Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38083
Назва: Розробка автоматизованої системи керування охолоджувальним комплексом для заморожування овочів
Інші назви: Development of an automated control system of a cooling complex for vegetable freezing
Автори: Співак, Василь Васильович
Черняк, Дмитрій Віталійович
Spivak, Vasyl
Chernyak, Dmytriy
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологій
Бібліографічний опис: Співак В.В., Черняк Д.В. Розробка автоматизованої системи керування охолоджувальним комплексом для заморожування овочів : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / В.В. Співак, Д.В. Черняк — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 66 с.
Дата публікації: 22-чер-2022
Дата подання: 20-чер-2022
Дата внесення: 20-чер-2022
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Курко, Андрій Михайлович
Kurko, Andrii
Члени комітету: Козбур, Ігор Романович
Kozbur, Ihor
УДК: 664
Теми: програмований логічний контролер
зберігання овочів
автоматизована система
заморожування
programmed logical controller
vegetable storage
automated system
freezing
Кількість сторінок: 66
Короткий огляд (реферат): Співак В.В., Черняк Д.В. – Розробка автоматизованої системи керування охолоджувальним комплексом для заморожування овочів. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2022. У роботі було розроблено автоматизовану систему керування холодильною установкою для заморожування м’яса та овочів. В ході виконання було вибрано вид холодоагенту, розраховано приміщення та камери, спроектовано необхідні ємності холодильників для забезпечення необхідних об’ємів заморожування. Також було описано основні напрчмки автоматизації холодильного цеху, розроблено функціональну схему автоматизації, обрано обладнання для забезпечення якісного виконання технологічного процесу. Впровадження автоматизованої системи забезпечує більшу надійність роботи об’єкту управління, своєчасну реакцію на поломку обладнання. Це забезпечує зменшення енерговитрат підприємства та підвищення ресурсу роботи обладнання. SpivakV., Chernyak D. Development of an automated control system of a cooling complex for vegetable freezing. 151 - "Automation and computer-integrated technologies" - Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. - Ternopil, 2022. An automated refrigeration control system for freezing meat and vegetables was developed. During the implementation, the type of refrigerant was selected, the premises and chambers were designed, and the necessary refrigeration tanks were designed to ensure the required volumes of freezing. Also the basic directions of automation of refrigerating shop were described, the functional scheme of automation was developed, the equipment for maintenance of qualitative performance of technological process was chosen. The introduction of an automated system provides greater reliability of the control object, timely response to equipment failure. This reduces the company's energy consumption and increases the life of the equipment
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 червня 2022 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 23 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
Зміст: ВСТУП 5 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 6 1.1. Вибір основних елементів охолоджувального комплексу 6 1.2. Вибір холодильного агента 8 1.3. Вибір систем охолодження 9 1.4. Вибір компресорного та холодильного обладнання 10 1.5 Вибір типу конденсатора 11 1.6. Вибір приладів автоматизації 11 2. ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 12 2.1. Опис технологічного процесу 12 2.2 Розрахунок площ та обґрунтування обраного планування холодильника 14 2.3 Вантажний фронт холодильника 25 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 30 3.1. Автоматизація холодильної установки 30 3.2 Система автоматичного захисту 33 3.3 Система автоматичного регулювання та управління 36 3.4. Система автоматичної сигналізації та дистанційного контролю параметрів 37 3.5. Програмне рішення та опис скада системи для керування холодильною установкою. 40 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 53 4.1. Загальна характеристика приміщення і робочого місця 54 4.2. Аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів на робочому місці 55 ВИСНОВКИ 64 БІБЛІОГРАФІЯ 65
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38083
Власник авторського права: © Співак В.В.,Черняк Д.В. 2022
Перелік літератури: 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. Курылев Е.С., Оносовский В.В. Холодильные установки. Санкт-Петербург, 2000. – 576с. 6. Бараненко А. В., Калюнов В. С., Румянцев Ю. Д. Практикум по холодильным установкам: учебное пособие для студентов вузов. СПб.: Профессия, 2001. – 272с. 7. Теплоизоляция холодильников. М. 1966. – 272с. 8. Крылов Ю.С., Пирог П.И. Проектирование холодильников. М.: Пищ. пром, 1976. – 190с. 9. Правила устройства и безопасности эксплуатации фреоновых холодильных установок. М.: ВНИКТИхлодпром. – 156с. 10. А. Г. Ионов. Судовые рефрижераторные установки. М.: Колос, 1993. – 351с. 11. Ионов А.Г., Мехеницкий С.Я., Боголюбский О.К. Насосно- циркуляционные системы морозильных установок. М.: Пищ. пром, 1976. – 190с. 12. Правила устройства и безопасности эксплуатации холодильных систем. – М.: Госгортехнадзор, 2003. – 54 с. 13. Бабокин Б.С. Холодильные агенты, масла, сервис холодильных систем. Москва, 2000. – 457с. 14. Ужанский В.С. Автоматизация холодильных машин и установок. М.: Лег. и пищ.пром-сть, 1982. – 303с. 15. Холодильные компрессоры: Справ./Под ред. А.В. Быкова. М.: Пищ. пром, 1981. 280с. 16. Холодильные машины: Справ./Под ред. А.В. Быкова. М.: Пищ. пром, 1982. 222с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorska_Spivak_V._Cherniak_D._2022.pdfАвторська довідка545,55 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Kvalifikatsiina_robota_Spivak_V._Cherniak_D._2022.pdfКваліфікаційна робота бакалавра3,2 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора