Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35681
Назва: Проєкт цеху з виробництва вершкового масла з організацією переробки вторинної сировини потужністю 30 т молока за зміну
Інші назви: Plans and specifications of a butter production shop with the organization of secondary raw materials processing of 30 t of milk per shift capacity
Автори: Шимко, Віктор Юрійович
Shymko, Viktor Yuriiovych
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Шимко В. Ю. Проєкт цеху з виробництва вершкового масла з організацією переробки вторинної сировини потужністю 30 т молока за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / В. Ю. Шимко. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 53 с.
Bibliographic description: Shymko V.Y. Plans and specifications of a butter production shop with the organization of secondary raw materials processing of 30 t of milk per shift capacity: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / V.Y. Shymko. — Ternopil : TNTU, 2021. — 53 p.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 1-лип-2021
Країна (код): UA
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna Yevhenivna
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh Ihorovych
УДК: 637.2
Теми: масло вершкове
маслянка свіжа
біокефір знежирений
butter
fresh buttermilk
low fat biokefir
Кількість сторінок: 53
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота передбачає проєктування цеху по виготовленню масла вершкового способом ПВЖВ з організацією переробки вторинної сировини, потужністю 30 000 кг молока за зміну. Робота включає графічну частину та розрахунково-пояснювальну записку. У першому розділі розрахунково-пояснювальної записки наведені опис та схеми технології виробництва, розрахунок кількості готового продукту, розрахунок та підбір обладнання, виробничих площ для виготовлення масла солодковершкового, знежиреного біокефіру та маслянки свіжої. Підбір обладнання для проведення технологічного процесу виконаний в залежності від кількості перероблюваної сировини, з врахуванням вимог інструкцій по визначенню виробничої потужності підприємства молокопереробної промисловості. У другому розділі подано техніко-економічне обґрунтування проведених розрахунків. Третій розділ присвячено питанням безпеки життєдіяльності та основам охорони праці. На графічних листах кваліфікаційної роботи зображено апаратурно-технологічну схему, план цеху з виробництва солодковершкового масла та переробки вторинної сировини, графік організації виробничих процесів, а також поперечний переріз цеху.
Опис: Qualification work anticipates butter production shop project with the organization of secondary raw materials processing with capacity 30 000 kg of milk per shift. The work includes a graphic part and the calculation-explanatory note. The first section of the calculation-explanatory note provides the description and schemes of production technology, calculation of the finished product yield, calculation and selection of equipment, calculation of manufacturing areas for the production of sweet butter, low-fat biokefir and fresh buttermilk. Selection of equipment for the technological process was performed depending on the amount of processed raw materials, taking into account the requirements of the instructions for determining the production capacity of the dairy industry. The second section presents the feasibility study of the calculations. The third section is devoted to life safety and the labor protection basics. The graphic sheets of the qualification work show the hardware-technological scheme, the plan of the shop for the sweet butter production and secondary raw materials processing, the production processes organization graph, as well as the transversal cross section of the production shop.
Зміст: Анотація Зміст Вступ 1. Технологічна частина 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 1.5 Підбір технологічного обладнання 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень 2. Техніко-економічне обґрунтування 3. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці Список використаних літературних джерел
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35681
Власник авторського права: © Шимко В.Ю., 2021
Перелік літератури: 1. Поліщук Г. Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К.: НУХТ, 2013. — 502 с. 2. Машкін М. І., Париш Н. М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. — К.: Вища освіта, 2006. — 351 с. 3. Крамаренко О.С.. Біохімія молока і молочних продуктів : курс лекцій. Миколаїв, МНАУ, 2017. – 96 с. 4. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: Навчальний посібник. – К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 5. Степанова Л.И. Справочник технолога молочного дела. Том 2 Кисломолочные продукты. - С-П.: ГИОРД, 2003. 336 c. 6. Степанова Л.І. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Т. 2. Масло коровье и комбинированное. – СПб: ГИОД, 2003. – 336 с. 7. Грек О.В., Поліщук Г.Є., Онопрійчук О.О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2011. – 210 с. 8. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. 9. ДСТУ 8131:2015 Вершки-сировина. Технічні умови. 10. Власенко В.В., Машкін М.І., Власенко В.В.. Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів. – Вінниця, ГІПАНІС 2000. 11. Крусь Т. Н., Хромцев А.Г. Технология молока и молочных продуктов. - М.: Колос, 2004. 12. Твердохлеб Г. В. Технология молока и молочних продуктов. Учебник для вузов./, З. Х. Дилонян. Под ред. Е. М. Соколовой. - М.: Агропромиздат, 1991.- 463с. 13. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. 14. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. 15. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102 с. 53 16. ДСТУ 4662-2003. Системи управління безпечністю харчових продуктів. 17. Забодалова Л.А. Технико-химический и микробиологический контроль на предприятиях молочной промышлености. Учебное пособие. – СПб.: Троицкий мост, 2009. – 224 с. 18. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с. 20. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 21. Бредихин С.А. Технологическое оборудование переработки молока. Учебное пособие. 2019. – 412 с. 22. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006. – 499 с. 23. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. – 416 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Shymko.docАвторська довідка48 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Shymko.pdfДипломна робота2,16 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора