Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38136
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorШкодзінський, Олег Ксаверович-
dc.contributor.advisorShkodzinskyi, Oleh-
dc.contributor.authorБорак, Ольга Анатоліївна-
dc.contributor.authorBorak, Olha-
dc.date.accessioned2022-06-22T19:10:39Z-
dc.date.available2022-06-22T19:10:39Z-
dc.date.issued2022-06-23-
dc.date.submitted2022-06-20-
dc.identifier.citationБорак О.А., Розроблення системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового соку: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю «151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / О.А. Борак. – Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 51.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38136-
dc.descriptionРобота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «23» червня 2022 р. о 9.00 год. на засіданні екзаменаційної комісії №25 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі здійснюється автоматизація лінії по очистці бурякоцукрового соку. Розроблена система контролю технологічних параметрів лінії очистки бурякоцукрового соку із використанням програмованого логічного контролера, який має здатність сумісно працювати з пристроями контролю суміжних відділень, та сучасного вимірювального обладнання та виконавчих механізмів.uk_UA
dc.description.abstractIn the qualification work the automation of the line for purification of sugar beet juice is carried out. A system for monitoring the technological parameters of the sugar beet juice purification line has been developed using a programmable logic controller that has the ability to work in conjunction with control devices of adjacent departments, and modern measuring equipment and actuators.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 5 1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1 Основна інформація про цукор 7 1.2 Джерела походження цукру 8 1.3 Виробництво цукру та його супутні продукти 10 2. ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 12 2.1 Опис процесу виготовлення цукру 12 2.2 Аналіз ефективності екстракції цукру відносно сировини 13 2.3 Енергетична перспектива бурякоцукрової промисловості 14 2.4 Вибір та обґрунтування технологічної схеми виробництва 16 2.5 Системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового соку 20 2.5.1 Особливості об’єктів автоматизації цукрової промисловості 20 2.5.2 Розроблення системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового соку 22 2.5.3 Проектування АСУ ТП очищення бурякового соку 25 2.5.4 Вибір та опис програмованого логічного контролера 31 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 37 3.1 Програмування контролера VIPA 300S SPEED7 37 3.2 Встановлення модулів розширення контролера VIPA 300S 39 3.3 Конфігурація Ethernet-інтерфейсу ПЛК 40 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ І ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 43 4.1 Аналіз імовірних аварій на цукровому заводі 43 4.2 Вибір технічних засобів запобігання техногенних аварій на цукровому заводі 45 Висновки 49 Перелік посилань 50uk_UA
dc.format.extent1-51-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництвuk_UA
dc.subjectфільтруванняuk_UA
dc.subjectцукровий сікuk_UA
dc.subjectавтоматизаціяuk_UA
dc.subjectавтоматичний контрольuk_UA
dc.subjectсистема керуванняuk_UA
dc.subjectfilteringuk_UA
dc.subjectsugar juiceuk_UA
dc.subjectautomationuk_UA
dc.subjectautomatic controluk_UA
dc.subjectcontrol systemuk_UA
dc.titleРозроблення системи автоматичного регулювання технологічного процесу очищення бурякового сокуuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of automatic control system of the technological process beet juice purificationuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Борак О.А., 2022uk_UA
dc.contributor.committeeMemberСтухляк, Петро Данилович-
dc.contributor.committeeMemberStukhlyak, Petro-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв.uk_UA
dc.subject.udc519.71uk_UA
thesis.degree.grantorЕК №25, 2022 р.-
dc.relation.references1. Sugar association; how well do you know sugar? Washington, DC 2005, [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.sugar.org 2. Mettler Toledo, Sugar Guide: Food and Beverage analysis, [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://us.mt.com/dam/LabDiv/Campaigns/food 2012 3. Oscar J.etal. (2013) “Trends in biotechnological production of fuel ethanol from different feedstocks: Review”, Vol.13 (6) pp.334-339. 4. Robin Limb, (2004) “UK sugar industry”, Vol.6 (1 & 2) pp.1-4. 5. Gulistan Erdal, etal. (2007) “Energy use and economical analysis of sugar beet production in Tokat province of Turkey”, Vol.32 (1) pp.35-41. 6. Steven Cosyn, etal.(2011) “Sugar beet: A complement to sugar cane for sugar and ethanol production in tropical and subtropical areas”, International Sugar Journal, 113, p.653-658. 7. Victoria L. et al. (2013) “A review on the complete utilization of the sugar beet, sugar technology”,Vol.16 (4) pp.339-346. 8. Цукровий буряк: ключові факти. [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://www.yara.ua/crop-nutrition/sugar-beet/sugar-beet-key-facts/world-sugar-beet-production/ 9. Уланчук В.С. Вдосконалення економічних відносин при вирощуванні та переробці цукрових буряків: Монографія / Уланчук В.С., Лисенко Н.О. — К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2006. — 244 с. 10. Платонов П.М. и др. Автоматика и автоматизация консервного производства.— К.: Вища школа, 1981.— 263с. 11. Иванов Ю.Б. Основы автоматики и автоматизация производственных процессов.-М.:Москва,1974 12. Шаумян Г.А. Комплексная автоматизация производственных процессов .-М.:Машиностроение,1973 .-640 с. 13. Гребенюк С.Н. Технологическое оборудование сахарных заводов. 2-е изд. перераб. и доп.— М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1983.— 520с. 14. Жигалов С.Ф. Процессы и аппараты свёклосахарного производства.— М.: Пищепромиздат, 1958.— 606с. 15. Монтаж технологического оборудования (Под. Ред. В.З.Мармива изд. третье, переработанное и дополненное). - М.: Стройиздат, 1983. - с.584. 16. Б.М. Азаров. Технологическое оборудование пищевых производств.— М.: Агропромиздат, 1988.— 462с. 17. Грувер М., Зиммерс Э. САПР и автоматизация производства/Под ред. Е.К. Масловского .-М.:Мир,1987 .-528 с. 18. Сенькин Е.Г. Охрана труда в пищевой промышленности.— М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1981.— 248с. 19. Законодавство України про охорону праці (збірник нормативних документів (чотиритомник). Київ: Держнаглядохоронпраці, "Основа", 1995. 20. Державний реєстр міжгалузевих і галузевих нормативних актів про охорону праці (Реєстр ДНАОП). Київ: Держнаглядохоронпраці України, "Основа", 1995. 223 с.uk_UA
dc.identifier.citationenBorak O.A., Development of automatic control system of the technological process beet juice purification: qualifying work of the bachelor's on a specialtya "151 – automation and computer-integrated technologies" / O.A. Borak. – Ternopil : TNTU, 2022. – 51.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.contributor.affiliationФакультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії (ФПТ)uk_UA
dc.contributor.affiliationКафедра автоматизації технологічних процесів і виробництвuk_UA
dc.citation.epage51-
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Борак О.А._КА-41+.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,01 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
7_Avtorska_Form_Борак.docАвторська довідка57 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора