Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35688
Назва: Проєкт цеху з виробництва плавлених сирів потужністю 5 т готової продукції за зміну
Інші назви: Plans and specifications of a processed cheese production shop of 5 t of finished products per shift capacity
Автори: Мисюк, Антон Віталійович
Mysiuk, Anton Vitaliiovych
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Мисюк А. В. Проєкт цеху з виробництва плавлених сирів потужністю 5 т готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. В. Мисюк. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 56 с.
Bibliographic description: Mysiuk A.V. Plans and specifications of a processed cheese production shop of 5 t of finished products per shift capacity: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.V. Mysiuk. — Ternopil : TNTU, 2021. — 56 p.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 1-лип-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla Anatoliivna
Члени комітету: Зварич, Наталія Миколаївна
Zvarych, Nataliia Mykolaivna
УДК: 637.3
Теми: плавлені сири
тверді сири
масло
processed cheeses
cheeses
butter
Кількість сторінок: 56
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі представлено проєктування цеху з виробництва плавлених сирів потужністю 5 т готової продукції за зміну. Робота містить розрахунково-пояснювальну записку, що включає три розділи, та графічну частину. У першому розділі «Технологічна частина» розглянуті технологічні операції виробництва різних груп плавлених сирів запроєктованого асортименту, проведений обрахунок сировини та допоміжних матеріалів, що необхідні для виготовлення кількості готової продукції, що передбачена завданням. Також здійснено підбір обладнання для забезпечення ефективної роботи виробничих цехів, обчислені площі основних й допоміжних приміщень. У другому розділі висвітлено техніко-економічне обґрунтування проведених технологічних розрахунків. Третій розділ висвітлює питання безпеки життєдіяльності й охорони праці. Графічна частина роботи включає 4 креслення: - Апаратурно-технологічну схему виробництва продуктів; - Грaфiк оргaнізацiї вирoбничих прoцeсiв; - План виробничого корпусу; - Поперечний розріз цеху.
The qualification work presents the design of the shop for the processed cheeses production with a capacity of 5 tons of finished products per shift. The work contains a calculation and explanatory note, which includes three sections and a graphic part. In the first section "Technological part" are considered technological operations of various groups of processed cheeses production, the calculation of raw materials and auxiliary materials required for the manufacture of the quantity of finished products provided by the task. Also the selection of the equipment for maintenance of effective production shops work is carried out, the areas of the main and auxiliary rooms are calculated. In the second section the technical and economic justification of the technological calculations is carried out. The third section covers issues of life safety and labor protection. The graphic part of the work includes 4 drawings:  equipment and technological scheme of product manufacturing;  graph of organization of production processes;  production building plan;  cross section of the shop.
Зміст: ВСТУП 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 1.1.1 Таблиця з вихідними даними для розрахунку продуктів 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 1.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроектованого асортименту 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 1.5 Підбір технологічного обладнання 1.6 Розрахунок площі виробничих та допоміжних приміщень 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35688
Власник авторського права: © Мисюк А.В., 2021
Перелік літератури: 1. Арсеньева Т.П., Сучкова Е.П., Волкова О.В., Белозерова М.С. Разработка состава плавленого сырного продукта функционального назначения // Вестник международной академии холода. – 2019. – No 1. – С. 39-45. 2. Безпека життєдіяльності : підручник. / О. І. Запорожець, Б. Д. Халмурадов, В. І. Применко та ін. – К. : «Центр учбової літератури», 2013. – 448 с. 3. Болгова Н.В., Байдак М.О. Ламінарія у виробництві плавлених сирів. // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія: технічні науки. – 2018. – Том 29 (68). – Ч. 3. No 5. – С. 5-8. 4. Гаврилова Н.Б., Молибога Е.А., Рябкова Д.С. Технология плавленого сырного продукта для специального питания // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2015. – No 8. – С. 35-38. 5. Горбатова Г.Г. Биохимия молока и молочних продуктов. 3-е изд., перераб. и доп. – СПб.: ГИОРД, 2001. – 320 с. 6. ДСТУ 4635:2006 «Сири плавлені. Загальні технічні умови». – Чинний від 01.07.2007. – К.: Держспоживстандарт України, 2007. – 16 с. 7. Дунаев, А. В. Современные технологии плавленых сырных продуктов. // Переработка молока. – 2011. – No 2. – С. 58-61. 8. Инструкция по санитарной обработке оборудования, инвентаря и тары на предприятиях молочной промышленности. – М. : ВНИМИ, 1998. – 108 с. 9. Кузнецов В.В., Шиллер Г.Г. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Т. 3. / В.В. Кузнецов, Г.Г. Шиллер – Санкт-Петербург : ГИОРД, 2003. – 512 с. 10. Леоненко Ю.В. Производство плавленых сырных продуктов с использованием сухих ингридиентов на молочной основе // Техника и технология пищевых производств. – 2009. – No 2. – С. 35-39. 11. Охорона праці та промислова безпека: навч. посіб. / К.Н. Ткачук, В.В. Зацарний, Р.В. Сабарно, С.Ф. Каштанов та ін.; за ред. К.Н. Ткачука і В.В. Зацарного. – К., 2009. 454 с. 56 12. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці: навч. посібник. [для студ. вищ. навч. закл.] / В. Г. Грибан, О. В. Негодченко – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 280 с. 13. Поліщук Г.Є., Кочубей-Литвиненко О.В., Осьмак Т.Г., Басс О.О. Інноваційні харчові продукти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів: Підруч. / За редю Г.Є. Поліщук. – К.: НУХТ, 2020. – 195 с. 14. Ромоданова В.О. Плавлені сири / В.О. Ромоданова, Н.В. Білоус, В.Є. Зубков. – Київ, УДУХТ, 2000. – 177 с. 15. Ростроса Н.К., Мордвинцева П.В. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности / Н.К. Ростроса, П.В. Мордвинцева. – М.: Агропромиздат, 1989. – 303 с. 16. Рябченко Н. Сир та сирний продукт // Продукты & ингредиенты. – 2012. – No11 (97). – С. 32. 17. Свириденко Ю.Я., Мордвинова В.А. Инновационные разработки в области сыроделия // Сыроделие и маслоделие. – 2011. – No 3. – С. 17-19. 18. Технологічні розрахунки у молочній помисливості / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорчено та ін. – К: НУХТ, 2013. – 343 с. 19. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / Власенко В. В., Т 38 Головко М. П., Семко Т. В., Головко Т. М. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с. 20. Технологія молочних продуктів: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорчено. – К: НУХТ, 2013. – 502 с. 21. Технология молока и молочных продуктов : учебник / Г. Н. Крусь, А. Г. Храмцов, З. В. Волокитина, С. В. Карпычев; Под ред. А. М. Шалыгиной. – М. : КолосС, 2006. – 455 с. 22. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса: «Сімекс-прінт», 2013. – 268 с. 23. Шаблій Л.М. Технологія переробки молока : навчальний посібник / Л.М. Шаблій. – Київ : Видавничий дім «Кондор», 2019. – 308 с. 24. Шиллер Г.Г., Шнейдер Л.К. Устаткування для виробництва сиру і переробки сироватки / Г.Г. Шиллер, Л.К. Шнейдер – М .: Агропромиздат, 1990. – 330 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorsyka dovidka_Mysiuk.docАвторська довідка47 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Mysiuk.pdfДипломна робота2,94 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора