Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36834
Назва: Управління процесами диверсифікації діяльності сільськогосподарського підприємства, на прикладі ПСП «Аметист»
Інші назви: Management of agricultural enterprises’ diversification processes of, on the example of PSP “Amethyst”
Автори: Гачинська, Оксана Ярославівна
Hachynska, Oksana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Гачинська О.Я. «Управління процесами диверсифікації діяльності сільськогосподарського підприємства, на прикладі ПСП «Аметист» : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „073 — менеджмент“ / О.Я. Гачинська. — Тернопіль: ТНТУ, 2021. — 83 с.
Дата публікації: 20-гру-2021
Дата подання: 6-гру-2021
Дата внесення: 26-гру-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кирич, Наталія Богданівна
Kyrych, Nataliia
Члени комітету: Андрушків, Богдан Миколайович
Andrushkiv, Bohdan
УДК: 338.83
Теми: 073
менеджмент
диверсифікація діяльності підприємства
diversification of enterprises, production and economic activities, cultivation of "niche" crops, production of vegetable milk, promising areas of diversification.
виробничо-господарська діяльність
Короткий огляд (реферат): Тема роботи: «Управління процесами диверсифікації діяльності сільськогосподарського підприємства, на прикладі ПСП «Аметист» Магістерська робота: 83 с., 10 рис., 19 табл., 4 додатки, 43 літературних джерела. Об'єкт дослідження − процес формування системи управління диверсифікацією діяльності сільськогосподарського підприємства. Метою роботи є обґрунтування проектних рішень щодо удосконалення виробничо-господарської діяльності підприємства шляхом проведення диверсифікації. Методи дослідження – економічної статистики, порівняння показників шляхом знаходження абсолютного, відносного відхилення, питомої ваги, графічний. Розроблено проектні рішення щодо урізноманітнення діяльності підприємства шляхом вирощування нових культур, потрібних для раціонального харчування людини, обґрунтування економічної ефективності виробництва рослинного молока, а також прогнозування та вибору найбільш перспективних напрямків диверсифікації діяльності сільськогосподарського підприємства. Результати впроваджено у діяльність ПСП «Аметист».
Theme “Management of agricultural enterprises’ diversification processes of, on the example of PSP “Amethyst” Master diploma contains of 83 pages, 10 pictures, 19 tables, 4 additions, 43 literature sourses. The Object of Investigation  the processes of forming a management system for diversification of agricultural enterprises. The Aim of the Work is to substantiate project decisions to improve the production and economic activities of the enterprise through diversification. The Methods of Investigation  economic statistics, comparison of indicators by finding the absolute, relative deviation, specific gravity, graphical. Project solutions have been developed to diversify the company's activities by growing new crops needed for human nutrition, substantiation of economic efficiency of vegetable milk production, as well as forecasting and choosing the most promising areas for diversification of agricultural enterprises. The results of the activities implemented by PSP “Amethyst”.
Зміст: Вступ Розділ 1. Теоретичні засади диверсифікації діяльності підприємств 1.1 Наукові підходи до вивчення диверсифікації діяльності підприємства 1.2 Форми, передумови, мотиви та цілі диверсифікації діяльності підприємства 1.3 Зарубіжний досвід розвитку диверсифікаційних процесів агропромислових підприємств Розділ 2. Аналіз виробничо-господарської діяльності ПСП «Аметист» та можливостей диверсифікації 2.1 Загальна характеристика підприємства, аналіз його організаційної структури 2.2 Дослідження процесу формування собівартості продукції підприємства та визначення потреби у диверсифікації його діяльності.2.3 Аналіз фінансових передумов процесу диверсифікації ПСП «Аметист» Розділ 3. Розроблення проектних пропозицій щодо диверсифікації діяльності ПСП «Аметист» 3.1 Урізноманітнення діяльності підприємства шляхом вирощування нових культур, потрібних для раціонального харчування людини 3.2 Обґрунтування економічної ефективності виробництва рослинного молока на ПСП «Аметист» 3.3 Прогнозування та вибір найбільш перспективних напрямків диверсифікації діяльності агропромислового підприємства Розділ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 4.1 Організація діяльності з охорони праці на ПСП «Аметист» 4.2 Оперативність управління виробництвом та здійсненням заходів цивільного захисту в надзвичайних ситуаціях Висновки та пропозиції Бібліографія Додатки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36834
Власник авторського права: "© Гачинська Оксана, 2021"
Перелік літератури: 1. Гаріфуллін А.Р., Макаров А.В. Диверсифікація як інструмент розвитку сільського господарства. Вісник аграрної науки. 2013. С. 49-56. 2. Вараджан П., Романов В. Диверсифікація аграрного комплексу. Сучасний агробізнес: стан та перспективи розвитку: Тези міжнародної заочної науково-практичної конференції (17 вересня 2015 року). С. 129-135. 3. Мельник В. Стратегія диверсифікації сучасного сільського господарства. Формування ринкових відносин в регіональному АПК: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. За заг. ред. М.П. Гриценко. Прогрес, 2019. 736 с. 4. Стрікленд А., Томпсон А. Диверсифікація майбутнього. Вісник Львівського державного аграрного університету. 2019. Випуск 25 (187). С. 178-180. 5. Виханський О.А. Диверсифікація, як стратегія розвитку сільського господарства. Управління сільськогосподарськими підприємствами на основі диверсифікації: монографія. Барнаул: Аз Бука, 2015. 150 с. 6. Global Modernities. Ed. by M.Featherstone, S.Lash, R.L.Robertson. Thousand Oaks; New Delhi. 2005. 675 р. 7. Економіка сільського господарства: Підручник для студентів вищих навчальних закладів. Н.Я. Коваленко, Ю.І. Агірбов, Н.А. Сєров та ін. К.: Юркнига, 2018. 384 с. 8. Федотов А. Ринок матеріально-технічних ресурсів аграрного сектора. АПК: економіка, управління. 2018. № 6. С. 27- 33. 9. Байгунь А.А. Розвиток науковотехніч ного потенціалу регіону. Економіка сільсько господарських і переробних підприємств. 2017. №3. С. 13-15. 10. Доценко Г.О. Диверсифікація як один з основних шляхів підвищення адаптаційних можливостей підприємств (теоретичні аспекти). Маркетинг і ме¬неджмент інноваційного розвитку: [монографія]. За заг. ред. д.е.н., проф. С.М. Ілляшенка. Суми: ВТД «Університетська книга», 2006. С. 180-200. 11. Пересадько Г.О. Управління стратегіями дивер¬сифікації промислових підприємств. Автор. дис. ... на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. Суми, 2008. 12. Пересадько Г. О. Формування критеріальної бази управління вибором стратегій диверсифікації. Вісник Сумського національного аграрного університе¬ту. Серія «Економіка та менеджмент». 2005. № 6-7 (1819). С. 34-43. 13. Куденко Н. В. Стратегічний маркетинг: Навч. по¬сібник. К.: КНЕУ, 2005. 152 с. 14. Портер М. Стратегія конкуренції / Пер. з англ. А. Олійника, Р. Сільського. К.: Основи, 1997. 15. Василенко В.О., Ткаченко Т.І. Стратегічне управління підприємством: Навч. посібник. Київ, 2004. 400 с. 16. Економічна енциклопедія: у 3 т., [Текст] / Під ред. С.В. Мочерного. К.: ВЦ Академія, 2002. 952 с. 17. Цогла О.О. Становлення диверсифікаційних процесів у діяльності підприємств. Актуальні проблеми економіки, 2011. № 7. С. 147151. 18. Брінь П.В. Диверсифікація господарської діяльності підприємств. Вісник НТО «ХПI». Серія: Актуальні проблеми розвитку українського суспільства, 2013. № 69 (1042). С.172175. 19. Богуславський Є.І. Вибір оптимального методу диверсифікації підприємств. Ефективна економіка, 2013. №10. 20. Найрентабельніші польові культури, які варто вирощувати в Україні [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://superagronom.com/news/12427-nazvano-nayrentabelnishi-polovi-kulturi-yaki-varto-viroschuvati-v-ukrayini 21. Удова Л., Прокопенко К. Нішеві культури – нові перспективи для малих суб’єктів господарювання в аграрному секторі. Економіка сільського господарства, 2018. №3. С. 102-117. 22. Джеджула В., Єпіфанова І., Гладка Д. Ринок молочної галузі: стан та тенденції розвитку. Економіка і суспільство, 2018. №18. С. 382-388. 23. Мотузка Ю. Кошельник А. Ринок аналогів молочних продуктів рослинного походження: світові тренди. Товари і ринки, 2019. №3. С. 38-49. 24. Детальний опис лінії з виробництва соєвого молока [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.yslfood.com/uk/category/A0105.html. 25. Доценко Г.О. Диверсифікація як один з основних шляхів підвищення адаптаційних можливостей підприємств (теоретичні аспекти). Маркетинг і ме¬неджмент інноваційного розвитку: [монографія]. За заг. ред. д.е.н., проф. С.М. Ілляшенка. Суми: ВТД «Університетська книга», 2006. С. 180-200. 26. Пересадько Г.О. Управління стратегіями дивер¬сифікації промислових підприємств. Автор. дис. ... на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. Суми, 2008. 27. Пересадько Г. О. Формування критеріальної бази управління вибором стратегій диверсифікації. Вісник Сумського національного аграрного університе¬ту. Серія «Економіка та менеджмент». 2005. № 6-7 (1819). С. 34-43. 28. Куденко Н. В. Стратегічний маркетинг: Навч. по¬сібник. К.: КНЕУ, 2005. 152 с. 29. Портер М. Стратегія конкуренції / Пер. з англ. А. Олійника, Р. Сільського. К.: Основи, 1997. 30. Василенко В.О., Ткаченко Т.І. Стратегічне управління підприємством: Навч. посібник. Київ, 2004. 400 с. 31. Економічна енциклопедія: у 3 т., [Текст] / Під ред. С.В. Мочерного. К.: ВЦ Академія, 2002. 952 с. 32. Цогла О.О. Становлення диверсифікаційних процесів у діяльності підприємств. Актуальні проблеми економіки, 2011. № 7. С. 147151. 33. Брінь П.В. Диверсифікація господарської діяльності підприємств. Вісник НТО «ХПI». Серія: Актуальні проблеми розвитку українського суспільства, 2013. № 69 (1042). С.172175. 34. Богуславський Є.І. Вибір оптимального методу диверсифікації підприємств. Ефективна економіка, 2013. №10. 35. Корінько М.Д. Диверсифікація як стратегія розвитку. Актуальні проблеми економіки, 2009. № 5. С. 1217. 36. Скоробогатов М.М. Диверсифікація як один із шляхів підвищення ефективності діяльності підприємства в сучасних умовах. Економічний вісник Донбасу, 2011. № 3 (25). С.1821. 37. Цогла О.О. Формування конкурентних переваг підприємства шляхом диверсифікації його діяльності. Актуальні проблеми економіки. 2010, № 4. С.109  115. 38. Економічна енциклопедія: у 3 т., [Текст] / Під ред. С.В. Мочерного.  К.: ВЦ Академія, 2002. 952 с. 39. Сайт Головного Управління статистики України URL: www.ukrstat.gov.ua (дата звернення: 25.04.2021). 40. Бровенко Т.В. Основи охорони праці: опорний конспект лекцій. К.: КНЕУ, 2007. 52 с. 41. Охорона праці: конспект лекцій / укл. Г.А. Бублик, О.М. Краснова. К.: КДТЕУ, 2000. 129 с. 42. Основи охорони праці: підручник / В.І. Голінько; М-во освіти і науки України; Нац. гірн. ун-т. 2-ге вид. Д.: НГУ, 2014. 271 с. 43. Березуцький В.В., Васьковець Л.А., Вершиніна Н.П. та ін. Безпека життєдіяльності: Навчальний посібник / За ред. проф. В.В. Березуцького. Х.: Факт, 2005. 348 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — менеджмент

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка-Гачинська.pdf254,26 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
КРМ Гачинська О.Я.pdf6,49 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора