дата звернення: 17.04.2022) 21. Іванченко Г.В. Особливості використання нематеріальних стимулів на вітчизняних підприємствах. Економіст. 2018. №3. С. 21-23. 22. Ільєнко Р., Губенко Д. Вплив мотивації персоналу на підвищення рівня продуктивності праці. Проблеми і перспективи економіки та управління. 2016. № 1. С. 58–62. 23. Квасній Л.Г. Стимулювання праці персоналу підприємства на основі оцінки її результативності. Економічний вісник ЗДІА. 2017. Вип. 4(10). С. 62–66. 24. Кіріченко О. В. Сутність, структура та формування мотивів трудової діяльності. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія «Міжнародні економічні відносини та світове господарство». 2016. Вип. 9. С. 80–83. 25. Кліпкова О. І. Дослідження мотиваційного процесу в аспектах формування креативного потенціалу працівників підприємства. Європейські перспективи. 2018. № 2. С. 192-196. 26. Коваленко О. В. Дослідження впливу стимулювання персоналу підприємства на продуктивність праці. Економічний вісник ЗДІА. 2016. Вип. 2. С. 84–91. 27. Колот А. М. Мотивація персоналу. Київ: КНЕУ, 2019. 337 с. 28. Кравченко В. О. Кошелупов І. Ф. Соціально – економічна модель механізму мотивації праці управлінців підприємств. Одеса: ОДЕУ, 2018. 455 с. 29. Кредісов А. І. Менеджмент для керівників. Київ: Т-во «Знання», КОО, 2015. 556 с. 30. Кузнецова І. О. Розвиток персоналу в контенті інноваційних змін підприємства. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки». № 4 (49), частина І, 2016. С. 101-104. 31. Куликов Г. Т. Мотивация труда наемных работников. Киев: ИЭ НАНУ, 2012. С. 37. 32. Лукашевич В.М. Економіка праці та соціально-трудові відносини: навчальний посібник. Львів: Новий світ, 2014. 248 с. 33. Малюта Л., Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О. Шляхи вирішення проблем мотивації праці у контекстах реалізації економічних, соціальних та маркетингових технологій (акценти адміністративно-територіальної реформи. Колективна монографія. Економічні, соціальні та психологічні аспекти сучасних маркетингових технологій. Тернопіль: ФО – П Шпак В.Б. 2019. С. 217-230. 34. Майборода П. В. Стимулювання персоналу до ефективної роботи. Кадровик. 2015. № 3. С. 51-54. 35. Маркіна І. А. Менеджмент підприємства: науковий посібник для студентів вищих навчальних закладів. Київ: НМЦ «Укропосвіта», 2016. 268 с. 36. Мерзляк А. В. Економіка праці і соціально-трудові відносини: навчальний посібнник Київ: Центр навчальної літератури, 2015. 240 с. 37. Мотивація праці персоналу сучасних організацій (організаційно-управлінський аспект). Київ: Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості України, 2018. 156 с. 38. Музиченко-Козловський А. В. Управління за цілями як інноваційна модель розвитку підприємства. Формування ринкової економіки України. 2016. С. 109-113. 39. Нестерчук В. П. Організація та мотивація праці: навчальний посібник. Київ: Вид-во європ. ун-ту фінансів, інформац. систем, менеджменту і бізнесу, 2018. 88 с. 40. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. Навчальний посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2018. 348 с. 41. Нагорняк Г. С., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Дослідження впливу управлінських чинників на рівень конкурентоспроможності вітчизняних закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі. Економіка і управління. 2016. 3 (71). С. 77–86. 42. Олійник Є.О. Критерії оцінки трудових ресурсів аграрного підприємства. URL: http://old.bumib.edu.ua/sites/default/files/visnyk/12-3-15-2011.pdf (дата звернення: 15.04.2022) 43. Орбан-Лембрик Л. Е. Психологія управління: підручник. Київ: Академвидав, 2013. 568 с. 44. Поліщук Д.І Мотивація як чинник підвищення продуктивності на підприємстві. Науковий вісник НЛТУ України. 2019. № 8. С.209-213. 45. Пустовар Я. П. Роль заробітної плати як стимул трудової діяльності в транзитивній економіці України. Матеріали наукової конференції «Проблеми економічного і правового забезпечення менеджменту господарських суб'єктів». Донецьк: ДонНТУ, 2018. 244 с. 46. Самойленко А.А. Особливості застосування KPI в системі мотивації персоналу на підприємстві. Ефективна економіка. Електронний журнал. 2014. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=3030 (дата звернення: 12.04.2022) 47. Сардак С. Мотивація та стимулювання працівників вітчизняних підприємств. Україна: аспекти праці. 2014. № 6. С. 45-51. 48. Сердюк О. Д. Теорія та практика менеджменту: навчальний посібник. Київ: Професіонал, 2014. 432 с. 49. Синенко Н. Організація професійного навчання кадрів на підприємстві. Довідник кадровика, 2018. № 1. С. 145 – 148. 50. Собінова Т. М. Стимули та мотиви в управлінні персоналом. Економіст. 2017. № 3. С. 45-46. 51. Стрельбицька О.П. Теоретико-методологічні особливості побудови мотиваційного механізму персоналу. КНЕУ. 2019. Ч. 2. С. 250–256. 52. Сумін В. О. Регулювання діяльності персоналу управління: монографія. Донецьк : ДонНТУ, 2006. 308 с 53. Стойко І. 14 принципів Вільгельма Едвардса Демінга для управління якістю готельно-ресторанних послуг. Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1(22). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20siigrp.pdf 54. Узун М.В. Стратегії стимулювання праці персоналу підприємства. Теоретичні і практичні аспекти економіки та інтелектуальної власності. 2015. Вип. 2(3). С. 107–112. 55. Хміль Ф. І. Основи менеджменту: підручник. Київ: Академвидав, 2013. 608 с. 56. Черкасов В. В. Управленческая деятельность менеджера. Основы менеджмента. Киев: Ваклер, Атлант, 2018. 470 с. 57. Richard A. Swanson, Elwood F. Holton. Foundations of Human Resource Development. Berrett-Koehler Publishers, Inc., 2014. 145 p. 58. Народний бренд URL: https://brand.20.ua/tr/end.html
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
945384_Avtorsyka_dovidka_Stechyshyn.doc35 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Стечишин В.pdf946,13 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора