Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33698
Назва: Удосконалення бізнес - діяльності підприємства сфери гостинності з використанням інновацій (на прикладі кафе «В&B Espresso Bar» м. Мукачево)»
Інші назви: A hospitality enterprise business activity improvement due to innovations use (“B&B Espresso bar” in Mukacheve town as a case study)
Автори: Северина, Юлія Миколаївна
Severyna, Juliia
Бібліографічний опис: Северина Ю. М. Удосконалення бізнес - діяльності підприємства сфери гостинності з використанням інновацій (на прикладі кафе «В&B Espresso Bar» м. Мукачево)» : дипломна робота магістра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Ю. М. Северина. — Тернопіль: ТНТУ, 2020. — 115 с.
Дата публікації: 21-гру-2020
Дата внесення: 29-гру-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ ім. І. Пулюя, кафедра управління інноваційною діяльністю та сферою послуг
Науковий керівник: Дудкін, Павло Дмитрович
Члени комітету: Кирич, Наталія Богданівна
УДК: 330.341:379.83
Теми: 241
готельно-ресторанна справа
економічна діяльність
інновації
готель
ресторан
послуги
організаційна діяльність
innovations
economic activity
hotel
restaurant
services
organizational activity
Короткий огляд (реферат): Северіна Юлія. Удосконалення бізнес - діяльності підприємства сфери гостинності з використанням інновацій (на прикладі кафе «В&B Espresso Bar» м. Мукачево)». – Тернопіль. ДВНЗ: «ТНТУ», 2020. Пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи магістра складається з 115 сторінок, 4 ілюстрацій, 7 таблиць, 1 додатку. Структура роботи складається з вступу, чотирьох розділів, висновків до кожного розділу, загальних висновків, переліку використаних джерел, який складається з 78 позицій. Робота присвячена дослідженню розвитку сучасних тенденцій на підприємствах сфери гостинності, зокрема удосконаленню діяльності закладів завдяки впровадженню інновацій. Для реалізації поставлених завдань у дослідженні використовувались такі методи дослідження: аналіз наукових джерел, порівняльний аналіз, статистичний метод, метод власних спостережень, метод узагальнення.
Severina Yuliia. Improving the business activities of the hospitality enterprise with the use of innovations (on the example of the cafe «B & B Espresso Bar» Mukachevo) - Ternopil. «TNTU», 2020. The explanatory note to the master's qualification work consists of 115 pages, 4 illustrations, 7 tables, 1 addition. The structure of the work consists of an introduction, four sections, conclusions to each section, general conclusions, a list of sources used, which consists of 78 items. The work is devoted to the study of the development of modern trends in the hospitality industry, especially the improvement of institutions through the introduction of innovations. To implement the tasks in the study, the following research methods were used: analysis of scientific sources, comparative analysis, statistical method, method of own observations, method of generalization.
Зміст: ВСТУП.... 8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ СФЕРИ ГОСТИННОСТІ...11 1.1. Сутність готельно – ресторанного господарства та особливості сучасного розвитку. ... 11 1.2. Сучасні тенденції розвитку готельно - ресторанної сфери та її роль у формуванні дестинацій... 21 1.2.1. Сучасний стан індустрії гостинності в Закарпатській області.............. 35 1.3. Вплив пандемії COVID – 19 на подальші тенденції розвитку готельно - ресторанного господарства ... 42 Висновки до розділу 1 ... 44 РОЗДІЛ 2.ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ НА ПРИКЛАДІ КАФЕ «B&B ESPRESSO BAR»... 46 2.1. Характеристика організаційно-економічної та маркетингової діяльності в кафе «B&B Espresso Bar» .... 46 2.2. Функціонування кухні - як основної складової для реалізації сучасних та креативних ідей розвитку кафе. 55 2.3. Застосування інновацій в розвитку закладу харчування ... 66 Висновки до розділу 2 ......................................................................................... 71 РОЗДІЛ 3. ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ТЕНДЕНЦІЙ ТА НАДАННЯ РЕКОМЕНДАЦІЙ СТОСОВНО ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ КАФЕ У СУЧАСНІЙ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ..... 72 3.1. Напрями удосконалення організаційної та маркетингової діяльності на основі інновацій ... 72 3.2. Інноваційна пропозиція та аналіз її ефективності для кафе «B&B Espresso Bar» ...90 Висновки до 3 розділу ... 95 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ.... 96 4.1. Охорона праці...96 4.2. Пожежна безпека.... 98 4.3. Техніка безпеки .... 99 Висновки до 4 розділу .... 100 ВИСНОВКИ ....102 ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ...105 ДОДАТКИ....113
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33698
Власник авторського права: „©Северина Юлія Миколаївна 2020 “
Перелік літератури: 1. Агафонова Л.Г., Агафонова О.Є. «Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання», Київ, «Знання України», 2002. – 95 - 106 с. 2. Борисова О. В. Тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні / О. В. Борисова // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. – 2012. – Вип. 1(2). – 331 - 338 с. 3. Браймер Р.А. Основы управления в индустрии гостеприимства. М.: Аспект Пресс, 1995. – 382 с. 4. Данько Н.І. Основи готельно-ресторанної справи : навчальний посібник / Н. І. Данько, А. Ю. Парфіненко, П. О. Подлепіна, О. О. Вишневська [за заг. ред. А. Ю. Парфіненка. – Х. ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2017. – 288 с. 5. Дишкантюк О.В. Формуванння інфраструктурного забезпечення сфери гостинності / О.В. Дишкантюк // Економіст. – 2016, – No7. – 25-28 с. 6. Довгаль Г.В. Міжнародні готельні мережі: світовий досвід для України / Довгаль Г.В., Данько Н.І. ХНУ імені ВН Каразина. – 2017 р. – 125 с. 7. Капліна А.С. Методичний підхід до оцінки якості готельних послуг. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Економіка, організація і управління підприємством. – 2016. – No1 (38) – 173 с. 8. Король, С. Я. Характеристика основної діяльності готелю [Текст] / С. Я. Король // Стратегія розвитку туристичної індустрії та громадського харчування. Праці Міжнар. наук.-пр. конф.: стаття. – К.: КДТЕУ. – 2000. – 124 - 128 с. 9. Котлер Ф. Основи маркетинга / Котлер Ф. – М., 1996. – 10 - 48 с. 10. Мальська М.П. Готельний бізнес: теорія та практика. Навчальний посібник. / Мальська М.П., Пандяк І.Г. – К.: Центр учбової літератури, 2009.– 472 с. 106 11. Мендела І.Я. Планування інноваційних стратегій підприємствами готельного бізнесу / І.Я. Мендела // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. - 2013. - Вип. 9(1). – 125 - 129 с. 12. Радченко Л. А. Обслуговування на підприємствах харчування. – РнД.: Фенікс, 2004. – 384 с. 13. Скобкин С.С. Есть ли у нас индустрия гостеприимства? // Парад отелей. – 2000. – No 4. – С. 1-6. 7. В. Руденко В.П. Основи готельної справи. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://pidruchniki.com/1584072023997/ turizm/osnovi_gotelnoyi_spravi. 14. Федорченко В.К. Туристський словник-довідник: навч. посіб. / Федорченко В.К., Мініч І.М. – К.: Дніпро, 2000. – 160 с. 15. Шаблій О.І. Основи загальної суспільної географії: підруч. / О.І. Шаблій. – Львів: Видавничий центр ЛНУ ім. Івана Франка, 2003. – 444 с. 16. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії : навчальний посібник/ За ред. проф. І. М. Школи. – Чернівці: Книги– ХХІ, 2005. – 596 с. 17. Янчев А.В. Теоретичні основи організації обліку на підприємствах індустрії гостинності: міжнародний аспект / А.В. Янчев, Л.О. Кирильєва, О. В. Топоркова, Д. Д. Кирильєва // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - 2014. - Вип. 1. - С. 65-73. 18. Ваген Л. Гостиничный бизнес: учеб. пособие : пер. с англ. / Л. Ваген.– Ростов-на-Дону: Феникс, 2001. – 416 с. 19. Герасименко В.Ц. Основы туристичекого бизнеса. – Одесса: “Черноморье”, 1997. – 160 с. 20. Грищенко Д.А. Инновационное развитие гостиничного предприятия. Научный журнал. Инновационная наука. No1. Российский Экономический Университет им. Г.В. Плеханова, Москва. 2016. – 38 - 55 с. 21. Котлер Ф. Стратегический менеджмент по Котлеру. Лучшие приемы и методы / Филип Котлер, Роланд Бергер, Нильс Бикхофф. – Издательство: "Альпина Паблишер" - 2016. 107 22. Ляпина И. Организация и технология гостиничного обслуживания. – М.: ПрофОбрИздат, 2001. – 206 с. 23. Саак А.Э. Менеджмент в индустрии гостеприимства (гостиницы и рестораны): [учеб. пособие] / А.Э. Саак, М.В., Якименко. СПб.: Питер, 2007. – 432 с. 24. Чудновский А.Д. Гостиничный и туристический бизнес. Под ред.проф.Чудновского А.Д. – М.: Ассоциация авторов и издателей “ТАНДЕМ”. Изд-во ЭКМОС, 1998. – 35 - 39 с. 25. Шок Петти Д., Боуэн Джон Т., Стефаннелли Джон М. Маркетинг в ресторанном бизнесе. — М.: ЗАО «Издат. дом “Ресторанные ведомости”», 2005. 26. Впевнений розвиток: аналіз ринку готелів Закарпатській області. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://pro-consulting.ua/ua/pressroom/ uverennoe-razvitie-analiz-rynka-otelej-zakarpatskoj-oblasti 27. Глобальний рейтинг конкурентоспроможності 2018: як покращити позиції, незважаючи на падіння. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://case-ukraine.com.ua/news/globalnij-rejting-konkurentospromozhnosti-2018- yak-pokrashhiti-pozitsiyi-nezvazhayuchi-na-padinnya/ 28. Головне Управління Статистики у Закарпатській Області. Відпочинок на Закарпатті. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.uz.ukrstat. gov.ua/news/2020/press/press1628.pdf 29. Державна служба статистики України. Колективні засоби розміщування в Україні у 2017 році. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u/2018/zb/05/zb_kzr_2017.pdf 30. Державна служба статистики України. Реєстр статистичних одиниць [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua/. 31. Державний комітет України по нагляду за охороною прації. Порядок опрацювання і затвердження роботодавцем нормативних актів з охорони праці, що діють на підприємстві. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0020-94#Text 108 32. Закон України. Про охорону праці. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text. 33. Індустрія гостинності: прогноз на 2013 рік. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.ey.com/UA/uk/Industries/Real-Estate 34. Інноваційний клімат промислових підприємств україни в сучасних умовах економічного розвитку. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5437 35. Карпати: боротьба за гостя з грошима. – [Електронний ресурс] – Режим доступу:https://propertytimes.com.ua/gostinichnaya_nedvizhimost/karpati_ borotba_za_gostya_z_groshima 36. Карпатська гастрономічна премія «ШОВДАРЬ-2019». – підсумки – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://ua.kiszo.net/ 2019/12/25/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%81% D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0 %BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%96%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0% BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%96%D1%8F-%D1%88%D0%BE/ 37. Кафе B&B Espresso Bar відкрили у Мукачеві. – [Електронний ресурс]– Режим доступу: https://blackfield.coffee/u-mukachevi-vidkrili-kav-yarnyu- b-b-espresso-bar/ 38. Колективні засоби розміщування. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua/operativ/ operativ2014/tur/zr_u.html 39. Конституція України. Кодекс законів про працю України. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322- 08#Text 40. Куди котиться ресторанний бізнес Закарпаття. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://karpatskijobjektiv.com/kudi-kotitsya-restoranniy- biznes-zak/ 41. Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича 109 Чумаченка: «Соціальні та економічні вектори інноваційного розвитку бізнес- структур». – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/31554 42. Мережа готелів Premier. Офіціний сайт. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.phnr.com/ua/brands 43. Методологічні пояснення. Головне управління статистики у Херсонскій області. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ks.ukrstat.gov.ua/statistichna-informatsiya-skrytaya/536-vnutrishnja- torgivlja-ta-tovarni-rinki/826-metodologichni-pojasnennja-16.html 44. Модель McKinsey 7S. Бізнес - словник. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://bakunin.com/mckinsey-7s/ 45. Навіщо вашому ресторану крауд - маркетинг. – [Електронний ресурс].– Режим доступу: https://marketer.ua/ua/why-does-your-restaurant-need- crowd-marketing/ 46. Найкращі українські заклади року за версією ресторанної премії «Сіль» 2019 р. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.the- village.com.ua/village/food/food-guide/291739-sol-2019-awards-italyanskaya- redaktsiya-adelle-good-girl-dom-10 47. Національна ресторанна премія СІЛЬ 2018 р. – [Електронний ресурс].– Режим доступу: http://saltawards.com/uk/2018/pro-premiyu/ 48. Національна ресторанна премія СІЛЬ 2019 р.: підсумки і список переможців – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://reston.ua/ukr/kyiv_ news/natsionalnaya-restorannaya-premiya-sol-2019-itogi-i-spisok-pobediteley 49. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент / Л.І. Нечаюк, Н.О. Телеш. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm. 50. Нокдаун и локдаун. Як «переносить» карантин готельний ринок України. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://commercialproperty. ua/analitics/nokdaun-i-lokdaun-kak-perenosit-karantin-gostinichnyy-rynok-ukrainy/ 110 51. Огляд українських готелів і ресторанів. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ukraine-for-business.com/ua/info-fortourists-in-ukraine/70- review-of-hotels-and-restaurants. 52. Офіційний сайт Державної служби статистики України. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/. 53. Офіційний сайт Dnipro Chefs Fest.GASTRO. – [Електронний ресурс].– Режим доступу: https://posteat.ua/news/126809/ 54. Перший український путівник по каві. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://coffeeguide.in.ua/ 55. Позиція України в рейтингу країн світу за індексом глобальної конкурентоспроможності 2016 – 2017 р.р. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://edclub.com.ua/analityka/pozyciya-ukrayiny-v-reytyngu-krayin-svitu- za-indeksom-globalnoyi-konkurentospromozhnosti-1 56. Позиція України в рейтингу країн світу за індексом глобальної конкурентоспроможності 2017 – 2018 р.р. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://edclub.com.ua/analityka/pozyciya-ukrayiny-v-reytyngu-krayin-svitu- za-indeksom-globalnoyi-konkurentospromozhnosti-2 57. Проект «100 найкращих ресторанів України» в 2017 р. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://nv.ua/ukr/style/life/fooddrink/ rejting-100-krashchih-restoraniv-ukrajini-vid-novogo-chasu-povnij-spisok-2017- roku-1069167.html 58. Проект «100 найкращих ресторанів України» в 2019 році. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://nv.ua/style/food-drink/top-100- luchshih-restoranov-ukrainy-2019-po-versii-nv-50018618.html 59. Ресторанне господарство на автошляхах України. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.m.nayka.com.ua/?op=1&j=efektyvna- ekonomika&s=ua&z=3563 60. Фільтр чи американо? Найбільш популярні кавові напої України. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://blackfield.coffee/filtr-chi- amerikano-naybilsh-populyarni-kavovi-napoyi-ukrayini/ 111 61. Центр сучасного Китаю. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.tianxia.link/uk/article/6101-riestorannii-biznies-komunikativni-vlastivosti -natsional-noyi-yizhi-ukrayini-i-kitaiu 62. Чотири нестандартні кафе, які нещодавно відкрилися в Мукачеві та Ужгороді. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://varosh.com.ua/ miscya/chotyry-nestandartni-kafe-yaki-neshhodavno-vidkrylysya-v-mukachevi-ta- uzhgorodi/ 63. Як оптимізувати процес обслуговування клієнтів в ресторані за допомогою NFС міток. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://evergreens.com.ua/ua/articles/improve-the-restaurant-industry.html 64. Бронирования номера в карантин. Что ждёт отельный бизнес. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://biz.liga.net/ekonomika/ nedvizhimost/article/palatki-vmesto-lyuksov-kak-otelnyy-biznes-perenosit-covid-19- spoyler---slojno 65. Бронирование отелей онлайн. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://tjur.ru/bronirovanie-otelej-onlajn 66. Какие рестораны предпочитают украинцы. – [Електронний ресурс].– Режим доступу: https://olganasonova.com/kakie-restoranyi-predpochitayut- ukrainczyi.html 67. Как ресторанный бизнес пережил пять месяцев карантина. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://delo.ua/business/kak-restorannyj- biznes-perezhil-pjat-mesjacev-ka-372150/ 68. Пять правил для успешного инвестирования. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://k2bg.info-rabota.ru/restorannyj-biznes/ 69. Разработка меню для кафе, ресторана. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://joinposter.com/post/how-to-make-cafe-menu 70. Ресторанный бизнес: рынок в эпоху COVID. – [Електронний ресурс].– Режим доступу: http://bizrating.com.ua/20/articles/1328/index.html 112 71. Силивейстр В. Что ждет ресторанный бизнес в 2020 году / В. Силивейстр. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://joinposter.com/post/what-waits-for-cafes-and-restaurants-next-year 72. Сколько ресторанов открылось закрылось в Киеве. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://olganasonova.com/restorannye-trendy-2020.html 73. Сущность ресторанного бизнеса и его особенности. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://ulfek.ru/menedzhment-v-restorannom- biznese/1180-sushchnost-restorannogo-biznesa-i-ego-osobennosti.html 74. Технологии геймификации в ресторанном маркетинге. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://trade-drive.ru/materialy/ publikatsii/1330/ 75. Что ждёт рынок ресторанного бизнеса в 2020 году. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://chef.kiev.ua/news/chto-zhdet-ryinok-restorannogo- biznesa-v-2020-godu/ 76. Что такое шоковая заморозка? – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.fastcold.ru/articles/shokovaya-zamorozka-chto-eto-takoe.html 77. Sabre определил потребительские тренды в индустрии гостеприимства на 2019 год. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://hoteliernews.ru/sabre-opredelil-potrebitelskie-trendy-v-industrii- gostepriimstva-na-2019-god/ 78. IMD WORLD COMPETITIVENESS CENTER. – [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://www.imd.org/wcc/world-competitiveness-center- rankings/world-competitiveness-ranking-2019/
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Severina_Y_M_2020.pdf2,05 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора