Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36811
Назва: Удосконалення управління інноваційною активністю підприємства ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Галич”)
Інші назви: Improving the management of innovation activity of the restaurant business (the restaurant “Halych” as a case study)
Автори: Добруцька, Юлія Михайлівна
Dobrutska, Julia
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Дробуцька Ю. М. Удосконалення управління інноваційною активністю підприємства ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Галич”) : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Ю. М. Дробуцька. — Тернопіль: ТНТУ, 2021. — 104 с.
Дата публікації: 20-гру-2021
Дата подання: 20-гру-2021
Дата внесення: 25-гру-2021
Країна (код): UA
Науковий керівник: Андрушків, Б. М.
Теми: 241
готельно-ресторанна справа
інновації
інноваційна діяльність
ресторанний бізнес
інноваційна активність
мотивація
ресторанне господарство
innovations
motivation
restaurant economy
innovative activity
restaurant business
innovative activity
Короткий огляд (реферат): Добруцька Ю.М. Удосконалення управління інноваційною активністю підприємства ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Галич”). Кваліфікаційна робота магістра (104 с., 15 рис., 29 табл., 47 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2021. Кваліфікаційна робота магістра присвячена розгляду питань щодо удосконалення управління інноваційною активністю підприємства ресторанного господарства в сучасних умовах розвитку економіки. У процесі дослідження розглянуто питання підвищення інноваційної активності у системі управління підприємствами ресторанного бізнесу, ролі та значення інновацій, особливостей організації та здійснення інноваційної діяльності. У роботі проаналізовано виробничо-господарську, організаційно-економічну та фінансову діяльність досліджуваного підприємства – ресторану «Галич», досліджено інноваційну політику даного підприємства, зокрема систему стимулювання її інноваційної активності. З метою удосконалення управління інноваційною активністю підприємства запропоновано впровадити методику оцінювання стану мотивації як важливої інновації у стимулюванні інноваційної активності ресторанного закладу й надано практичні рекомендації щодо створення відділу маркетингу та овочевого цеху у ресторані “Галич”. Ключові слова: інновації, інноваційна діяльність, ресторанний бізнес, інноваційна активність, мотивація, ресторанне господарство. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми удосконалення управління інноваційною активністю підприємства ресторанного господарства за допомогою впровадження розроблених інноваційних пропозицій і можуть бути використані рестораном “Галич” у процесі покращення його управлінської політики.
Dobrutska Yu.M. Improving the management of innovation activity of the restaurant business (the restaurant “Halych” as a case study). Qualifying work of the master (104 p., 15 fig., 29 tab., 47 lit.) on a specialty 241 “Hotel-restaurant business”. – Ternopil Ivan Puluj National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2021. This master's thesis is devoted to the issues of improving the management of innovative activity of the restaurant business in modern conditions of economic development. In the process of research the issues of increasing innovation activity in the management system of restaurant business enterprises, the role and importance of innovations, features of organization and implementation of innovation activities was considered. The paper analyzes the production, economic and financial activities of the researched enterprise - restaurant “Halych”, the innovation policy of the enterprise and the system of stimulation of its innovative activity was investigated. In order to improve the management of innovation activity of the enterprise, was proposed to introduce a method of assessing the state of motivation as an important innovation in stimulating innovation activity of the restaurant and provide practical recommendations for establishing a marketing department and vegetable department in the restaurant “Halych”. Keywords: innovations, innovative activity, restaurant business, innovative activity, motivation, restaurant economy. The practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solutions to the problem of improving the management of innovation activity of the restaurant business through the implementation of innovative proposals and can be used by the restaurant “Halych” in the process of improving its management policy.
Зміст: ВСТУП...7 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНИЙ РОЗДІЛ. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ІННОВАЦІНОЇ АКТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА...11 1.1. Визначення ролі інновацій у зростанні підприємств громадського харчування...11 1.2. Створення інновацій на підприємстві готельно-ресторанного господарства...16 1.3. Умови підтримки інноваційної активності підприємств ресторанного господарства...23 Висновки до першого розділу...32 2. АНАЛІТИЧНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ. ДОСЛІДЖЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ АКТИВНІСТЮ РЕСТОРАНУ “ГАЛИЧ”…34 2.1. Загальна характеристика управління інноваційною діяльністю ресторанного закладу...34 2.2. Аналізування фінансових ресурсів у системі складових інноваційної активності ресторану “Галич”…40 2.3. Дослідження стимулювання інноваційної активності ресторанного підприємства...51 Висновки до другого розділу...56 3. ПРОЄКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ РОЗДІЛ. НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ АКТИВНІСТЮ РЕСТОРАНУ “ГАЛИЧ”…58 3.1. Розроблення методики оцінювання стану мотивації як важливої інновації у діяльності ресторанного закладу...58 3.2. Інноваційні пропозиції створення відділу маркетингу у діяльності ресторані “Галич”….69 3.3. Рекомендації створення овочевого цеху у ресторані “Галич”...77 Висновки до третього розділу...92 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...94 4.1. Охорона праці...94 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях...96 Висновки до четвертого розділу...98 ВИСНОВКИ...99 ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ...101 ДОДАТКИ...105
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36811
Власник авторського права: © Дробуцька Ю. М., 2021
Перелік літератури: 1. Барановський В.А. Ресторанний бізнес: навч. посіб. РнД.: Фенікс, 2005. – 220 с. . Балабанов И. Т. Инновационний менеджмент. Санкт-Петербург: Питер, 2000. 432 с. 3. Баланда А. Л., Надрага В. І. Соціальний капітал підприємства: переваги та ризики прояву. Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу. 2013. № 1. С. 37–41. . Баранов О. Г. Інноваційні теорії: представники і проблема структуризації. Історія народного господарства та економічної думки України. 2009. Вип. 42. С. 5. Беккер Г. С. Человеческое поведение: экономический подход. Избранные труды по экономической теории. / пер. с англ. под науч. ред. Р. И. Капелюшникова. Москва: ГУ ВШЭ, 2003. С. 50-154. 6. Белкин В. Н., Виноградова В. Ю. Инновационная активность человеческого капитала. Екатеринбург: Институт экономики УрО РАН, 2009. 74 с. 7. Волкова О.І. Економіка і організація інноваційної діяльності: [підручн.] / Під ред. О.І. Волкова, М.П. Денисенко та ін. К.: ВД “Професіонал”. 2004. 960 с. 8. Воронов Н. А. Исследования терминологически классификационного аспекта инновационной деятельности. Вестник ННГУ. Серия: Экономика и финансы. 2005. № 1 (7). С. 285-295. 9. Гейтс Б. Бизнес со скоростью мысли. 2-е изд. Москва: Эксмо, 2003. 10. Горбунов А. А., Резвая А. Д. Анализ использования инновационного потенциала региона. Проблемы Современной экономики. 2008. №3 (27). С. 382– 11. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ : КНЕУ, 2013. 259 с. 12. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). C. 65–69. 13. Денисенко М. П. Інноваційний розвиток суспільства на основі інтелектуального капіталу. Наукові записки. Економіка. 2013. Вип. 23. С. 15-19. 14. Дунська А. Р., Жалдак Г. П. Соціальний капітал як ресурс інноваційного розвитку підприємств. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2014. № 3 (3). С. 95-99. 15. Інноваційний клімат промислових підприємств України в сучасних умовах економічного розвитку. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5437 16. Історія економіки та економічної думки: навч. посіб. / за ред. С. І. Архієреєва, Н. Б Решетняк. Харків: НТУ “ХПІ”, 2010. 336 с. 17. Кенэ Ф. Избранные экономические сочинения. Москва: Директ-Медиа, 2007. 516 с. 18. Кисова А. Е. Генезис идей экономического роста и его гуманизации. Экономическая теория. 2011. № 1 (74). С. 51-54. 19. Кіндрик Т. О., Головінов О. М. Інноваційна діяльність в туристичному господарстві України. Ефективні інструменти сучасних наук – 2010: матеріали конференції. URL : http://tourlib.net/statti_ukr/kindryk.htm (дата звернення: 16.03.2017). 20. Колот А. М. Інноваційна праця, інтелектуальний капітал у системі факторів формування економіки знань. Економічна теорія. 2007. № 2. С. 3-13. 21. Кондратьев Н. Д., Яковец Ю. В., Абалкин Л. И. Большие циклы конъюнктуры и теория предвидения. Избранные труды. Москва: Экономика, 22. Костюк І. В. Поняття стратегії економічного розвитку країни: соціальний вимір. Науковий вісник НЛТУ України. 2014. Вип. 24 (10). С. 212-218. 23. Коулман Дж. Введение социальной структуры в экономический анализ / пер. А. А. Куракина, науч. ред. В. В. Радаева, Г. Б. Юдина. Экономическая социология. 2024. Кочума І. Ю. Соціальний капітал яr чинник підвищення ефективності використання економічного потенціалу. Проблеми і перспективи розвитку банківської системи України, 2014. Вип. 40. С. 146-254. 25. Кравченко С., Кладченко И. Исследование сущности инновационного потенциала. URL : http://masters.donntu.edu.ua (дата звернення: 22.04.2019). 26. Ляпина И. Организация и технология гостиничного обслуживания. – М.: ПрофОбрИздат, 2001. – 206 с. 27. Магдич А. С. Эволюция взглядов на причины экономических циклов. Академічний огляд .2010. № 2 (33). С. 22-36. 28. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання. К., 2002. 320 с. 29. Мендела І.Я. Планування інноваційних стратегій підприємствами готельного бізнесу. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. 2013. Вип. 9(1). 125 129 с 30. Мищенко Е. С. Организационные структуры управления. Тамбов: Издательство ГОУ ВПО ТГТУ, 2011. 104 с. 40. Мікловда В. П., Брітченко І. Г., Кубіній Н. Ю., Дідович Ю. С. Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення: монографія. Полтава: ПУЕТ, 2013. 218 с. 41. Мочерний С.В. Методологія економічного дослідження. Львів : Світ, 2001. 416 с. 42. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент / Л.І. Нечаюк, Н.О. Телеш. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm. 43. Нокдаун и локдаун. Как “переносит” карантин гостиничный рынок Украины. URL://commercialproperty/ua/analitics/nokdaun-i-lokdaun-kak- perenosit-karantin-gostinichnyy-rynok-ukrainy/ 44. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій/ Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_2 45. Поплавська А.В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах. URL: https://journal-knukim.com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226 46. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15. 47. Романенко О. О., Яворська О. Г. Особливості інновацій в туризмі та індустрії гостинності. Інвестиції: практика та досвід. 2018. № 8. С. 5-9.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom_Dobrutska_Yu_M_2021.pdfКваліфікаційна робота магістра1,82 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка Добруцька.pdf157,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора