Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38076
Назва: Розробка автоматизованої системи управління процесом виробництва вівсяного печива.
Інші назви: Development of an automated control system of oat cookies production.
Автори: Плиска, Себастьян Миколайович
Plyska, Sebastian
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологій
Бібліографічний опис: Плиска С.М. Розробка автоматизованої системи управління процесом виробництва вівсяного печива : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / С.М. Плиска— Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 58 с.
Дата публікації: 22-чер-2022
Дата подання: 19-чер-2022
Дата внесення: 19-чер-2022
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Стухляк, Петро Данилович
Stukhlyak, Petro
Члени комітету: Коноваленко, Ігор Володимирович
Konovalenko, Ihor
УДК: 664.665
Теми: автоматизована система
вівсяне печиво
програмований логічний контролер
виробництво печива
programmed logical controller
oat bookes
automated system
biscuits manufacture
Кількість сторінок: 58
Короткий огляд (реферат): Плиска С.М. – Розробка автоматизованої системи управління процесом виробництва вівсяного печива. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2022. У роботі розроблено проект автоматизації процесу виробництва вівсяного печива. Було розглянуто процес виготовлення печива, описано основні параметри, які необхідно при цьому регулювати та контролювати. Було описано функціональну схему автоматизації процесу виготовлення вівсяного печива, обрано обладнання для автоматизації та приведено його опис. Також було розроблено мнемосхему роботи системи, що виводиться на екран оператора. Впровадження автоматизованої системи забезпечує підвищення якості продукції та продуктивності підприємства в цілому. Plyska S. Development of an automated control system of oat cookies production. 151 - "Automation and computer-integrated technologies" - Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. - Ternopil, 2022. The project of automation of process of production of oatmeal cookies is developed in work. The process of making cookies was considered, the main parameters that need to be regulated and controlled are described. The functional scheme of automation of the process of making oatmeal cookies was described, the equipment for automation was chosen and its description was given. A mnemonic of the system output to the operator screen was also developed. The introduction of an automated system improves the quality of products and productivity of the enterprise as a whole
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 червня 2022 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 23 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
Зміст: ВСТУП 5 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 6 1.1. Аналіз технологічного процесу виробництва вівсяних печива 6 1.1.1. Асортимент продукції 6 1.1.2. Харчова та біологічна цінність сировини 8 1.1.3. Огляд технологічного процесу виготовлення вівсяного печива 12 2. ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 15 2.1. Технологія виробництва вівсяного печива 15 2.2. Опис функціональної схема технологічного процесу 20 2.3. Вибір засобів автоматизації 22 2.3.1. Вимірювання рівня 22 2.3.2. Вимірювання витрати 30 2.3.3. Вимірювання температури 38 2.4. Вимірювання швидкості 43 2.5. Електродвигун 45 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 48 3.1 Опис мнемохеми для контролю процесу випікання печива. 48 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 50 4.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 50 4.2 Електробезпека 52 4.3 Розрахунок заземлення 55 ВИСНОВКИ 58 БІБЛІОГРАФІЯ 59
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38076
Власник авторського права: © Плиска С.М., 2022
Перелік літератури: 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. Зубченко А.В. Физико-химические основы технологии кондитерских изделий. 2001.-389с. 6. Кондитерское производство. Издательство Пищевая промышленность. №2. 2013. С 18. 7. Нечаев Н.П. Технология пищевых производств. М.: КолосС, 2005.-768с. 8. Глухов, Д.А. Технические измерения и приборы: учебное пособие / Д.А. Глухов. – Воронеж: Воронежская государственная лесотехническая академия, 2009. – 251 с. 9. Апет, Т.К. Справочник технолога кондитерского производства. Т.1. "Технологии и рецептуры"/Т.К. Апет, З.Н. Пашук. – СПб.: ГИОРД, 2004. – 560 с. 10. Алексеев А.А., Сиротин П.А, Шиянова Н.И. Методические указания по работе с системой автоматизированного проектирования (графическим редактором) КОМПАС - 3D. Мелеуз, БИТУ (филиал) ФГБОУ ВО «МГУТУ им. К. Г. Разумовского (ПКУ)», 2016. –32 с. 11. Ившин, В.П. Современная автоматика в системах управления технологическими процессами: Учебник / В.П. Ившин, М.Ю. Перухин. - М.: Инфра-М, 2016. - 560 c. 12. Александровская, А.Н. Автоматика / А.Н. Александровская. - М.: Academia, 2018. - 304 c.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorska_Plyska_S._2022.pdfАвторська довідка539,2 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Kvalifikatsiina_robota_Plyska_S._2022.pdfКваліфікаційна робота бакалавра2,14 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора