Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36524
Назва: Інноваційні напрямки удосконалення діяльності підприємства індустрії гостинності (на прикладі «Кемп Білий Слон»)
Інші назви: Innovative directions of improving the activities of the hospitality industry (for example of "Camp White Elephant")
Автори: Зарихта, Дмитро Андрійович
Zarykhta, Dmytro
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Зарихта Д. А. Інноваційні напрямки удосконалення діяльності підприємства індустрії гостинності (на прикладі «Кемп Білий Слон») : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Д. А. Зарихта. — Тернопіль: ТНТУ, 2021. — 88 с.
Дата публікації: 20-гру-2021
Дата внесення: 20-гру-2021
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Стойко, Ігор Іванович
Stoyko, Igor
УДК: 658.64
Теми: 241
готельно-ресторанна справа
індустрія гостинності
готельний бізнес
пандемія коронавірусу
кемпінг
глемпінг
hospitality industry
hotel business
coronavirus pandemic
camping
glamping
Кількість сторінок: 88
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота зі спеціальності 241 – Готельно-ресторанна справа. Тернопільський національний технічний університет мені Івана Пулюя. Тернопіль. 2021. Проаналізовано стан готельного бізнесу, його проблеми і перспективи відновлення і оновлення в умовах пандемії коронавірусу. Обґрунтовано топ-20 проблем готельного бізнесу і напрямки їх вирішення. Досліджено актуальні інноваційні різновиди готельних послуг для індустрії туризму в сучасних умовах. Досліджено діяльність підприємства «Кемп Білий Слон». Розглянуто і досліджено поняття глемпінгу, його зародження та поширення, перспективи розвитку в Україні. Проведено огляд існуючих глемпінгів та можливості їх розвитку в умовах підприємства «Кемп Білий Слон». Обґрунтовано реалізацію інноваційного проекту глемпінгу на підприємстві «Кемп Білий Слон».
Master's thesis in specialty 241 –Hotel and restaurant business. Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Ternopil. 2021. The state of the hotel business, its problems and prospects for recovery and renewal in a coronavirus pandemic are analyzed. The top 20 problems of the hotel business and directions of their solution are substantiated. The actual innovative types of hotel services for the tourism industry in modern conditions are investigated. The activity of the enterprise "Camp White Elephant" is investigated. The concept of glamping, its origin and spread, prospects of development in Ukraine are considered and investigated. A review of existing glampings and the possibility of their development in the conditions of the enterprise "Camp White Elephant". The implementation of an innovative glamping project at Camp White Elephant has been substantiated.
Зміст: ВСТУП ...7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ...11 ІНДУСТРІЯ ТУРИЗМУ...11 ПРОБЛЕМИ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ПІСЛЯ ПАНДЕМІЇ КОРОНАВІРУСУ ...11 1.1. Характеристика стану індустрії туризму і готельного бізнесу в умовах дії пандемії ...11 1.2. Проблеми та виклики готельного бізнесу під час пандемії ...16 1.3. Основні завдання відновлення і оновлення готельного бізнесу після пандемії коронавірусу ...29 1.4. Актуальність пошуку інноваційних різновидів готельних послуг для індустрії туризму. Дослідження науковців. ..30 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДНИЦЬКО-АНАЛІТИЧНИЙ. ...33 ГЛЕМПІНГ: НОВА КОНЦЕПЦІЯ БІЗНЕСУ ГОСТИННОСТІ ...33 2.1. Поняття глемпінгу. Його зародження та поширення...33 2.2. Перспективи розвитку глемпінгу в Україні ...38 2.3. Огляд існуючих глемпінгів та можливості їх розвитку ...40 2.4. Характеристика діяльності підприємства «Кемп Білий Слон» .... 46 2.5. SWOT-аналіз мережі кемпів «Білий Слон» ...49 РОЗДІЛ 3. ПРОЕКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ...59 ПРОЄКТ «ГЛЕМПІНГ «БІЛИЙ СЛОН»» ...59 3.1. Розгляд актуальності впровадження нових засобів розміщення...59 3.2. Розробка засобів розміщення ...61 3.3. Розробка та розрахунок облаштування території глемпінгу ...68 3.4. Економічне обґрунтування проекту ...71 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ І БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...74 4.1. Охорона праці і техніка безпеки в готелях ...74 4.2. Електро- і пожежна безпеки в готелях ...78 ВИСНОВКИ ...83 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ...85
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36524
Власник авторського права: © Зарихта Дмитро Андрійович, 2021
Перелік літератури: 1. Агафонова Л., Агафонова А. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання. К.: Знання України, 2015. 358 с. 2. Андрушків Б.М. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л.М. Мельник. – Тернопіль: ТНТУ, 2010. – 230 с. 3. Андрушків Б.М. Прикладні аспекти ринку інновацій / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л. М. Мельник. – Тернопіль: ТНТУ, 2010. – 198 с. 4. Виноградська А. Стратегія готельного бізнесу в Україні. Діловий вісник. 2016. № 11. C. 24–25. 5. Вікторія Берещак. Як COVID-19 змінить готельний бізнес в Україні [Електронний ресурс]. 2020. URL: https://thepage.ua/ua/real-estate/sho-stanetsya-z-gotelyami-cherez-koronavirus. 6. Бойко В.О., Драгота І.П. Глемпінг – ексклюзивний туристичний продукт сьогодення. The I international science conference on multidisciplinary research. January 19-21, 2021. Berlin.Germany. C 219-221. 7. Гірська хатина «Білий слон. Гаджина». [Електронний ресурс]. URL: https://karpaty.ture.ua/mountain-hut-bilyi-slon-gadzhyna/ 8. Герасименко О. Маркетингова концепція споживчої цінності готельної послуги. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2015. № 4. С.87-94. 9. Готельний бізнес: стратегії розвитку: монографія / Л. Д. Завідна. Київ: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с. 10. Губська С. В. Глемпінг в Україні: можливості для startup. Молодіжний економічний вісник ХНЕУ ім. С. Кузнеця. 2019. № 10. С. 82–85. URL: https://www. hneu.edu.ua/wp-content/uploads/2020/05/MV-10- 2019.pdf 11. Глемпінг – преміум відпочинок на природі з усіма зручностями. URL: http://www.dykyidim.com/glampding/ 12. Давиденко І.В. Глемпінг як перспективна форма розвитку екотуризму. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: «Економіка і менеджмент». 2017. Вип. 26. Ч. 1. С. 10–13. URL: http://www.vestnik-econom.mgu. od.ua/journal/2017/26-1-2017/4.pdf 13. Дмитро Зарихта. Глемпінг: перспективи розвитку в Україні. Природничі і гуманітарні науки. Актуальні питання: Матеріали IV Міжнародної студентської науково-технічної конференції / Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя (м. Тернопіль, 28-29 квітня 2021 р.), 2021. С251-252. 14. Дмитро Зарихта. Проблеми готельного бізнесу в умовах пандемії коронавірусу. Актуальні задачі сучасних технологій: Матеріали Х Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів / Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя (м. Тернопіль, 24-25 листопада 2021 р.), 2021. 15. Намет з кондиціонером та Wi-Fi: що таке глемпінг та чи є він в Україні. .[Електронний ресурс]. 2019. URL: https://shotam.info/namet-z-kondytsionerom-ta-wi-fi-shcho-take-hempinh-ta-chy-ie-vin-v-ukraini/. 16. Олійник О. В., Мостенська Т. Л., Тарасюк Г. М., Чагайда А. О. Перспективи розвитку готелів у стилі глемпінг в Україні. Економіка, управління та адміністрування. 2019. № 4. С. 38–46. DOI: https://doi.org/10.26642/jen-2019-4(90)-38-46 17. Островська Г.Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. / Г.Й. Островська. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. – 268 с. 18. Поколодна М.М., Полчанінова І.Л., Рябєв А.А. Глемпінг як перспективний різновид туризму та готельного бізнесу. БІЗНЕСІНФОРМ № 6. 2021 с.157-169 19. Савина И. Глэмпинг в Украине – стильный и комфортный отдых на природе. URL: https://www. journeys6senses.com/glamping-v-ukraine/ 20. Стойко І.І., Зарихта Д.А. Індустрія туризму: проблеми і перспективи відновлення і оновлення готельного бізнесу після пандемії коронавірусу [Електронний ресурс] / І.І. Стойко, Д.А. Зарихта // Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2(25). С. . URL: 21. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк /. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17290 22. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. 14 принципів Вільгельма Едвардса Демінга для управління якістю готельно-ресторанних послуг. [Електронний ресурс] / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк // Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1(22). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20siigrp.pdf 23. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с. 24. Управління інноваційною діяльністю. Книга 1. / За заг. ред. Андрушківа Б.М. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 2015. 334 с. 25. Управління інноваційною діяльністю: магістерський курс. Підручник./ Колектив авторів: Андрушків Б.М., Стойко І.І., Шерстюк Р.П. , Владимир О.М., Дудкін П.Д., Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Паляниця В.А., Федишин І.Б. // Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 1146 с. [Електронне видання] http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17920 26. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення. Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції . Тернопіль: ФО-П Шпак В.Б., 2021. С.307-318. 27. Шпильова Ю. Б., Ільїна М. В. Значення екологічного імперативу для формування орієнтирів сталого розвитку суспільства. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: «Економіка і менеджмент». 2017. Вип. 24. Ч. 1. C. 8–11. URL: http://www.vestnik-econom.mgu.od.ua/ journal/2017/24-1-2017/4.pdf. 28. Що таке глемпінг та де його шукати в Україні.[Електронний ресурс]. 2020. URL: https://veterdoit.com/shcho-take-hlempinh-ta-de-yoho-shukaty-v-ukraini/
29. Glamping.ua – офіційний сайт виробника глемпів в Україні. URL: https://glamping.com.ua 30. Top 10 Problems & Challenges in the Hotel Management Industry. [Електронний ресурс]. 2016. URL: http://www.4dhotelbookingsoftware.com /blog/post/top-10-hotel-problems-challenges. 31. Top 6 Problems Hotel Managers Face. [Електронний ресурс]. 2017. URL: https://www.gourmetmarketing.net/top-6-problems-hotel-managers-face/. 32. Tips for Dealing With the Upcoming Challenges In Hotel Management. [Електронний ресурс]. 2020. URL: https://www.euruni.edu/blog/tips-dealing-challenges-hotel-management/. 33. https://glamping.com.ua. 34. https://karpaty.ture.ua/mountain-hut-bilyi-slon-gadzhyna/#prozhyvannia. 35. https://shotam.info/namet-z-kondytsionerom-ta-wi-fi-shcho-take-hempinh-ta-chy-ie-vin-v-ukraini/. 36. https://veterdoit.com/shcho-take-hlempinh-ta-de-yoho-shukaty-v-ukraini/. 37. https://www.booking.com/glamping . 38. https://www.ture.ua/pages/camp-bily-slon-general/.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom_Zarykhta_2021.pdfКваліфікаційна робота магістра2,56 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора