Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35201
Назва: Удосконалення різання овочевих культур на машині марки А9-КРМ із дослідженням впливу кута різання на параметри процесу
Інші назви: Imptovement of vegetable crops cutting on the machine А9-КРМ (переклад англійською) including the study of angle of cutting impact on the process parameters
Автори: Василько, Олександр Олександрович
Vasylko, Oleksandr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Василько О. О. Удосконалення різання овочевих культур на машині марки А9-КРМ із дослідженням впливу кута різання на параметри процесу : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / О. О. Василько — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 105 с.
Дата публікації: тра-2021
Дата подання: тра-2021
Дата внесення: 29-тра-2021
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Стадник, Ігор Ярославович
Члени комітету: Пилипець, Михайло Ількович
УДК: 637.3.02
Теми: 133
галузеве машинобудування
процес різання
вузол
параметри
Діапазон сторінок: 105
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена теоретичним і експериментальним дослідженням вдосконалення процесів різанння овочевих культур на машині марки А9-КРМ. Розглянуто шляхи вдосконалення різального вузла. Він ґрунтується на зміні конструкції ножа і ножової рами. Зроблено аналіз сучасного обладнання для різання овочевих культур, вибір і обґрунтування основних напрямків експериментальних досліджень процесу різання. Розглянуто математичні моделі процессу і алгоритм побудови математичних моделей процесу різання. Розроблено фізичне представлення процесу різанння овочевих культур. Проаналізовані результати експериментальних досліджень різанння овочевих культур на машині марки А9-КРМ. Подано конструктивний і технологічний розрахунок машини. Зроблено обґрунтування ефективності прийнятих в роботі технічних рішень щодо покращення процесів різанння овочевих культур. Розроблені заходи з охорони праці і безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Опис: Проведено загальний огляд існуючих машин, процесів різання. Розглянуто будову вузла різання й окремі складові, поставлено задачі та методи й засоби виконання. Запропоновано метод проведення ЕК. Проведено технологічний, кінематичний та енергетичний розрахунки пресу. Запропоновано модель ножа різання при проведенні загальних досліджень робочих процесів. Розглянуто ЕКТД режиму роботи вузла і ножа різання. Розрахунки ЕКТД пов'язані з визначенням параметрів: продуктивності, потужності, геометрії і параметрів ножа різання. Робота складається з пояснювальної записки обсягом сторінок та графічної частини креслень формату А1. Було зроблено аналіз сучасного обладнання для різання коренеплодів, вибір і обґрунтування основних напрямків експериментальних досліджень процесу різання в машині марки А9-КРМ. Удосконелено вузол різання коренеплодів в машині марки А9-КР шляхом зміни конструкції ножа і ножової рами. Було розглянуто математичні моделі процессу різання і алгоритм побудови математичних моделей. Розроблено фізичне представлення вузла різання коренеплодів в машині марки А9-КР. Проаналізовані результати експериментальних досліджень вузола різання коренеплодів в машині марки А9-КР. Проаналізовано техніку безпеки і надзвичайні ситуації на підприємстві та загальні висновки з літературою
Зміст: 1.Аналіз сучасного обладнання для різання коренеплодів, вибір і обґрунтування основних напрямків дослідженнн процесу у робочій камері машини марки А9-КРМ. 2. Розроблення нових проектно-технологічних і технічних рішень по вдосконаленню процесу різання. 3. Фізичне моделювання поведінки бурякорізальних ножів в умовах руйнування граничного шару 4. Моделювання динаміки різання коренеплодів. Обґрунтування запропонованого математичного підходу до визначення конструктивних елементів різання. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35201
Власник авторського права: © Василько Олександр Олександрович, 2021
Перелік літератури: 1. Патент №175455 Росийская федерацыя B02B3/02 Устройство для деления теста ./Автор(ы): Ведмедь В.Ф, Юрков А.С, Скрипник Д.Е. Патентообладатель(и): Государственний комітет по делам изобретиней и откритей СССР. Заявка: №905312\28-13 Дата заявки: 08. 06. 1964 Опубликовано: 09.10.01965. 2. Патент №125774 Росийская федерацыя B02B3/02 тістоділитель. «Кузбаз» ./Автор(ы): Кауфман Р.Б. Патентообладатель(и): Кемеровский трест хлебопекарной промишлености. Заявка: №630930,28 Дата заявки: 15.03.1959 г. Опубликовано: 03.06.1960. 3. Патент №111776 Росийская федерацыя B02B3/02 Устройство для деления теста ./Автор(ы): Чухарев Г.С. Патентообладатель(и): Комитет по делам изобритений и откритей. Заявка: № 570049 Дата заявки: 30.08.1957 г . Опубликовано: 03.06.1958. 4. Патент №2390131 Росийская федерацыя B02B3/02. Тестодилитель ./Автор(ы): Герасимов Наталя Федоровна, Герасимов Михаил дмитревич Патентообладатель(и): Государственное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Белгородский государственный технологический университет им. В.Г. Шухова" (БГТУ им. В.Г. Шухова) (RU). Заявка: № 2008144734\13. Дата заявки: 12.11.2008. Опубликовано: 27.05.2010 5. Патент №2421996 Росийская федерацыя B02B3/02. Тестодилитель всасивающий ./Автор(ы): Табакаев Сергей Борисович (RU), Салтыков Евгений Петрович (RU). Патентообладатель(и): Табакаев Сергей Борисович (RU), Салтыков Евгений Петрович (RU). Заявка: № 2008105124/13, Дата заявки: 11.02.2008. Опубликовано: 27.06.2011 г.   6. Патент №2287277 Росийская федерацыя B02B3/02. Тестодилительная машина ./Автор(ы): Виноградов В.М, Шинаков В.Г, Лялин А.В. Патентообладатель(и): ОАО « Владимировский хлебо комбінат» Заявка: №2005107856\13. Дата заявки: 21.03.2005. Опубликовано: 20.11.2006. 7. Лісовенко О.Т. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. [текст]/ Лісовенко О.Т. Київ. Наукова дума ,2000-279с. 8. Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин: [текст]/ Павлище В.Т. Підручник. – К. :Вища школа, 1993.-556 с. 9. Комаров М.С. Определение расчетных нагрузок производственных механизмов и машин [текст]/ Комаров М.С. Киев 1958 -141с. 10 . Мачихина С. А. Машиностроение. Машины и оборудование пищевой и перерабатывающей промишленности [текст]/. Мачихина С. А. – М.: Машиностроение, 2003. – 736с. 11 . Шевчук Я.М., Галущак М.П. Методичні вказівки до виконання організаційно-економічної частинидипломного проекту для студентів спеціальності 7.090221 “Обладнання харчових та переробних виробництв” Тернопіль, 2001 – 28с. 12. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностоителя том 2. [Текст]/Анурьев В.И. - М.: Машиностроение, 1980. - 359с. 13 . Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностоителя том 3. [Текст] / Анурьев В.И.- М.: Машиностроение, 1980. - 557с. 14. Закалов О.В.,Закалов І.О. Проектування підприємств харчової промисловості: навчальний посібник. [Текст] /Закалов О.В.,Закалов І.О. – Тернопіль: видавництво ТДТУ ім..І.Пулюя, 2007. 15. Закалов О. В. Курсове проектування з технологічного обладнання харчових виробництв [Текст] / Закалов О. В., Ворощук В. Я. – Тернопіль.: ТНТУ, 2011.-124с. 16. Райко М.В. Розрахунок деталей і вузлів машин . [Текст] / Райко М.В. -К.: Техніка, 1966.-491с. 17. Чернавский С.А. Курсовое проектирование деталей машин. [Текст]/ Чернавский С.А., Боков Н.К., Чернин И.М. -М.: Машиностраение,1987.-416с. 18. Закалов О.В. Дипломне пректування технологічного обладнання переробних і харчових виробництв: навчальний посібник [Текст]/ Закалов О.В., Ворощук В.Я. – Видавництво ТНТУ ім.І.Пулюя, 2011. – 344 с. 19. Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв [Текст]/ О.В. Закалов, І.О. Закалов . - Т. : Б.В., 2000. - 406 c 20. Закалов О.В. Визначення критеріїв надійності механізмів машин [Текст]/ О.В. Закалов, А.І. Бортник. – Тернопіль: SAMStudio, 2004. – 60 с. 21. А. Ф. Горбацевич. Курсовое и дипломное проектирование по технологии машиностроения. [Текст]/ А. Ф. Горбацевич. -М.: Машиностроение, 1975. – 340с. 22. В. А. Гайченко. Безпека життєдіяльності людини. [Текст]/ В. А. Гайченко, Г. М. Коваль. –К., 2002. - 228с. 23. Хромеенков В.М. Технологическое оборудуваниу хлебозаводов и макаронных ф абрик. – СПб.: ГИОРД, 2004.-496 с. 24. Поперечний А. М. Моделювання процесів та обладнання харчових виробництв. Підручник. [Текст]/ А. М. Поперечний,В. О. Потапов, В. Г. Корнійчук – К.: Центр учбової літератури, 2012. – 312 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorska_Vasylko_O.pdf244,47 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
DR_Vasylko_O.O..pdf3,41 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора