Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33602
Назва: Управління розвитком діяльності підприємства на інноваційних засадах (на прикладі Dobby’s Bakery shop)
Інші назви: Enterprise development management based on innovations (Dobby’s Bakery shop as a case study)
Автори: Нванкво, Нкемджіка Адаобі
Nwankwo, Nkemjika Adaobi
Бібліографічний опис: Нванкво Нкемджіка Адаобі Управління розвитком діяльності підприємства на інноваційних засадах (на прикладі Dobby’s Bakery shop) : дипломна робота магістра за спеціальністю „073 — менеджмент“ / Нкемджіка Адаобі Нванкво. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 61 с.
Дата публікації: 20-гру-2020
Дата внесення: 28-гру-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ ім. І. Пулюя, кафедра управління інноваційною діяльністю та сферою послуг
Науковий керівник: Кузь, Тетяна Іванівна
Члени комітету: Луциків, Іванна Василівна
УДК: 330.341
Теми: 073
менеджмент
інновації
стратегія
інноваційний розвиток
інноваційна діяльність
конкурентоспроможність
кондитерська промисловість
innovations
confectionery industry strategy
innovative activity
innovative development
competitiveness
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена питанням формування інноваційних напрямків розвитку підприємства кондитерської промисловості. Стаття досліджує питання інновацій та розвитку підприємств у сучасних умовах. Проаналізовано кондитерську галузь та основні техніко- економічні показники виробничо-господарської та фінансової діяльності досліджуваного підприємства - «Хлібобулочний магазин Доббі», охарактеризовано асортимент, цінову та збутову політику підприємства в контексті його інноваційного розвитку. Обґрунтовано інноваційні шляхи розвитку «Хлібобулочного магазину Доббі», зокрема в напрямку його товарної інноваційної політики, технічного оновлення виробництва та ефективного управління кадровим потенціалом.
The masters thesis is devoted to the issues of formation of innovative directions of development of the enterprise of confectionery industry. The paper investigates the issues of innovation and enterprise development in the present conditions. The confectionery industry and the main technical and economic indicators of production and economic and financial activity of the studied enterprise – "Dobby Bakery Store" are analyzed, the range, price and sales policy of the enterprise in the context of its innovative development are characterized. Innovative ways of development of "Dobby Bakery Store" are substantiated, in particular in the direction of its product innovation policy, technical updating of production and effective management of personnel potential.
Зміст: INTRODUCTION... 7 CHAPTER 1. THEORETICAL AND METHODOLOGICAL INNOVATION AND ENTERPRISE DEVELOPMENT IN THE PRESENT ENVIRONMENT... 11 1.1. Research on the essence of the development of modern economic entities in a competitive market environment 11 1.2. Innovation, innovation and innovation processes in the context of industrial development... 13 1.3. Innovative development of industrial enterprises in the context of integration processes ....15 Conclusions to Section 1 22 2. CHAPTER 2. ANALYTICAL AND CALCULATION ANALYSIS OF EFFICIENCY AND DEVELOPMENT INDICATORS CONFECTIONERY ENTERPRISES DOBBY'S BAKERY SHOP... 23 2.1. General characteristic "Dobby's Bakery shop".... 23 2.2. Main technical and economic indicators of production, economic and financial activity "Dobby's Bakery shop".... 25 2.3. Analysis of production and economic activities of Dobby's Bakery shop by indicators of efficiency of use of production potential ...30 Conclusions to Section 2 ...32 3. CHAPTER 3. PROJECT AND CALCULATION INNOVATIVE DIRECTIONS OF ENTERPRISE DEVELOPMENT CONFECTIONERY....38 3.1. Improvement of product innovation policy of Dobby's Bakery shop in the context of increasing its competitiveness in the market ....38 3.2. Technical re-equipment of the enterprise as a direction of ensuring its innovative development 42 3.3. Labor efficiency in implementing a new line and improving the quality of Dobby's Bakery shop products ....45 Conclusions to Section 3 ....51 4. CHAPTER 4. LABOR PROTECTION AND SAFETY IN EMERGENCIES ....52 4.1. Occupational health at work 52 4.2. Ensuring the operation of the Dobby`s Bakery shop in emergencies ...54 CONCLUSIONS ....56 REFERENCES.... 57 APPENDICES
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33602
Власник авторського права: „© Нванкво Нкемджіка Адаобі, 2020 “
References: 1. Andrushkiv BM, Malyuta L.Ya. Strategic management of innovative development of the enterprise: textbook. way. Ternopil: Terno-Graf, 2010. 280p.
2. Article on innovation management by chuck frey: novationmanagement. se/2008/01/07/how-do-you-define- innovation- and-make-it ractical-and-saleable-to- senior- management.
3. Sciendo journals: https://content.sciendo.com/configurable/contentpage/ journals hypulina, Yu. S. (2017). Upravlinnya rozvytkom innovatsiynoyi kulʹtury promyslovykh pidpryyemstv [Management of development of innovative culture of industrial enterprises]. Sumy, Ukraine: TOV “Trytoria”.
4. Rot-Sierov, Ye. V. (2016). Rol i mistse znan u komertsializatsiyi innovatsiy yak instrumentu realizatsiyi potentsialu pidpryyemstva [The role and place of knowledge in the commercialization of innovations as a tool for realization of enterprise potential]. Prychornomorsʹki ekonomichni studiyi, 12(2), 33–37
5. https://www.tradegecko.com/?hsLang=en-us The Global Innovation Index (2020). Retrieved from https://www.globalinnovationindex.org/analysis-indicator. Google Scholar
6. Babichev OP Organization of industrial enterprise management: scientific method. manual. K .: KNEU, 2004. 90 p.
7. Bosenko VA General theory of development. K .: Ex. Ob, 2001. 311p.
8. Chládková H. (2007): Comparison of the selected indicators of the Czech and German bakery mar-ket. Agricultural Economics – Czech, 53 (7): 312–317.
9. Byshuk YI World trends in innovation management. Theoretical and practical aspects of sustainable development of the economy of Ukraine: materials of the All-Ukrainian student scientific-practical conference (Chortkiv, November 14-15, 2019). S.256-257.
10. Vasyuk NV Formation of the mechanism of sustainable development of enterprises. Innovation economy. 2012. No10. Pp. 125-131.
11. The Nigerian labour act under civil right section 175 pg-505
12. Voloshin A. The mechanism of management of development of the enterprises Scientific notes of TNPU. 2007. No21. Pp. 139-146.p
13. Gerasimchuk VG Enterprise development: diagnostics, strategy, efficiency: monograph. K .: Higher school, 1995. 265p.
14. Presová R., Tvrdoň O. (2005): Importance of integrated purchasing for food businesses. Agricultural Economics – Czech, 51 (11): 521–529.
15. Nigerian law on health and safety Tomšík P., Chládková H. (2005): Comparison of analyses of winegrowing and wine-production in the Czech Republic, EU, and South Africa. Agricultural Economics – Czech, 51 (7): 322–328.
16. CSO (Czech Statistical Office): www.czso.cz [Quoted 2008] Gornyak OV Dolenko LH Enterprise development in modern theoretical concepts. Bulletin of Khmelnytsky National University. Series: Economic Sciences. Khmelnytsky, 2011. No 2. T 3. P.29-32.
17. Chukhrai NI, Patora IR Commodity innovation policy: innovation management in the enterprise. K .: Condor, 2008. 374p.
18. Galchynsky A., Geets V., Seminozhenko V. Innovative strategy of Ukrainian reforms: monograph. K .: Knowledge of Ukraine, 2002. 336p.
19. Germanchuk Commercial activity: Marketing, logistics, sales: textbook. manual K .: "Professional", 2004. 288p.
20. Grinyov AV Innovative development of industrial enterprises: concept, methodology, strategic management: monograph. H .: INZHEK, 2003. 308 p.
21. Drucker P.F. Management of innovative results: lane. with English M .: Technological school of business, 1992. 192p.
22. Zhykhor O.B.Kutsenko TM Innovative development of the region: monograph. K .: UBS NBU, 2012. 251 p.
23. Zabrodsky VA, Kizim NA Development of large-scale economic and production systems. Kharkiv: Business Inform, 2000. 72 p.
24. Yokhna MA Economics and organization of innovation: textbook. way. K .: VC "Academy", 2005. 400 p.
25. Ilyashenko SM Management of innovative development: problems of concept, methods: textbook. way. Sumy: VTD "University Book", 2003. 278 p.
26. Ilyashenko SM Marketing. Management. Innovations: Sumy monograph: Papyrus Printing House LLC, 2010. 623p
27. Innovation in Ukraine: European experience and recommendations for Ukraine. Volume 3. K .: Phoenix, 2011. 76 p.
28. Investment and innovation factors in the formation of development and management of competitive potential of the enterprise: a monograph / DV Solokha et al. Donetsk: SPD Dmitrenko LR, 2010. 400 p.
29. Innovative development of industry of Ukraine: monograph / [O. I. Volkov, MP Denisenko, AP Gerchan and others]. К.: КНТ, 2006. 648с.
30. Innovative development of the enterprise: textbook. way. / for ed. P.P. Mikityuk. Ternopil: PE "Printer Inform", 2015. 224p.
31. History of economic doctrines (modern stage): a textbook / under common. ed. A.G. Худокормова. M .: INFRA-M, 2002. 720 s.
32. Kuz T. State regulation of innovative development of machine-building enterprises in conditions of social instability [Electronic resource] / Tatiana Kuz // Socio-economic problems and the state. - 2017. - Vip. 2 (17). - P.74-83. - Journal access mode: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17ktiusn.pdf. Наливайко А.Л. Theory of enterprise development strategy. Current state and directions of development: monograph. K.: KNT, 2001. 227p.
33. Mocherny SV Methodology of economic research: monograph. Lviv: Svit, 2001. 416p.
34. Pogorelov YS Development of industrial enterprises: monograph. К.: Знання, 2008. 227с
35. Pyatnytska GT Enterprise development management in the era of globalism: a monograph. K .: Logos, 2006. 568p.
36. Rud NT Economics and organization of innovation: textbook way. Lutsk, RVV LSTU, 2007. 356 p.
37. Savitskaya GV Economic analysis of the enterprise: textbook way. К.: Знання, 2007. 668 с.
38. Stoyko II, Bishuk YI Development of small knowledge-intensive firms in foreign countries. Actual problems of modern technologies: coll. abstracts of international reports. scientific and technical conf. young scientists and students, (Ternopil, November 27-28, 2019). Volume 3. Ternopil: TNTU, 2019. 181p. S.162.
39. Tysko M. Methods of managing the innovative development of enterprises based on improving the quality of working life. Economic analysis. 2013. Volume 14. No 3. pp. 72–76.
40. Fedulova LI Innovative economics: a textbook. K .: Lybid, 2006. 480 p.
41. Schumpeter I. Theory of economic development. M .: Progress, 1982. 455p.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — менеджмент

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Nwankwo_Nkemjika_Adaobi_2020.pdf.pdf867,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора