Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35697
Назва: Проект технічного переоснащення цеху хлібзаводу ТОВ “Тернопільхлібпром” м. Тернополя
Інші назви: Project of technical re-equipment of the bakery shop of Ternopilkhlibprom LLC, Ternopil
Автори: Яськевич, Тетяна Володимиріна
Yaskevych, Tetiana Volodymyrivna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Яськевич Т. В. Проект технічного переоснащення цеху хлібзаводу ТОВ “Тернопільхлібпром” м. Тернополя : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Т. В. Яськевич. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 77 с.
Bibliographic description: Yaskevych T.V. Project of technical re-equipment of the bakery shop of Ternopilkhlibprom LLC, Ternopil: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / T.V. Yaskevych — Ternopil : TNTU, 2021. — 77 p.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 2-лип-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сельський, Володимир Романович
Selskiy, Volodymyr Romanovych
Члени комітету: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Vitenko, Tetiana Mykolaivna
УДК: 664.661
Теми: переоснащення
хлібзавод
стандарт
технологічні вимоги
хліб
булочка
рецептура
re-equipment
bakery
standard
technology requirements
bread
bun
recipe
Кількість сторінок: 77
Короткий огляд (реферат): Темою кваліфікаційної роботи є «Проект технічного переоснащення цеху хлібзаводу ТОВ “Тернопільхлібпром” м. Тернополя з виробництва хліба “Львівського” подового та булочок здобних діабетичних». Дана тема є актуальною, адже хлібобулочні вироби завжди користувалися широким попитом і дана продукція є одним з важливих складників споживного кошика населення нашої держави. Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, списку використаних джерел із 11 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 77 стор., на яких представлено 25 таблиці, використано 72 формул. ТОВ Тернопільхлібпром – це сучасне підприємство з стабільно діючим виробництвом хлібобулочних виробів. Більше 40 років успішного функціонування заводу та тисячі задоволених клієнтів м. Тернополя та Тернопільської області, які із задоволенням споживають цю продукцію. На сьогоднішній час значно збільшились вимоги до якості продуктів харчування, тому є необхідність вдосконалювати перехідні і технологічні процеси відповідно до технологічних вимог і стандартів. ТОВ « Тернопільхлібпром» виділяється серед інших підприємств своєю якісною продукцією та хорошою репутацією. На виробництві хліб випікали за давньою традиційною рецептурою, яку згодом вдосконалювали технологи підприємства. Вимогами хлібзаводу представлено технологічні вимірювальні системи: надійність, максимальна необхідна точність, мінімальна похибка, оптимальна вартість, повинні містити мінімум нестандартних компонентів. В першому розділі кваліфікаційної роботи проведено обгрунтування заходів з технічного переоснащення підприємства, здійснено опис технологічних схем виробництва хліба на основі використання нормативно-довідкових даних, наведено характеристику сировини, яка використовується для виробництва виробів та здійснені необхідні технологічні розрахунки щодо вибору та визначення продуктивності печей, яка характеризує потужність ліній в цілому, пофазних та виробничих рецептур, виходу виробів, технологічних параметрів, витрат сировини і площ для її зберігання, технологічного обладнання для компанування ліній хлібзаводу. У другому розділі приведені техніко-економічні розрахунки щодо визначення доцільності проведення технічного переоснащення, терміну окупності даних заходів, собівартості виробів та ін. Третій розділ містить заходи з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності. Провівши аналіз роботи ТОВ «Тернопільхлібпром», ринку споживання хлібобулочних виробів у регіоні та користуючись нормативно-довідковою літературою, проведені усі необхідні розрахунки для реалізації поставленого завдання.
The topic of the qualification work is "The project of technical re-equipment of the shop of the bakery LLC" Ternopilkhlibprom "in Ternopil for the production of bread" Lviv "hearth and muffins for diabetics." This topic is relevant, because bakery products have always been in great demand and this product is one of the important components of the consumer basket of the population of our state. Qualification work consists of an introduction, three sections, a list of used sources of 11 items. The total volume of work is 77 pages, on which 2 5 tables are presented , 7 2 formulas are used.               Ternopilkhlibprom LLC is a modern enterprise with stable production of bakery products. More than 40 years of successful operation of the plant and thousands of satisfied customers of Ternopil and Ternopil region, who are happy to consume these products. To date, the requirements for food quality have increased significantly, so there is a need to improve transitional and technological processes in accordance with technological requirements and standards. LLC "Ternopilkhlibprom" stands out among other companies for its quality products and good reputation. In the production, bread was baked according to an old traditional recipe, which was later improved by the company's technologists.           The requirements of the bakery are technological measuring systems: reliability, maximum required accuracy, minimum error, optimal cost, must contain a minimum of non-standard components.               In the first section of the qualification work the substantiation of measures on technical re-equipment of the enterprise is carried out, the description of technological schemes of bread production on the basis of use of normative-reference data is carried out, the characteristic of raw materials used for production is given power lines in general,  phase-by-phase and production recipes, product yield, technological parameters, consumption of raw materials and areas for its storage, technological equipment for the assembly of bakery lines.               The second section presents technical and economic calculations to determine the feasibility of technical re-equipment, payback period of these measures, the cost of products, etc.               The third section contains measures on the basics of labor protection and safety.               After analyzing the work of Ternopilkhlibprom LLC, the market of consumption of bakery products in the region and using the normative and reference literature, all the necessary calculations were carried out to implement the task.
Зміст: Анотація Зміст Вступ 1. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 1.1. Обгрунтування заходів з технічного переоснащення цеху хлібзаводу 1.2. Вибір, обґрунтування і опис технологічних схем 1.3. Характеристика сировини, основних і допоміжних матеріалів 1.4. Технологічні розрахунки 1.4.1. Вихідні дані 1.4.2. Вибір та розрахунок продуктивності печей 1.4.3. Розрахунок пофазних рецептур 1.4.4. Розрахунок виходу виробів 1.4.5. Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 1.4.6. Розрахунок витрат сировини і площ для її зберігання 1.4.7. Розрахунок і вибір технологічного обладнання 1.5. Технохімічний контроль виробництва 2. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ РОЗРАХУНКИ 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ Список використаних джерел
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35697
Власник авторського права: © Яськевич Т.В., 2021
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://www.freepapers.ru/77/bznesplan-nadzbruchchya- hlb/129590.829657.list1.html
Перелік літератури: 1. ДСТУ 2120-93. Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначення 2. ДСТУ 2209-93. Борошно, побічні продукти і відходи. Терміни та визначення. 3. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. – К.: Логос, 2002. - 364 с. 4. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. – К.: Кондор, 2010. — 440 с. 5. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва. К.: Урожай, 1990. - 278 с 6. Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. К.: Руслана, 1998. — 416 с. 7. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. – К.: Кондор, 2015. — 958 с. 8. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв (за ред. Лісовенка) К.: Наукова думка, 2000. - 287с. 9. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — К.: ЦУЛ, 2007. — 432 с. 10. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. — 464 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Yaskevych.docАвторська довідка44,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Yaskevych.pdf3,15 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора