Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35668
Назва: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю переробки молока 28 т за зміну
Інші назви: Plans and specifications of a whole-milk products production shop of 28 t of milk per shift processing capacity
Автори: Уніят, Олег Володимирович
Uniiat, Oleh Volodymyrovych
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Уніят О. В. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю переробки молока 28 т за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальністю „181 — харчові технології“ / О. В. Уніят. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 54 с.
Bibliographic description: Uniiat O. V. Plans and specifications of a whole-milk products production shop of 28 t of milk per shift processing capacity: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / O. V. Uniiat. — Ternopil : TNTU, 2021. — 54 p.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 30-чер-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna Yevhenivna
Члени комітету: Пилипець, Оксана Михайлівна
Pylypets, Oksana Mykhailivna
УДК: 637.133.3:637.136
Теми: незбираномолочні продукти
йогурт
кефір
напій вершковий
whole-milk products
yogurt
kefir
creamy drink
Кількість сторінок: 54
Короткий огляд (реферат): Дана кваліфікаційна робота присвячена вивченню технологій незбираномолочних продуктів, а саме: - молоко пастеризоване з вітаміном С; - йогурт плодово-ягідний; - кефір фруктовий нежирний; - напій солодкий вершковий. У першому розділі проведені розрахунки для виготовлення продукції, описані технології виробництва запланованого асортименту, обрані схеми технохімічного та мікробіологічного контролю, підібрано технологічне устаткування, розраховано площі виробничих та допоміжних приміщень. Техніко-економічне обґрунтування кваліфікаційної роботи описано у другому розділі. За допомогою обчислень обрано місто для будівництва проєктованого підприємства. Також проведена характеристика сировинних зон і каналів реалізації товарів. Третій розділ присвячений питанням безпеки життєдіяльності та основам охорони праці.
This qualification work is devoted to the study of whole-milk products technologies, namely:  pasteurized milk with vitamin C;  fruit and berry yogurt;  low-fat fruit kefir;  sweet creamy drink. In the first section were made production calculations, products technologies of the planned assortment were described, schemes of technochemical and microbiological control were chosen, the technological equipment was selected, the areas of production and support premises were calculated. Feasibility study of qualification work is described in the second section. The city for the construction of the planned enteprise was selected with the help of conducted calculations. Also the characteristic of raw material zones and channels of goods realization was carried out. The third section is devoted to life safety and the labor protection basics.
Зміст: Анотація. Зміст. Вступ.. 1. Технологічна частина.. 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту.. 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини... 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок..... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів.... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів...... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів........... 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту....... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту...... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту...... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання.... 1.5 Підбір технологічного обладнання...... 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень.. 2. Техніко-економічне обґрунтування..... 3. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці.... Список використаних літературних джерел......
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35668
Власник авторського права: © Уніят О.В., 2021
Перелік літератури: 1. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 2. Машкін М. І., Париш Н. М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. — К.: Вища освіта, 2006. — 351 с.: іл. 3. Біохімія молока і молочних продуктів : курс лекцій / О.С. Крамаренко. – Миколаїв: МНАУ, 2017. – 96 с. 4. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 5. Степанова Л.И. Справочник технолога молочного дела. Том 2 Кисломолочные продукты. -С-П.: ГИОРД,2003 6. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 7. ДСТУ 8131:2015 «Вершки-сировина. Технічні умови» 8. В.В. Власенко, М.І. Машкін /В.В.Власенко «Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів» Вінниця, ГІПАНІС 2000 р. 9. Крусь Т. Н., Хромцев А.Г. Технология молока и молочных продуктов. - М.: Колос, 2004 10. Технология молока и молочных продуктов. Учебник для вузов./ Г. В. Твердохлеб, З. Х. Дилонян. Под ред. Е. М. Соколовой. - М.: Агропромиздат, 1991.- 463с. 11. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. [чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. 12. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 13. ДСТУ 4343:2004. Йогурти. Загальні технічні умови. [чинний від 2005-10- 01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. 53 14. ДСТУ 7519:2014. Вершки питні. Технічні умови. [чинний від 2015-02-01]. Вид. офіц. Київ: Мінекономрозвитку України, 2015. 15. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102с. 16. ДСТУ 4662-2003. Системи управління безпечністю харчових продуктів. 17. Н. М. Шульга, Л. А. Млечко. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 18. Н. К. Ростроса, П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 19. Тваринництво [Електронний ресурс]/ Агропортал Чернігівщини. Режим доступу до ресурсу: https://apk.cg.gov.ua/index.php?id=9531&tp=1&pg= 20. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. 21. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. 416 с. 22. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. – К.: Основа, 2006. 448 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorsyka dovidka_Uniiat.docАвторська довідка46,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Uniiat.pdfДипломна робота953,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора