Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38136
Назва: Розроблення системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового соку
Інші назви: Development of automatic control system of the technological process beet juice purification
Автори: Борак, Ольга Анатоліївна
Borak, Olha
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії (ФПТ)
Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Бібліографічний опис: Борак О.А., Розроблення системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового соку: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю «151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / О.А. Борак. – Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 51.
Bibliographic description: Borak O.A., Development of automatic control system of the technological process beet juice purification: qualifying work of the bachelor's on a specialtya "151 – automation and computer-integrated technologies" / O.A. Borak. – Ternopil : TNTU, 2022. – 51.
Дата публікації: 23-чер-2022
Дата подання: 20-чер-2022
Дата внесення: 22-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв.
Установа захисту: ЕК №25, 2022 р.
Науковий керівник: Шкодзінський, Олег Ксаверович
Shkodzinskyi, Oleh
Члени комітету: Стухляк, Петро Данилович
Stukhlyak, Petro
УДК: 519.71
Теми: фільтрування
цукровий сік
автоматизація
автоматичний контроль
система керування
filtering
sugar juice
automation
automatic control
control system
Діапазон сторінок: 1-51
Кінцева сторінка: 51
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі здійснюється автоматизація лінії по очистці бурякоцукрового соку. Розроблена система контролю технологічних параметрів лінії очистки бурякоцукрового соку із використанням програмованого логічного контролера, який має здатність сумісно працювати з пристроями контролю суміжних відділень, та сучасного вимірювального обладнання та виконавчих механізмів.
In the qualification work the automation of the line for purification of sugar beet juice is carried out. A system for monitoring the technological parameters of the sugar beet juice purification line has been developed using a programmable logic controller that has the ability to work in conjunction with control devices of adjacent departments, and modern measuring equipment and actuators.
Опис: Робота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «23» червня 2022 р. о 9.00 год. на засіданні екзаменаційної комісії №25 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.
Зміст: Вступ 5 1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1 Основна інформація про цукор 7 1.2 Джерела походження цукру 8 1.3 Виробництво цукру та його супутні продукти 10 2. ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 12 2.1 Опис процесу виготовлення цукру 12 2.2 Аналіз ефективності екстракції цукру відносно сировини 13 2.3 Енергетична перспектива бурякоцукрової промисловості 14 2.4 Вибір та обґрунтування технологічної схеми виробництва 16 2.5 Системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового соку 20 2.5.1 Особливості об’єктів автоматизації цукрової промисловості 20 2.5.2 Розроблення системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового соку 22 2.5.3 Проектування АСУ ТП очищення бурякового соку 25 2.5.4 Вибір та опис програмованого логічного контролера 31 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 37 3.1 Програмування контролера VIPA 300S SPEED7 37 3.2 Встановлення модулів розширення контролера VIPA 300S 39 3.3 Конфігурація Ethernet-інтерфейсу ПЛК 40 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ І ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 43 4.1 Аналіз імовірних аварій на цукровому заводі 43 4.2 Вибір технічних засобів запобігання техногенних аварій на цукровому заводі 45 Висновки 49 Перелік посилань 50
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38136
Власник авторського права: © Борак О.А., 2022
Перелік літератури: 1. Sugar association; how well do you know sugar? Washington, DC 2005, [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.sugar.org 2. Mettler Toledo, Sugar Guide: Food and Beverage analysis, [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://us.mt.com/dam/LabDiv/Campaigns/food 2012 3. Oscar J.etal. (2013) “Trends in biotechnological production of fuel ethanol from different feedstocks: Review”, Vol.13 (6) pp.334-339. 4. Robin Limb, (2004) “UK sugar industry”, Vol.6 (1 & 2) pp.1-4. 5. Gulistan Erdal, etal. (2007) “Energy use and economical analysis of sugar beet production in Tokat province of Turkey”, Vol.32 (1) pp.35-41. 6. Steven Cosyn, etal.(2011) “Sugar beet: A complement to sugar cane for sugar and ethanol production in tropical and subtropical areas”, International Sugar Journal, 113, p.653-658. 7. Victoria L. et al. (2013) “A review on the complete utilization of the sugar beet, sugar technology”,Vol.16 (4) pp.339-346. 8. Цукровий буряк: ключові факти. [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://www.yara.ua/crop-nutrition/sugar-beet/sugar-beet-key-facts/world-sugar-beet-production/ 9. Уланчук В.С. Вдосконалення економічних відносин при вирощуванні та переробці цукрових буряків: Монографія / Уланчук В.С., Лисенко Н.О. — К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2006. — 244 с. 10. Платонов П.М. и др. Автоматика и автоматизация консервного производства.— К.: Вища школа, 1981.— 263с. 11. Иванов Ю.Б. Основы автоматики и автоматизация производственных процессов.-М.:Москва,1974 12. Шаумян Г.А. Комплексная автоматизация производственных процессов .-М.:Машиностроение,1973 .-640 с. 13. Гребенюк С.Н. Технологическое оборудование сахарных заводов. 2-е изд. перераб. и доп.— М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1983.— 520с. 14. Жигалов С.Ф. Процессы и аппараты свёклосахарного производства.— М.: Пищепромиздат, 1958.— 606с. 15. Монтаж технологического оборудования (Под. Ред. В.З.Мармива изд. третье, переработанное и дополненное). - М.: Стройиздат, 1983. - с.584. 16. Б.М. Азаров. Технологическое оборудование пищевых производств.— М.: Агропромиздат, 1988.— 462с. 17. Грувер М., Зиммерс Э. САПР и автоматизация производства/Под ред. Е.К. Масловского .-М.:Мир,1987 .-528 с. 18. Сенькин Е.Г. Охрана труда в пищевой промышленности.— М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1981.— 248с. 19. Законодавство України про охорону праці (збірник нормативних документів (чотиритомник). Київ: Держнаглядохоронпраці, "Основа", 1995. 20. Державний реєстр міжгалузевих і галузевих нормативних актів про охорону праці (Реєстр ДНАОП). Київ: Держнаглядохоронпраці України, "Основа", 1995. 223 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Борак О.А._КА-41+.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,01 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
7_Avtorska_Form_Борак.docАвторська довідка57 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора